• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paljenje traktora nakon dužeg vremenja stajanja...

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Kolega, koliko 533 ima sada sati? daj koju frisku sliku da vidimo kako se drzi "starac".. :icon_e_smile:

Sada ce ko 200 sati dobro se drzi nigdje ne slini osim tamo negdje na poklopcu od klackalice ispod rezervara pa nevidim tocno gdje. I nace sve ostalo funkcionira super.
 

Yogi27

Član
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
30
Druže treba mi pomoć ,kako da startam-upalim traktor Masey-ferguson paljen je prije tri godine i ostavljen u garažu,čovjek je ga ostavio i o njemu se nije niko brinuo,medjutim u vlasnik je umro i traktor je ostao,pregledao sam cijeli traktor u razhladnom sistemu nema vode,ulja ima i motoru ima ali neradi mu alnaser i nema akumulator tvoj savjet kako da startam taj traktor dali ga smijem zakčiti na drugi traktor i pokušat ga sa šlepanjem upaliti.
POZDRAV Molim te odgovorimi što prije mogodneš ili neko ko se razumije u motore-traktore.

Mozes ga upalit jedino na šlepanje ali to je jako opasno za masinu i deficirijal moras pazit u sto najvecu brzinu i slepaj.. :)
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,703
Nemaš bojazni oko šlepanja, nema se šta dogodit. Prije će lamela proklizat nego se nešto polomit. Ubaciš ga u najveću brzinu i to je to.
 

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
e moji dečki ako ga do sad nije upalio od 17.09.2011 neće mu ni vaši savjeti više pomoći nakon 2 god. :cool2:
 

Yogi27

Član
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
30
Nemaš bojazni oko šlepanja, nema se šta dogodit. Prije će lamela proklizat nego se nešto polomit. Ubaciš ga u najveću brzinu i to je to.

Istina ali kad sam ja slepo univerzala svojega utb-a 640 puko je defiricijal i na masini pukli zubi sto pokrece anlaser veliki stupnjak. :))
 

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Tema je stara i traktor več vj radi punom parom,al ok kad smo ju več načeli.
Daj mi reci kak si ga palio da si to uspio polomit?pa da ima neznam kolki stupanj kompresije u največoj brzini i uz normalnu brzinu šlepanja nebi smijelo ništa polomit

Vidim da si napisao da su ti pukli zubi na zamašnjaku predpostavljem,po tvom opisu,zbog paljenja na guranje zubi na zamašnjaku nema teorije da popucaju,jedino ako ti je anlaser ostao,tj zablokirao u položaju paljenja onda je on blokirao cijeli motor
 

Yogi27

Član
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
30
Stavio sam ga u najvecu brzinu normalno frend me je slepo s zetorm 2511 eh i od jedan put trakto mi je zablokiro znacii kotaci cu zastekali hmm... a ja imam utb-a vec 10 skoro godina i eto od jedan put i nakaju kupo tv-a 420 i jako sam snjim zadovoljan. :)
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
To ti bilo prvi puta da pališ na šlepanje il? zašto ste ga uopče palili tako?
 

Yogi27

Član
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
30
Nisam prvi put palio na slepanje vise puta sam ali ovo mi je prvi puta da sam univerzala tako palio...
Palio sam ga jel mi je ostao bez nafte i povuko zrak i ozdracijo sam ga al nista i zadnja nada mi je bilo slepanje ;/
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,703
Tu je neki drugi uzrok pucanja, pogotovo kad je zamašnjak u pitanju. Imam U- 445 i paljen je na guranje i šlepanje u ovih 41 god. bezbroj puta i nikad ništa. 533 kojeg imam 2 godine isto je paljen dosta puta na šlepanje i ništa.
 

Yogi27

Član
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
30
Onda ni ja vise neznam.sta je
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,059
Borna, malome je trebalo berač zakopčati, nek dela nekaj, a velikoga utopiti.
Da bum iskren, kvariš temu lošim slikama :x::x:
 

gadov

Novi član
Tu od
21 Ožu 2013
Poruka
26
Gospodo,pozdrav svima! Nisam dugo nista pisao,u poslu sam nekom stalno,jednostavno nisam stigao.. malo se otegnulo sa traktorom ali evo jucer je slozen i upaljen! I odusevljen sam kako radi,ko urica! Od 10 ujutro do 14h je motor bio slozen.. Na kraju mi je kolega mehanicar dosao pa smo zajedno sve slagali,jednostavno nisam sam krenuo to slagat jer bi to onda preeedugo trajalo.. Ovak smo to slozili zajedno u svega par sati. Motor se pokazao hvala Bogu u super stanju,doslovno nov. Prvo verglanje je jedino duze trajalo al kad je ulovio i odradio malo svako paljenje je islo instantno,na prvi zub! Jutros sam ga ponovno upalio bez grijaca da vidim kak ce reagirat i uspio je iz prve. Htio bi se svima Vama koju su mi dali informacije i htjeli pomoc zahvaliti! Stoga,veliko HVALA!
 
Posljednje uređivanje:

filiprap

Novi član
Tu od
9 Lip 2019
Poruka
27
Pozdrav ekipa, da malo osvježim temu, Deutz D40.1s godina ne znam koja je jer ništa ne piše na pločici :confused: , traktor je stajao dosta dugo, upaljen je negdje 2011 godine i možda još 3 godine kasnije je vukao kukuruze, na jesen sam ga išao na guranac upalit klasika i krenuo se buditi iz mrtvih ali je bacio frajer ulje na šipku, prije nego krenem sa bilo kakvim poslom što se tiče slaganja što bi otprilike moglo biti? Moguće da je karika pukla i nabio kompresiju ili nešto drugo?
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,549
dok nema ulja na auspuh, nema ni problema...
samo ti njega cukni i nek se izdimi...ako dim ne prestane nakon 2 minute, e onda bih se ja zabrinuo...
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Zapekle karike u klipu od stajanja,usuti malo dizela u cilindre,možda će odblokirati
 

Najnoviji postovi

Na vrh