Stjepanovic1988
Član
- Tu od
- 23 Pro 2014
- Poruka
- 317
@asentic
Koja je ovo sorta paprike?
Koja je ovo sorta paprike?
Bubion je isti Kaptur,samo su plodovi još nešto duži...i jedna i druga paprika su od istog oplemenjivača,samo što je sjeme ove druge duplo jeftinije od Kaptura...Vezano za ariadni nije to ništa posebno bolji je kaptur ja sam dobio sjeme i radio u plasteniku puno slabiji od kaptura. Tko je radio Bubion rogu od gospođe Puškaš može li malo podataka.
A zašto onda ne sadiš ove niže hibride paprika...recimo Portecu,Dinamicu,Corinu itd?Evo, ja sam se danas opet sva iživcirala sa Kapturom - koliko je sa jedne strane ok, toliko sa druge jednostavno rečeno usere to ok - ide mi pod nebo sa visinom, onda napravi gore paprike fino, i naravno, gdje god ne vidim ili ne stignem namotati na špagu - a ebeno je jer već odavno treba na ljestvama plaziti za njim - jednostavno se porelomi - i šta imam - ništa. Izgubljeno mjesec dana, i više, dok opert izbaci mladicu, ona procvijeta, napravi paprike, porastu plodovi, boju dobiju....ili procvate koji zaperak......napsovala sam ga se za pet poštenih ispovjedi do sada.
Ne znam - ili ne znam sa njim raditi , obuzdati mu vegetativnu stranu, ili šta je u pitanju. I prošle godine mi je bio takav.
Ovaj drugi hibrid je za više od metar niži od njega, sađeni su istovremeno.
Plodovi se krive usled nedostatka vode ili napada tripsa ili nekih drugih bubica koje sisaju sokove.Proces krivljenja ploda usled nedostatka vode ili napada štetočina zna da započne čim se plodovi zametnu tako da to ni ne primetimo dok su mali.Krivljenje usled nedostatka prostora je procentualno zanemarljivo.Znam da se gužvaju ako udari plod u plod a kod mene ima dosta slučajeva da se gužva i ako je plod slobodan.
Evo par slika,u kutiji ima oko 13 kg,stalo bi još malo više.A evo i pravih "šefova"