korisnik2508
Član
- Tu od
- 24 Kol 2010
- Poruka
- 119
Kazu kako paulownija brzo raste. Vec je trebalo biti drveta za prodaju. Da li je netko koristio to drvo za ogrijev?
Kao i svaka biljka dok fali vode treba joj dati da treba sustavi kap po kap netreba tako da kantu u ruke i nemaš brige još ovu godinu navodnu bude puno kiše tako da :icon_super:
Ima u HR malo sjevernije od tvoje lokacije 30ha bez navodnjavanja ,ove godine ja ću imati oko 1000 sadnica zasađeno .....ako misliš saditi za tehničko drvo onda je bolje bez navodnjavanja
Pozdrav! Čuo sam od nekog čovjeka da je paulovnija u Americi zabranjena iz razloga što ima jako veliku plodnost i što zbog te velike plodnosti-količine sjemenki i ostalog više predstavlja problem u tome što zaposjeda odnosno niče i po plodnoj obradivoj zemlji te time čini ogromne štete. Zbog toga je u Americi zabranjena za uzgoj.....
Evo ako netko zna nešto više o tome, pa neka napiše.
Po meni bi bilo glupo paulovnijom zajazit i plodne oranice i polja.....
Imam par biljki posađenih prošle godine u četvrtom mjesecu, sad su veličine ok 50cm, zanima me kad ih trebam odrezati "čepovati" i dali ih uopče trebam, jer nisu bas velike ko na nekim videima na yt-u?