denisv
Član
- Tu od
- 18 Svi 2012
- Poruka
- 635
Sadila sam papriku u kontejnere 40,60 i 84 rupe...kako sam imala, e sad pretpostavljam da cu.ove u 60 i 84 rupe morati presadivati ili?
Kada. Se to radi?
Najbolje odmah pri pojavi pravih listova.
Sadila sam papriku u kontejnere 40,60 i 84 rupe...kako sam imala, e sad pretpostavljam da cu.ove u 60 i 84 rupe morati presadivati ili?
Kada. Se to radi?
[QUOTEdmah pri pojavi pravih listova
,hvala, i presadujem ih u 40rupa?
kupi vodotopivo gnojivo, malu vrećicu od 2kg (recimo formulacije 20-20-20) , stavi 20 gr na 10 L vode i zalij to s time i sa 40 rupa nemaš brige , tih 10 L ti je za 4-5 kvadrata
jeftino, a dobro nije skupo, a loše rofl):
evo idem, usput ti slikam i srce :icon_super:
analiziraj ovo ;-)
Uuu pogriješio sam 100%, ali totalno. Ispričavam se, moja greška. Kad vidim žuto srce u rasadi pušem i na hladno
Siki bolje da ja pušem na hladno, nego da netko misli da je normalno pa mu porpadne rasada. Zato postoji forum.
Ja sam priložio svoje argumente, gdje je žuto srce bilo praćeno propadanjem korijena. Da je Samko slikao korijen odmah sve bi bilo jasno. Samo konstruktivno.
Uh moram na neki kraći odmor odmoriti vijuge, prije sjetve i orezivanja voćki.
Pa ja sam više puta napisao na forumu da ću se busati bez obzira da li sam u pravu ili ne. Misliš da bi bilo kvalitetne debate da nema dvije strane? Mislim da se tako najbolje uči, a pogotovo između redaka. E da, ja ne znam ništa, skroz učim! Bolje je skroz učiti i primjeniti znanje. Da mislim da sve znam sigurno ne bi bio na forumu i dotipkivao se svama i postao preko 1500 slika. Šutio bi, radio bi i zgrčao pare a svima vama se smijao iza ekrana
Kad već pitaš koliko belog uva trebaš? Darijusu je otišla vrečica 5 grama. Nije mi se dalo vaditi 200-300 komada.
Siki,nije da se nešto sad prenemažem ili da tvrdim kako nešto ekstra znam,ali,koliko se sjećam,kada sam govorila o žutom srcu,rekla sam da ono može biti i zbog trenutnog nedostatka željeza u substratu.Iako može i zbog drugih elemenata.Početak pokazatelja nedostatka(i dušika) se javlja na vršnim listovima,a onda žutilo prelazi postupno na cijelu biljku-kod dušika.Čak i ne mora biti nedostatak u supstratu,nego samo trenutna nemogučnost usvajanja zbog nepovoljnih uvjeta.Razloge neću nabrajati jer će opet ispasti da "sve znam".Iako bi bilo dobro da i oni koji još ne znaju saznaju..Međutim,korijen je u takvom slučaju zdrav.Kao u prikazanom slučaju.Pa je Kontam u pravu kada kaže da je trebalo prikazati cijelu biljku sa korijenom.Ajd malo prelistaj unatrag pa još jednom pročitaj.
A i Kontam i ja samo želimo pomoći,jer smo očito oboje iskusili pravo "žuto srce"i znamo da je to razlog za brigu.
Evo jedne dobre paprike možda i previše dobra.
Evo jedne dobre paprike možda i previše dobra.
http://postimage.org/image/65lz0lus5/full/
http://postimage.org/image/47varldxp/full/