Naravno da ne vidiš razlog,za to bi trebala inteligencija,koju ne posjeduješ...mene si u par navrata i nasmijao,naročito kad si nakeljio slike sa vlastite svadbe...da bi se sa tobom o nečemu raspravljalo,trebalo bi se spustiti na tvoj nivo,a to onda zatupljuje i takvi razgovori ne vode nikamo...zato ćemo nas nekolicina kojima nisi uspio prodati svoje "znanje i iskustvo" i dalje jako rijetko navraćati na temu o paprici,jer si je zagušio sa svojom narcisoidnošću...o
Kada govoriš loše o nekome to govori više o tebi ko si i kakav si nego o onome o kome loše govoriš.Pogotovo ako se izriču neistine.
Amerikanci imaju izreku" Prevari me jednom Sram te bilo. Prevari me dva puta Sram me bilo "
Ti misliš da vredjas mene ali nisi svestan da vredjas mnoge druge ljude. M
Ja sam davao mnoge savete i mislim da je svaki moj savet bio dobronameran i sa ciljem da se pomogne.
Već sam sto puta rekao da svako radi kako misli da je najbolje.
To što mi radimo bez folije i gusti sklop to je naš izbor jer tako imamo veći prinos po jedinici površine a mnogo manji ulog.
Koristimo svoje seme, sami pravimo supstrat, ne grejemo plastenike, ne kupujemo foliju i u startu imamo uštedu preko 7000 hiljada eura po hektaru a veći prinos.
Ja nikome ne branim da kupi skupo seme, da kupuje skupe supstrate, kupi foliju jer sve to ne garantuje veći prinos od našeg indijanskog sistema kako ste ga nazvali. Jer da nam sistem sa redjim sklopom garantuje veći prinos i veću zaradu sigurno bi i mi odavno prešli na takav sistem uzgoja.
Pošto osporavas moju inteligenciju samo da ti kažem da ja 100% razumem benifite vašeg načina uzgoja a to su manji broj potrebnih biljaka, zbog upotrebe folije manje zalivanja i nema korova više mašinskog rada i mnogo manje dnevnica.
Ali ti moraš da razumeš da svaka medalja ima dve strane tako da taj manji broj biljaka drastično smanjuje prinos po jedinici površine posebno u losijim godinama , da folija potpaljuje biljku i zbog stalne vlažnosti više se razvijaju virusi i bakterije.. Posto se zbog folije ne može kultivirati usled stalnog zalivanja zemlja se sabija pa koren ostaje bez vazduha. Itd
Ja uvek gledam da pomognem a ne da zaradim,mnogim kolegama koji nisu ništa kupili od mene slao sam preparate da zaustave bakteriozu i to tako što sam prelazio u BiH i Hr pa slao brzom postom i to sve gratis. Slike je postavljala supruga a ne ja.
Molio bih te da ne komentarises ako nemaš šta da kažeš. Kao što se ja ne razumem u plasteničku proizvodnju tako se ti ne razumeš u proizvodnju paprike na otvorenom,pusti da svako radi kako misli da treba a ako mozes da pomogneš pomozi a ako ne možeš onda bolje čuti.A jučerašnji dan svakako nije bio dan za loše komentare.
Uzdravlje.