• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

zvezdanb

Član
Tu od
29 Tra 2015
Poruka
39
Evo Dane001 nadam se da ce ti pomoci.kod nas je po meni preskupo da vodim na 2 grane,pa godinama radim spalir.ispod racve kanap s obe strane biljke,a dalje samo sa vanjske.
 

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Jasno je sve.
Mi smo baburu išli na špagu uz plivljenje i motanje na dvije grane i čini mi se kompliciranije nego na špalir kako ti radiš. Vidim da je nisi plivio, da li je uopće pliviš?
Papriku rogu ćemo pokušati na špalir po uzoru na tvoj model. Armatura je desetka, čini mi se? I nije li malo niska?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

zvezdanb

Član
Tu od
29 Tra 2015
Poruka
39
Malo jeste nisko.morat cu produziti.nisam ni proredjivao mada bi trebao i malo sam preterao u vegetativnost.mada vise volim tako nego da je jako generativna.
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Čekaj,dali vežeš stabljike za tu špagu ili ona služi samo da ju drži da se ne izvali? I dali na krajevima moraš našpanati tu špagu a se ne zaruši ili ne?
 
Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
@dane001
Ne veze se Dane, samo sluzi da drzi papriku sa strane.. Mozes joj otkinuti trecu granu odmah na startu i tako je pustiti bez plijevljenja, ali onda budi spreman da ces dobiti papriku od 2 metra. :)
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Pa čemu onda armature,razvučem špagu dužno uz papriku i povežem je sa drugom špagom koja visi sa stropa plastenika na svakih nekoliko metara i to je to šta ne?
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,654
@zvezdanb,, hvala za slike i savjet, stvarno koristan savjet.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nešto mi opet grize listove paprike, a ja ne mogu nikoga uloviti - nigdjer ničega, a gricka se, gricka.... i too samo gornje, vršno lišće.

Od čega bi to moglo biti?

20150524_152744_zpsxgt3e7ai.jpg
[/URL][/IMG]
 

bhorv

Dobro znana faca
Premium
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,654
Očito je to neki nočni gost, uzmi bat. lampu i sad idi pogledat, nevjerojatno je kako je nočni život aktivan za neke životinjice. npr. gliste..ima ih na stotine na par kvadrata vani na površini zemlje.
 

sanjin

Član
Tu od
22 Stu 2013
Poruka
610
Meni su isto takve rupice napravili mali oko cm. veliki zeleni skakavci,i šogor je imao sa njima problem.
Crvene sitne stetocine ispod nalicja može biti crveni pauk,pogotovo ako je i sitna paučina.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Sa čime da ja to pošpricam , onako, makar na blef?

Zapravo se radi o tome da ja problema sa svime poznatim i nepoznatim imam odkako sam iz upotrebe izbacila Vertimec, i odkako sam porestala koristiti ga iz preventive.

Ma počela se javljati rezistentnost, trebale su sve više doze pa sam mislila, stati ćemo koju godinu, a onda navalili i tripsi i crveni i bijela......i čudo jedno toga što niti prije nisam znala da postoji.

Ovo očito grize, puževi nisu.
Sovice bi valjda krenule od donjeg lišća, a i većina rupica je puno manja od ovih.

Mali skakavci? Vidjela sam dva - tri puta jedno centimetar duge svijetlozelene te nekakve, sasvim tanke sa prozirnim krilima i divila im se kako su prekrasni.
Ove godine ih nisam primjetila. Možda bi to bilo to?

Čime da ja to sada, čime?
 

sanjin

Član
Tu od
22 Stu 2013
Poruka
610
Nisam ja imao puno toga.Ja to riješio pljeskanjem,žena rekla da sam blentav kada me vidila da jurim skakavce.Imam samo 600 kom paprike.Sada se više borimo sa puzevima pošto susjed ima metar visoku travu
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Za puževe samo pužomor - ništa bez toga. Ja sam uz rubne redive rasijala granulice i funkcionira. U Mađi je kila pedesetak kuna.
ma i lovim ih, ali brzi, bježe mi, al uspijem ih i pokupiti - od nekadašnje gadljivosti sada sam u fazi ljutnje koja je dostatna ze golom rukom ih zgrabiti i piknuti ih sa prutičem ili grudom.
Prošle godine su mi uništili paprike za dvije - tri tisuće kuna.
Više neće.
 

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Za puževe su mreže na plastenicima zakon,ja ih imam na dva plastenika i mogu samo uživati izvana i gledati povrće,unutra ne mogu...
 

sanjin

Član
Tu od
22 Stu 2013
Poruka
610
Stavljam i ja puzomor uz nutarnji rub plastenika.
@temptation,mislis na onu sitnu bijelu?Malo mi je gusta zbog prozracivanja,razmisljao sam o njoj i zbog bumbara ali ove godine su dobri na objema lokacijama,a i bilo dosta kise pa nisu htijeli "mociti nogice"
 

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Malo je problem prozračivanje,ali nije tako strašno...jako je dobra zbog hladnog vjetra kad treba prozračivati plastenike i nema temperaturnih šokova za biljke...
 

Najnoviji postovi

Na vrh