• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

Fokus01

Član
Tu od
21 Ožu 2016
Poruka
44
Imam problem s paprikom,ne znam je li u pitanju nedostatak kalcija ili neka bolest 🙄
Uzgajamo 50-ak kom paprike za svoje potrebe,ali nešto ne štima; konstantno se pojavljuju fleke/trulež ili što već je,doduše u manjoj mjeri na žutoj paprici (mslm da je babura) ali na crvenoj ajvarici konstantno...
Posađene su ispod mreže,imaju sjenu,zalijevam ih svako veče (ne pre obilno),malč je oko biljaka,prihranu sam radio svaki tjedan s kristalonom jedan tj u vodu za zalijevanje,drugi tjedan folijarno iu protekla 4 tj 4puta išao s TurboKalcijem od Plonvita. Ne znam što više uraditi. Uz papriku je paradajz koji je imao par komada načetih vršnom truleži ali nakon dvije primjene kalcija nema je više. Što napraviti?
Hvala,, IMG_20220725_200737.jpg

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Kalcij se dodaje za manje vrućih dana, svakih barem 7 dana redovito od početka zametanja plodova, puno bolje ujutro nego navečer...a tebi ga fali.... Možda da provjeriš ph...i ne koristiti vodu iz vodovoda...

Fokus01

Član
Tu od
21 Ožu 2016
Poruka
44
Vjerujem da sam zakasnio s kalcijem jer je prva tura već bila skoro za branje kada sam primjetio i počeo davati kalcij..
Zemlju ću svakako dati na analizu krajem sezone,a vodu koristim iz bunara (baš je polje u pitanju,nemam vodu tekuću tamo)
Hvala 🍻

N6ia6

Član
Tu od
25 Lip 2015
Poruka
142
Isto ništa.
20230402-081857.jpg

ili kopirati link

Kod:
https://i.postimg.cc/NGRJyRNp/20230402-081857.jpg

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Eh, sada sam skopirala i vidim.
Ali sada ne znam šta je.
Da su samo smeđi rubovi u pitanju, donji listovi požutjeli rekla bih fiziološko - kalij.
Ali ima i posvuda točkica pa nisam sigurna jel neki insekt ili neka bolest.
Ko za inat i miš mi je polucrknuo danas pa ne mogu povećati.
Ali tipujem na manjak kalija.

Darijus, koja je tvoja ideja?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja mislim da se radi o smrdanom sjemenu, nešto ga je oštetilo, čini mi se da niti sredina nije kak treba...prenesena bakterioza...vjerojatno...proplant ili previcur pothitno...

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Pospricah s trichodermom, slijedi pikiranje jer su sad u boxu na hrpi pa vjerojatno to jer ih je nemoguce lijepo zaliti...i smanjih vlagu...
Sjeme nije jer je na par kontejnera razlicitog sjemena-razlicitih sorti

Tinnnaa

Novi član
Tu od
13 Velj 2019
Poruka
19
Pozdrav,prvi put sadim papriku rogu na 1 juto,zanima me kakvo gnojivo i koliko stavit pod foliju,ako netko može pomoč?

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Ja u rasadi godinama koristim 50gr bakar oksihlorid + mankozeb 12 gr na 10 l vode, nema nikakve štete a prskam pred veče.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Neznam kolika je zaraza, ako je to poneka smeđa tačkica nije strašno bakar će pomoći. Ja nikad nisam imao problem u rasadi sa bakteriozom, uvijek prskam preventivno. Slikaj da vidimo.

Najnoviji postovi

Na vrh