Ako je na foliji, skurila folija dok je bilo vruće. Ako je na toj dubini bilo posađeno.
Ako nije, idemo od pitijuma, fitoftore, rizoktonije, sklerotinije botritisa.........
Sad ti reci jel bilo nekakvog maška na stabljikama - bijelog, sivog, vatastog.....
Ako ništa - onda to neprimjetno fitoftora odradila. Zapravo uvijek ima, ali se u sušnom ne vidi.
Imaš li toga puno, ili tek gdje koja stabljika? Pet, deset, u cijelom plasteniku?
Ili je to vani?
Onda skurilo sunce ako su bile mlade sadnice, onako, nisu stabljike počele odrvenjivati - ma ono, biti čvrste.
A jeste maheri, pitate onako kako sam ja nekada kada sam išla doktoru - došla, rekla, doktore, bolesna sam. I mislila da on onak, dok me pogleda mora znati jel mene grlo boli ili imam napad žučnog kamenca.
Informacije, gdje, kada, kako, na koji način, uvjeti - to treba u upitu napisati - ovako ispadamo ko vile sa čarobnim štapičem - hop - to ti je ovo - blijes - i eto rješenja.
Nemrem više smajliče staviti jer sam editirala post, pa ću reći da mi je cijelo vrijeme smiješak na licu dok ovo pišem da se ne misli da grdo špotam tražitelja informacija.
Evo ću napisati i jedno - hihihiiii.....