Kad već pitaš koliko belog uva trebaš? Darijusu je otišla vrečica 5 grama. Nije mi se dalo vaditi 200-300 komada.
Znači 15 dana od nicanja, i nikako mi nije jasno kako je uspjela stvorit dva lista za 15 dana.
HMMMMMMMMMMM
mislim da malo loži,liči mi na paljevinu:drink:
Ja svoju uopće ne grijem, ovo tmurno vrijeme je katastrofa za rasad, dogrijat ću tek kad krene hladno vrijeme
Sad će i zahladiti ne sekiraj se :icon_wink:
Kod nas bude i sunca, a noću je super temperatura za sad. Baš mi odgovara jer sam posadio krastavc pa mogu malo šparat' na energentu. Al' ne vijerujem da će ovako dugo (kažu i meteorolozi) nisam ja te sreće. :icon_eyes:
HMMMMMMMMMMM
mislim da malo loži,liči mi na paljevinu:drink:
17 dana od nicanja.Znači 15 dana od nicanja, i nikako mi nije jasno kako je uspjela stvorit dva lista za 15 dana.
HMMMMMMMMM
Drugar,sad sam se ja naložio na ovu tvoju izjavu! Bavim se ovim poslom dovoljno dugo da znam proizvesti najbolji mogući rasad i ne dozvoljavam da me jedan početnik naziva lažovom!
17 dana od nicanja.
Miladine,već sam pisao o tome....vedrana mi niče četvrti dan,a već drugi dan od sjetve proklija....temperatura u plasteniku ( tačnije zemlje)mi je KONSTANTNO 25-28 stepeni. Znači,nikada ispod 25 i nikada preko 28!! grijači su mi ispod kontejnera,tj. grijem korijen biljke.Sijem i presađujem isključivo u gramoflor--fantazija supstrat. ništa više.
Seva dobro si se opremio sa termometrima, nego da ti nemaš kakve sijalice za rasadu pa su tako brzo izgurale a nisu se izdužile. Ja sam pikirao moju papriku 24 dana od sjetve i u momentu pikiranja imala je tek potjerana dva stalna lista, nicanje je počelo peti dan od sjetve, temperatura substrata je bila stalno 28-30 stepeni, posle nicanja temperatura vazduha je bila noćna 14 a dnevna 20 stepeni. Na 8m2 rasade gorjele su dvije natrijumove sijalice za rasadu 400w od 07h do 23h, znači osvjetljenje pun kapacitet i pored svega toga nije mi rasada od 24 dana od sjetve imala 4 lista. Da kod tebe nije neka turbo paprika ili imaš neku tajnu.