Oprosti prijatelju ali tvoje sjeme nije baš toliko kvalitetno koliko ti to toliko javno iznosiš. Šutio sam zbilja dugo ali sad mi je dosta.
Znači laca i ja smo dogovorili razmjenu sjemena kojih 50 grama svaki svakome. U samom rasadu lacina paprika je bila izrazito bolesna. Toliko da se to vidjelo ko nožem odrezano kontejner do kontejnera. Na polju tih 6 gredica je od prvog dana u jako lošem stanju. Dio je od bolesti propao, a ostatak se bije i nikako ne napreduje. Sklop je prorijeđen 30 posto. Na 50 posto biljaka nema ploda uopće, a na ostalima tek se sada neki vrag zametnuo, ali bolest ne staje.
Dakle, da ne bude zabune, sve sam radio isto, rasad od svojeg i njegovog sjemena, isti uvjeti za sve. Jednake zaštite, isti dan sadnja, jednako navodnjavanje... Ili je laca meni poslao nešto što ne šalje drugima, zbog nekih meni nepoznatih interesa, ili općenito sva paprika nije baš onakva kakvom je predstavlja. Mogu i poslikati u polju ako je potrebno.
Svi na ovom forumu me znaju jako dugo i valjda svi znaju da nikad ne bih iznosio neistine i izmišljao nebuloze. Uvjek sam savjetima pomagao drugima i uvijek to nastojim raditi kad god imam vremena. Možda će se ovo činiti bezobraznim od mene, no morao sam napisati svoje iskustvo s lacinim sjemenom. Toliko. Volio bih da i on napiše pokoju za papriku koju je dobio od mene.