Lijepa paprika @laca.
Ja nikada nisam niti tvrdila da nije lijepa.
No, to savršenstvo o kojemu ti stalno pričaš je ipak malo niže u reali nego u priči - evo, ispostavilo se da si "smrtan" ko i mi svi ostali.
Problema ko i kod svih nas - imaš trule paprike - od čega? Ili je moljac ili bolest neadekvatno odrađeno. Tome, nedostatnoj zaštiti pridonosi i sklop, bez obzira ako radiš i sa sistemicima.
Sve ima svojih prednosti i svojih nedostataka.
Spustimo se na zemlju, ajmo u realu i dalje mirno.
Gledam debljinu perikarpa - koliko je mogu vidjeti preko ekrana - moj Kaptur ima jači. No, oko može varati, ne mora biti. Evo sam danas za ručak baš jednu rezala, stajala je već tjedan dana na parapetu, već pomalo i smežurana bila - krasna paprika, drugačijeg oblika, ali teška i suha i slatka. Jučer sam jednom kupcu u bananku stavila dvadeset dvije kile - ne, nije bila ravna kutija, bilo je ohoho dobrano iznad ruba, nekih desetak centimetara, vrh i jače, tako da poklopac nije sjeo nego je bilo povišeno - eto, @sanjin je vidio i ne mogu lagati, ne stane ga dvadeset kila u ravnu bananku kao što ti tvrdiš za svoju. No, Kaptur nije plosnata dvokomorna paprika pa je to zato, a ne zbog debljine perikarpa. Drugi je to tip, i po habitusu isto tako drugačija - veoma vegetativna.
Hajde, primirimo se i budimo forumaši - problerm - rješenje problema onima kojima treba.
Naravo da se svi volimo pohvaliti sa onime šta dobro odradimo, no, umjerenost je vrlina.
Dobra ti i slijedeća berba, svako dobro.