Od koga si nabavio seme ako nije tajna?Meni su bome sve nikle!
Eh, sad svi imate Lacinu papriku, sad će paprike biti ko blata pa i cijena niska
Od koga si nabavio seme ako nije tajna?
Koliko si posejao.
Kolega Bratko mi je poklonio 100kom..to sam posijao..sve niklo,a prvi puta u životu sijem u kontejnere!
Kada sjeme ostaviš u vodi par sati i makneš one sjemenke koje ostanu plivati na vodi, sve niknu, bez greške.
Nema tu nikakve tajne niti čuda.
A to je ono "afrička šljiva ne pada", samo je problem kaj ja imam puno godina, a i kila se nešto nakupilo pa ko bu bral te šljive. Ak zaposlimo mlade cure za branje to je već djelatnost van OPG-a, muške u tom poslu zovu makro, a za žene se sad nemrem sjetiti, jel madam možda.
Eto ako ti bude od pomoći, ja probala stavljati u bazen u raznim fazama. Naklijano, nenaklijano, u fazi kotiledona, u fazi prvih pravih listova, biljke pred sadnju i rezultati su mi bili: nenaklijano i naklijano sjeme niće puno slabije ili uopće ne niće na vodi, u fazi kotiledona dio biljaka nije preživio, u fazi prvih pravih listova sve ok, biljke rastu brže i bolje nego kontrola van bazena, isto tako i već formirane presadnice budu zelenije i bujnije. Koliko se sjećam u vodu sam stavljala 20-20-20, ne sjećam se omjera i 100 ml Previcura na 1000 l vode.Roknem ih na naklijavanje dok klice ne probiju sjemenku i budu blizu nicanja onda ih pobacam u bazen. Moraju svejedno osjetit razliku izmedu dnevne i nocne temperature. Gore cu stavit jos jednu foliju ili agril jos nisam odlucio. Vidit cu kakve ce bit oscilacije u temperaturi. Neda mi se zaljevat svaki dan....whew): Smuckat cu u vodu neke botricide i nesto prihrane na bazi fosfora i nek uzivaju..