Možda sam odmah trebao postaviti konkretno pitanje, a ne lutati, ali evo bolje ikad nego nikad. Nov sam, ali ne toliko da ne bih znao da se na konkretno pitanje najlakše dobije konkretan odgovor pa o5 okolišam.
Poštujući rezultate analize bacio sam stajnjak i kalcificirao zemlju (Agrovapno sirač) trebao bih još baciti NPK 7-20-30 500kg + urea 150 kg ha. Nisam još jer se nadam da će početkom godine biti povoljnije cijene. Taj dio gnojidbe mi nije previše problematičan, ovaj proljetni jest. Prema preporuci trebao bih dodati:
Fertigacija od početka cvatnje do početka berbe: 10 kg n-p-k 20-20-20
Fertigacija tjekom plodonošenja: 15 kg n-p-k 10-10-40
+ kalcinit 15 kg (iako sam bacio 250 kg agrovapna punog kalcija?
To je preporuka za kornišone 1000 m2 (rekli su mi da vrijedi i za papriku) E sad problem je što kod mene imaju uglavnom kristalone pakiranje 500g a oni su 50 kn kg. Znači za ovih 25 kilograma bih trebao izdvojiti oko 1250kn pa za to mogu kupiti „prikolicu“ nekog „običnog“ gnoja ima li neko bolje (jeftinije rješenje) na primjer navedena prikolica gnoja, samo kojeg?
Da.... to si mu mogao odmah reći preko PP, ali dobro za ovo malo reklame možda dobiješ nešto sjemenja gratis!
Opet cu ponoviti oni koji najviše kritikuju najviše i kupuju.