Svaki mehanicar drukcije tvrdi tak da...
Istina je da su nekad bili kvalitetniji materijali al ak danas nades kvalitet zasto ne stavit novo.
Kod automobila pogotovo kod nekih marki recimo francuzi ne rade dobro ak se ne stave novi sarafi kad se ureduje glava ili radi generalka!
Sami procjenite pa radite kak vam pase kaj nije tak?
Nekad se zeljezo proizvodilo od rude.
Danas 90% zeljeza je reciklirano i puno smeca i zraka i ostalih gluposti pa je i kvaliteta upitna.
Ak na neke modele citroena i peugeota diesela ne stavis nove sarafe uzalu vam trud sviraci.
Naravno da bi ja stavil nove ak uredujem sve pa me mozete slobodno nazvati picajzlom,a nekad je i to vrlina kaj ne?
S Francuza na, neke modele, istih. E vidiš, ne volim okolišanje, odlučno ili nikako. I dalje tvrdim kako nisi u pravu, tj. u potpunom pravu.
Hjoj, taljenje. Da, prilikom taljenje dolazi do promjena kemijskog sastava litine, no za sve postoji riješenje; rad u zaštićenoj atmosferi, primjena postupaka otplinjvanja, primjena adekvatne tehnologije i opreme za taljenje. Nije ista kvaliteta taline dobivene u kupolki i u indukcijskoj peći.
Ponavljam, svaki vijak glave motora konstruiran je tako da izvrši tu konstruiranu funkciju, i govoriti da vijak glave motora proizveden danas, nije kvalitetan je krajnje neozbiljno. Izuzev ukoliko je vijak sumnjivog podrijetla i ne podliježe potrebnim sustavima kontrole kvalitete.
AX,c1,xantia diesel.
Ak se ne promjene odma pocne kuhat i problemi s dihtungom.
Evo, za Xantiu sam provjerio (1.9D, 2.0Hdi), nisi u pravu, za druge mi se ne da.