• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Ista je situacija i kod mene u jednom redu paprike sorta je Slonovo Uvo po slici isti siptomi kao i kod tebe.

Odradio sam Aktarom pa Karate zeon i na kraju Vetrimec a prije toga Nordoxom i Dakonilom.
Do sada bez uspjeha nema pomaka na bolje.
Ostaviću tako kako je pa šta bude nema je puno možda 100 struka.

U drugom dijelu vrta imam 3 vrste paprike hibridi i za sada nema problema.

Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
@independent
Nema sumnje da je u pitanju lisna us. Ona je zaista prisuta, ali ne mogu vjerovati da ovako unistava papriku. To mi nikako nije jasno. Kod mene su napadnute Salana i Blondy.

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Štetnika nema na papriki što je bilo prvo prskanje sa duplom dozom aktare se u par dana očistilo.

Sutra ću slikati pa postaviti sliku.
Imam isto čili paprike i one su nedirnute a pošto se radi samo o jednoj sorti i mislim si da nije problem u sjemenu sve je odrađeno preventivno kao i sve drugo.

Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
Bude, bude.....
Sta bude? :)
Hoce li se oporaviti, bas mi je frka? Nije svejedno kada vidim 50% poguzvane paprike.. Vidjao sam na biljkama jedno 4 razlicite biljne vasi, ali ni jedna nije ovako guzvala list kao ova zelena.

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Par slika danas slikano od paprike slonovo uvo, za sada je jedino ova sorta u ovakvom stanju.

Može neko vaše mišljenje zbog čega bi moglo biti ništa se ne mijenja na bolje.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Tripsovi to mogu napraviti.

Tripsi piknu list ili plod i mjesto uboda se deformira.
Ja tipujem na tripse, a ti uzmi povečalo, i napravi ovako - otkini jedan otvoreni cvijet, pogledaj uz rub latica gdje se spaja sa zametnutim plodom i vidi jel nešto trči ko da ga medo goni.Malo tanko, duguljasto. To je trips.Ako ništa ne trči, onda puhni u cvijet, lagano, onako ko kada lagani povjetarac puše, ne ko kada uključiš fen na tri .:icon_e_wink:(možeš, ali budeš ostao bez daha, pogotovo ako imaš asmu).:biggrin:

A može biti i samo nagli porast plojke lista kojeg ne prati rast žila ujednačeno.

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Actarom u dva tretiranja rješio kod sebe, možda ste fulali koncentraciju

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Actarom u dva tretiranja rješio kod sebe, možda ste fulali koncentraciju
Koristio sam 4 grama u 10 litara vode sačekaću do vikenda i onda još jednom preći sa Karate Zeon njega i Vertimeca još imam.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Što nije paketić od 10 g za 10 litara vode,onaj kaj se najmanji može kupiti?

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Aktara malo pakiranje je od 4 grama ima i od 40g i 250g preporučena doza za 4 grama je od 10 do 20 litara vode.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Bit će da sam onda uzeo ovo malo pakiranje jer sam tražio za 15 litara vode

DUJLABL

Član
Tu od
25 Svi 2015
Poruka
42
zdravo svim,malo je glupo sto ovo sad pisem ali citam forum i na nekim sam pocetnim stranama ali malo kasnije cu se ukljuciti u raspravu cim procitam sve sto ste ranije napisali

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Dobrodošao na temu, biće nam drago razmijeniti iskustva u proizvodnji sa tobom.
Više sudionika uvijek lakše nađe riješenje iskrslih problema.

DUJLABL

Član
Tu od
25 Svi 2015
Poruka
42
pozdrav,moja je isto tolika.jel to plastenicka ili vanjska.sutra saljem slike da se malo hvalim:)

Najnoviji postovi

Na vrh