Režu se komadi malo po malo kako se već ispeku i onda ih je dobro još brzo propeći na žaru-tako su barem radili kod nas u domu za dan općine. ovi što popodne krenu s pečenjem vola sebi kuhaju fiš ili čobanac dok ne bude prvo pečenje za jesti a to je oko ponoći-do ujutro je prva ekipa u komiartyman: pa preuzima druga ekipa
ja bi se ponudio za to , ali ne znam jeste li me spremni slušati 13-15 sati ?
Nisam pekao vola al sam nekoliko puta gledao:
-za ražanj obavezno cijev, 8-10cm u vanjskom promjeru, obavezno iz jednog komada (inače se dogodi da ražanj pukne u pečenju i eto problema)
-pogon, tomo vinković na panjevima, skineš jedan kotač i udri. a profesionalci imaju i električne motore s reduktorom
Gle , ovo nije loša ideja ..ali gdje majku mu nabaviti IMT-a bez kotača ?Pazi, tajna pečenja je da imaš fergusona. Samo tako ti garantiran uspjeh:rolfer:
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Jednom sam na nekom derneku vidio da su vola omotali dijelovima pletene ograde, a imali su sa jedne i druge strane ko kasete napravljene od cijevi omotane mrežastom konstrukcijom širine 20-30cm u koji su sa gornje strane nasipavali ugljem i žarom. Naravno te kasete su se mogle približavati i udaljavati od vola. A ispod vola je bila samo limena plitka kadica u koju je kapala mast...