johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Evo par fotosa od moje ajvaruše.
Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока
Koja ti je to sorta?
Evo si odgovorio prije nego sam ja pitala - nije valjda telepatija proradila?
Evo par fotosa od moje ajvaruše.
Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока
Pa jeste, moja djeluje daleko deblja, ali ja sam uzeo plodove sve preko 300 grama. Takav sam zid mjerio. Mislim da ni kod mene nije svaki plod tako debelog zida. Proctaj moj post unazad nekoliko gdje sam postavio fotke i sve moje utiske ces moci sabrati.@Stjepanović, pa ti si onda lacinu papriku odradio bolje od njega.
Na predhodnoj stranici je on postavio slike paprika kojima je izvađeno sjeme, jedan plod ženska osoba drži u ruci, i u usporedbi sa debljinom prsta i perikarpa paprike, to nipošto nije sedam - osam milimetara - prije bih rekla jedno tri.
Ajd, pogledaj post 5204 zadnje dvije slike.
Jura, nemas racuna da radis Kaptur ako ces ga saditi 20.06. Onda se cuj sa Lacom i radi njegovu papriku. Vjeruj mi, najiskrenije ti kazem. Ili ne moras njegovu, uzmi Slonovo uvo, uzmi Palanacko cudo ili sta vec.. Kaptur je isplatan ako ces ga posaditi barem 01.05. To je paprika sa malo vecim potencijalom i ako taj potencijal neces iskoristiti, onda ga dzaba sadis. I Kaptur i cista sorta ti u prve 2-3 berbe (plodovi na prvim etazama)mogu dati 1 kg paprike (govorim o gore pomenutim sortama). Medjutim, sorte ce ti kasnije usitniti i davati nepravilne plodove, dok Kaptur nece. Medjutim, ako ces je saditi 20.06. tebi ti gornji plodovi nece ni stici. I da, stici ce ti tek oko 10.09. ako ne i posle.. U mom kraju je crvena aprika najtrazenija od 10.09. pa do kraja devetog mejseca.. Pretpostavljam da planiras skloniti krastavce, pa zasaditi crvenu papriku..Meni je za sledecu godinu u planu sadnja kaptura, ali u plastenicima.
Nemam neko iskustvo sa plastenickom paprikom zato i skupljam informacije.Kupci iz moje okoline traze da to bude krupno, a ja i da bude rodno.
Jesenju proizvodnju dosta prodajem na tezgi.Laka je prodaja i uzme se neka para vise.
Pitanje.........
Sadnja kaptura oko 20-og 6.Kada bi po vama trebalo da pocne berba?Hoce li stici za 2 meseca?
Ako je lacino seme kod drugih proizvodjaca dalo dobre rezultate onda je u redu.
Na kraju ce se sve videti.Ja licno nemam taj kvalitet zemlje da bih mogao da napolju jurim
i dobijem ni 50t po ha.