• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paljenje traktora nakon dužeg vremenja stajanja...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ajde da nekada netko i umjesto mene nešto napiše. Hvala.

Iako sam ja kroz problematiku htio doći do rješenja, tako se stvari bolje pamte, no ne zamjeram.

Sad traze moderatore pa ja bi tebe predlozil siguran sam da bi super to odradil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nebi stavil nekaj kaj ne valja,nebi ni ja mjenjal da nije bil po pol pa sve novo.
I da djelovi su iz ceske naruceni jer taj majstor radi direkt prek njih i nista od mehanike ne ugraguje nikome zamjensko i radi iskljucivo samo zetore.
Lamela ta koju prodajem je ko nova i mislim da vise kosta gajba pive i gablec od ovog kaj ja trazim.

Daj mi pp-aj bro telefona od tog majstora.
Hvala.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Evo ovako: za AX kaže da ne treba mijenjati vijke za C1 maksimalna dužina vijka je 146mm, za xantiu je za jedne šarafe 121,5 za druge 146,5 dužina, da ne nabrajam dalje jer ima po 3 ili 4 vrste šarafa za svaki motor u xantiji pa bi to bilo previše.... u globalu za svaki motor postoje podaci kojih se treba pridržavati tako i u vezi zamjene vijaka glave, kod nekih se treba obvezno mijenjati vijke kod nekih ako su duži od maksimalne dozvoljene dužine, a neki uopće ne traže zamjenu vijaka....

Sve to ljepo pise u radionickom prirucniku i mnogi ga se drze al kad dode do problema sljezu ramenima.
Praksa je pokazala drugacije i jos kod nekih modela peugeota i kie i hyundaia.
Nije bas kak pise uvjek tak 100%vjeruj mi iz iskustva.[/QUOTE]
ja znam da sam u bivšoj firmi radil 3,5 godine samo motore za aute, kamione i radne strojeve(škoda, fiat,volkswagen,iveco,deutz,caterpillar,cummins,johan deere, volvo, mercedes,perkins)+ traktori, a nove vijke sam dobil nikad iako sam ih u početku znal naručivat i nikad nije bilo problema radi vijaka

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Daj mi pp-aj bro telefona od tog majstora.
Hvala.

Budem kad bus trebal nekaj napravit kaj nebu islo al mislim da sve znas i da nebus imal problema,kaj se zetora tice.:eek::

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sve to ljepo pise u radionickom prirucniku i mnogi ga se drze al kad dode do problema sljezu ramenima.
Praksa je pokazala drugacije i jos kod nekih modela peugeota i kie i hyundaia.
Nije bas kak pise uvjek tak 100%vjeruj mi iz iskustva.
ja znam da sam u bivšoj firmi radil 3,5 godine samo motore za aute, kamione i radne strojeve(škoda, fiat,volkswagen,iveco,deutz,caterpillar,cummins,johan deere, volvo, mercedes,perkins)+ traktori, a nove vijke sam dobil nikad iako sam ih u početku znal naručivat i nikad nije bilo problema radi vijaka[/QUOTE]

Ja ti vjerujem i cjenim tvoje radno iskustvo svaka cast!:icon_thumright:
Al sam htjel rec da nije sve kak pise i kod nekih modela nekih marki je sranje bas zbog tih sarafa a mnogi majstori na to ne obracaju paznju.
Sve je dobro dok je tvornicko al kad se jednom pregrije i preoptereti i ide se slagat pa se opet slaze druga je prica jer se slazu takvi motori danas ne zbog puno km nego jer se nekaj sje puno prije km za generalku.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Budem kad bus trebal nekaj napravit kaj nebu islo al mislim da sve znas i da nebus imal problema,kaj se zetora tice.:eek::

Baš si neki :(grin):
Možda čoveku treba uskočiti kad nekaj nebu stigel, a možda i kakav dio ja trebam ..........
Možda kaj prekompenziramo

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
ja znam da sam u bivšoj firmi radil 3,5 godine samo motore za aute, kamione i radne strojeve(škoda, fiat,volkswagen,iveco,deutz,caterpillar,cummins,johan deere, volvo, mercedes,perkins)+ traktori, a nove vijke sam dobil nikad iako sam ih u početku znal naručivat i nikad nije bilo problema radi vijaka

a ja tebi hoću reć da se ostaviš ćorava posla i kafanskih priće jer ovo kaj ti tuda pišeš samo na to liči....mislim da bi moderatori trebali zadnjih par stranice ove teme obrisat ak niš bar moje postove jer sam pisal a nisaam trebal bolje bi mi bilo da sam dremal

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja ti vjerujem i cjenim tvoje radno iskustvo svaka cast!:icon_thumright:
Al sam htjel rec da nije sve kak pise i kod nekih modela nekih marki je sranje bas zbog tih sarafa a mnogi majstori na to ne obracaju paznju.
Sve je dobro dok je tvornicko al kad se jednom pregrije i preoptereti i ide se slagat pa se opet slaze druga je prica jer se slazu takvi motori danas ne zbog puno km nego jer se nekaj sje puno prije km za generalku.
a ja tebi hoću reć da se ostaviš ćorava posla i kafanskih priće jer ovo kaj ti tuda pišeš samo na to liči....mislim da bi moderatori trebali zadnjih par stranice ove teme obrisat ak niš bar moje postove jer sam pisal a nisaam trebal bolje bi mi bilo da sam dremal[/QUOTE]

Dobro si pisal i sve 5.
Nisu to kafanske price nego iz iskustva.
Ti ak hoces vjeruj ak neces dragom bogu svejedno,a meni jos i manje.:Kiss::icon_e_biggrin:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Baš si neki :(grin):
Možda čoveku treba uskočiti kad nekaj nebu stigel, a možda i kakav dio ja trebam ..........
Možda kaj prekompenziramo

Neznam kaj da ti velim neg da su decki uhodan tim i nema kod njih mile lale i nema kompenzacije.
Cak i gume mitas nabavlja direkt i ima dobru cjenu mjesecno proda do 20pari pa onda znas kolko rade evo sad su u metkovicu a u pon i utorak su bili u mom kraju....

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
iz čijeg iskustva iz tvojeg sigurno ne......

Nek ostane na tome,a kad me upoznas bum ti bolje opisal,ak bus za uskoro je okupljanje forumasa pa dojdi ja bum tam kod rojca,javim ti datum i vrijeme na pp pa se bumo upoznali i podruzili.:drink:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Nek ostane na tome,a kad me upoznas bum ti bolje opisal,ak bus za uskoro je okupljanje forumasa pa dojdi ja bum tam kod rojca,javim ti datum i vrijeme na pp pa se bumo upoznali i podruzili.:drink:
ja nisam za kafanske priče djdi ti u samoborsku 128 u utorak ili srijedu pa ti bum pojasnil kaj je na jednom citroenu problem nisu šarafi ni dihtung

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Svaki mehanicar drukcije tvrdi tak da...
Istina je da su nekad bili kvalitetniji materijali al ak danas nades kvalitet zasto ne stavit novo.
Kod automobila pogotovo kod nekih marki recimo francuzi ne rade dobro ak se ne stave novi sarafi kad se ureduje glava ili radi generalka!
Sami procjenite pa radite kak vam pase kaj nije tak?

Mogu potvrditi da je to istina budući da znam tko je imao problema sa pucanjem vijaka prilikom stezanja glave na renaultu 1.6 iz 98`. Trebalo je staviti nove vijke.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
ja nisam za kafanske priče djdi ti u samoborsku 128 u utorak ili srijedu pa ti bum pojasnil kaj je na jednom citroenu problem nisu šarafi ni dihtung

Oprosti nisam znal da nisi tip za druzenja,ti si skroz onaj kuca poso kuca i malo forum.
A jebaj ga al znas kaj uvjek postoti prvi put ljudi se ne mjenjaju al se predomisle pa mozda ipak dojdes kod rojca u VG na nase malo druzenje!:icon_kidra::icon_axe::icon_jook:

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Mogu potvrditi da je to istina budući da znam tko je imao problema sa pucanjem vijaka prilikom stezanja glave na renaultu 1.6 iz 98`. Trebalo je staviti nove vijke.

Ma što možeš potvrditi?

Da, bravo, Renault Clio 1.6 (1998, 90ks) traži zamjenu vijaka glave motora, nakon svakog otpuštanja, a prije zatezanja istih.

No isto tako;

Laguna 1.6, 16v (1998-2001, 110ks) traži zamjenu vijka glave motora ukoliko je isti prekoračio duljinu od 117,7mm

Pošto je kolega prvi dao te dobro formulirao odgovor, citiram;

Evo ovako: za AX kaže da ne treba mijenjati vijke za C1 maksimalna dužina vijka je 146mm, za xantiu je za jedne šarafe 121,5 za druge 146,5 dužina, da ne nabrajam dalje jer ima po 3 ili 4 vrste šarafa za svaki motor u xantiji pa bi to bilo previše.... u globalu za svaki motor postoje podaci kojih se treba pridržavati tako i u vezi zamjene vijaka glave, kod nekih se treba obvezno mijenjati vijke kod nekih ako su duži od maksimalne dozvoljene dužine, a neki uopće ne traže zamjenu vijaka....

Mislim da dalje, nema potrebe trubiti o vijcima glave motora, tko je shvatio, shvatio je, tko ne niti neće.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Oprosti nisam znal da nisi tip za druzenja,ti si skroz onaj kuca poso kuca i malo forum.
A jebaj ga al znas kaj uvjek postoti prvi put ljudi se ne mjenjaju al se predomisle pa mozda ipak dojdes kod rojca u VG na nase malo druzenje!:icon_kidra::icon_axe::icon_jook:
za druženje i :icon_jook: nikad ni problem,kad se ima vremena....
kolega torpedotd45 imaš pravo ko je shvatio je ko nije taj nikad ni neće..

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma što možeš potvrditi?

Da, bravo, Renault Clio 1.6 (1998, 90ks) traži zamjenu vijaka glave motora, nakon svakog otpuštanja, a prije zatezanja istih.

No isto tako;

Laguna 1.6, 16v (1998-2001, 110ks) traži zamjenu vijka glave motora ukoliko je isti prekoračio duljinu od 117,7mm

Pošto je kolega prvi dao te dobro formulirao odgovor, citiram;

Mislim da dalje, nema potrebe trubiti o vijcima glave motora, tko je shvatio, shvatio je, tko ne niti neće.

Ok do kojeg si zakljucka dosel sam sa sobom,znaci ovo je tema o traktoru i to o uredejnju 533.
Jel ides u moderatore ili bus rekel jel treba mjenjati sarafe glave uopce ili ne?:icon_scratch:

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Po meni vase postove treba brisati! Jeste procitali ime teme? Prema tome ajde vise ohladite s tim vasim prepucavanjima i to jos o autima u temi za traktore

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
prosla godina dana kad se sjetim huhu nesto krene a srce zaigra kad ga sad vidim heheheh!110 r sati ima sada...

Kolega, koliko 533 ima sada sati? daj koju frisku sliku da vidimo kako se drzi "starac".. :icon_e_smile:

Najnoviji postovi

Na vrh