• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pitanje u vezi Bosch pumpe

• Temu pokrenuo SachsDiesel
  • Datum prvog posta

orač 1

Član
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
292
ja sam pitao za IMT traktore, dali sekcione (klipne) pumpe imaju promjenjivi ugao predubrizgavanja.....haman da nemaju

dyunamic timing....pisao je @ZJ, promjena ugla predubrizgavanja u zavisnosti od rezima rad motora - automatski
pri vecim obrtajima, kad klip raspali gore-dole gorivo nema vremena da se pravilno rasprsi i rasporedi u komori za sagorijevanje pa zbog toga se ubrizgava ranije

ma kakvo auto :?
odakle si? ako sam dobro skuzio negdje TK? mi nosimo sve pumpe na tešanjku, covjek zna sta radi i posteno radi.....sa ostalim nemamo dobro iskustvo

Edo da Tuzlanski Kanton ,Kalesija a bosch majstora imamo samo u Tuzli a gdje je to Tešanjka jeli u Tešnju daleko mi je to moram nešto pokušati inprovizovati jel imaš kakav savjet možda ću pokušati da premažem dihtung crvenim slikonom pa ćemo da vidimo šta će se dogoditi hoćeli curiti i dalje

IMT 539

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
68
odensi druze pumpu u brcko imas najboljeg majstora za traktorske bosch pumpe..ja u proljece nosio od 539 i extra covjek uradio..

B

bilogorac

Guest
:scratch zar to dvoje nije medjusobno povezano?

brzina ubrizgavanja je brzina UBRIZGAVANJA,a brzina izgaranja je brzina detonacije smjese goriva i zraka u cilindru,a porastom broja okretaja motora gorivo mora cim prije izgoriti,jer ima manje vremena od takta do takta,zato se primjenjuje promjenjivi kut ubrizgavanja da se bolje iskoristi gorivo i snaga motora u svim rezimima okretaja
:weedman:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
brzina ubrizgavanja je brzina UBRIZGAVANJA,a brzina izgaranja je brzina detonacije smjese goriva i zraka u cilindru,a porastom broja okretaja motora gorivo mora cim prije izgoriti,jer ima manje vremena od takta do takta,zato se primjenjuje promjenjivi kut ubrizgavanja da se bolje iskoristi gorivo i snaga motora u svim rezimima okretaja
:weedman:
Detonacija baš i nije poželjna u cilindrima , ha ..kaj veliš?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Sutra bum raskopal onakvu pumpu, ide u otpis.
Možda vas počastim sa kojom slikom :finga:

@ Edo
Ti si rekel da imaš doma neku pumpu na kojoj se učiš?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Evo malo slicica remonta na licu mjesta.Pukla opruga poluge za gasenje i zubic na dijelu preko kojeg zupcasta letva rotira element.Vlasnik jeinace malo neuredan sto se vidi po cistoci motora.

imgp0032.jpg

imgp0033.jpg

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Stavicu ja malo materijala o rotacionoj bosh-pumpi.

IMT 539

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
68
da li ti znas gdje se moze smanjiti luft u toj polugi sto dodaje gas traktoru..ima malo vise lufta nego normalno..ja znam da kad se odvrne cep gdje se sipa ulje u pumpu da ima neki vijak vidi se pa me zanima da li on sluzi za to i da li ako se taj luft smanji odma pumpa mora ici na regulazu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
joj da je meni jedna takva ..hihi
čemu služi ovaj dio ( izglada kao krilna pumpa ) na slici 4 ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Trebaš? Ja sam danas jednu raskopal jer ide u otpis, a još ima bar jedna na lageru.
Slike mislim da netreba postavljati, a i aparat mi je ostal dole. Sad nejdem po njega ni da me nose dole.

To je takozvana trasfer pumpa

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Trebaš?
Ja sve trebam

To je takozvana trasfer pumpa
a , da ...kasnije sam shvatil da je to ispod " zadnjeg" poklopca ..tamo gdje je ulaz goriva.
Kaj to ima svaka roto pumpa?
Da mi se objasni kako npr. stari golf jedinica , dvojika ( 16.) radi bez Ac pumpice ( a nema električnu) ..a npr. svaki usrani IMT ju ima?.
I kad bi golf ostal bez goriva ili bi mjenjal filter malo bi poverglal i zapalil bi ko stekli :rolfer:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja sve trebam

a , da ...kasnije sam shvatil da je to ispod " zadnjeg" poklopca ..tamo gdje je ulaz goriva.
Kaj to ima svaka roto pumpa?
Da mi se objasni kako npr. stari golf jedinica , dvojika ( 16.) radi bez Ac pumpice ( a nema električnu) ..a npr. svaki usrani IMT ju ima?.
I kad bi golf ostal bez goriva ili bi mjenjal filter malo bi poverglal i zapalil bi ko stekli :rolfer:
Kaj buš s njom, hitil si ju na palec :finga:

Nekad davno sam rastepal pumpu od Golfa i on ima drugačiju hidrauličnu glavu, ako ju tak uopče možemo nazvati, jer on ustvari ima unutra 4 klipiča koji nabijaju pritisak pa bi ju prije mogli nazvati klipna pumpa, a u IMT-a je to drugačije.
Ja sam ovu hidrauličnu glavu rastepel samo neznam jel balavec poslikal, ako nije neko bu najebo

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
pored one membranske napolju haman pa visak :roll:
ili ipak nije, treba za varijator :roll:
mene zanima sta drzi glavu uz aluminijsko kuciste, ako sam dobro skuzio na slici, tri vijka sa strana, jedan onaj odozdo koji drzi varijator....koji mog zemljaka muci
Upravo ti vijci Edo.
Ako uspijem nabaviti jedan cd o popravku pumpe (bil je kod mene ali ga nisam pošteno ni pogledal, a kamoli skopiral :madmana:) javim ti pa ti ga nekak pošaljem ;)

IMT 539

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
68
Mislis luft na osovini poluge gasa.

da kad radi traktor na leru na bosch pumpi ja pomijeram polugicu za gas i ona ima takoreci puno praznog hoda..gleda osam to kod susjeda kod njega je bar duplo manje pa me zanima moze li se to kako smanjiti..traktor radi normalno ali bi ja volio to nastimati da bude OK

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Da si blize poklonio bi ti jednu.Na slikama su samo one slozene.Ima ih po svim coskovima garaze u djelovima.

imgp0103.jpg

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
pored one membranske napolju haman pa visak :roll:
ili ipak nije, treba za varijator :roll:
mene zanima sta drzi glavu uz aluminijsko kuciste, ako sam dobro skuzio na slici, tri vijka sa strana, jedan onaj odozdo koji drzi varijator....koji mog zemljaka muci

Ovi vijci drze glavu.

imgp0004.jpg

imgp0010.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da si blize poklonio bi ti jednu.Na slikama su samo one slozene.Ima ih po svim coskovima garaze u djelovima.

http://www.dodaj.rs/f/d/gq/n8nF0ct/imgp0103.jpg[/im g][/QUOTE]
Ti si bogat jarane:rolfer:
Ako zavrtimo onu našu priču jel mogu ja negdje kupiti onu moju "glavu" ..komplet brtvi i sam je promjneiti ?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
da kad radi traktor na leru na bosch pumpi ja pomijeram polugicu za gas i ona ima takoreci puno praznog hoda..gleda osam to kod susjeda kod njega je bar duplo manje pa me zanima moze li se to kako smanjiti..traktor radi normalno ali bi ja volio to nastimati da bude OK

Na oznacenom vijku smanjujes taj luft. Tacnije to je matica navrnuta na vijak sa kukom.Stezuci maticu smanjujes luft. Prvo moras srafcigerom odvrnuti osiguravajucu podlosku i kroz otvor za sipanje ulja nastelati taj luft.Inace na taj vijak je zakacena opruga.Obavezno ponovo vratiti krila podloske jer bi inace navrtka na vijku se mogla odvrnuti sama.

imgp0035.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh