• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pitanje u vezi Bosch pumpe

• Temu pokrenuo SachsDiesel
  • Datum prvog posta

nikolaikonic

Novi član
Tu od
2 Lis 2015
Poruka
1
Je l zna neko da objasni princip rada Bosch rotacione pumpe? Znaci od ulaska goriva u pumpu do izlaska?

ZeljkoMkd

Novi član
Tu od
4 Stu 2015
Poruka
1
Zdarvo Imam edenproblem sa imt 539 B.p liniska.
Kad zagree gasi i nece da upalji neki 30 min. dodeka ne ohladi,
ili ako uzmem 2l hladna voda i polivam na bosh onda krene.
Shta bi moglo biti ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Makedonac, ja bi prije rekel da tebe muči ac pumpa, ali ak je tak onda imaš opravdan razlog da posjetiš bošistu.

dfranc

Član
Tu od
5 Velj 2015
Poruka
59
He,he,heee... Bosch VA pumpa, ako ima dijelova cijena reparature je oko 10 000 kn.
Strah i trepet vlasnika starih IHC, Steyra ili JD.

Jednostavnije rješenje je uzeti kučište (dekl) od Opelovog 1,6 dizela (16D, 16 DA kod motora) i na to ubaciti glavu s 6 izlaza.... BMW šestak ili Audi/Volvo šestak dizel.

To ti je VE tip pumpe. Uz to, dobar bošista to dvoje prisloži skupa, podesi količine i okretaje.... izvedivo. Gle Opelovu pumpu (ok, ova je od turbodizela... trebaš običnu od Kadetta E), prihvat s prednje strane je isti ko na tvojoj crvenoj:

attachment.php

thumbnail.php

I na to kučište staviti rotor, glavu s 6 izlaza.

Pripasati dovode, lajtunge... gas sajlu. Znam za par Steyra ili JD s takvom izvedbom. S tim da je puno lakše za 4 cilindrične motore, samo se stavi jača glava... Od Iveca. ako se ne varam. Pod jača mislim na veću količinu goriva. Glava je četvrtasti komad iz kojeg idu cijevi visokog pritiska...

:icon_pidu:

Još uvjek tražim,Lp

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
pozdrav ljudi.ako sam dobro skužio na korektoru pvp-a se podešava količina goriva i ujedno snaga i odaziv na gas.a di se podešava br obrtaja.jesam li dobro skužio.uglavnom imam nekih sitnih problema na svojem rusu t 40.ne dimi uopće ništa niti kod opterećenja i dosta mi je slab zato i pitam,ali pali kao metak i hladan i topao.jel bi mogao šta dobiti sa kakvim štelanjem.hvala unapred.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pitaj u temi od MTZ Savo garant zna na poklopcu regulatora ima dva šarafa za štelanja ali više nemam rusa pa se ne sječam koji je šaraf za pojačavanje količine goriva .

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
u pitanju je rotaciona pumpa,znači na korektoru pola kruga stegnem.i mislim da bi mu trebao smanjit obrtaje jer ide 45 kmh.jel savo na korektoru ili ima koji drugi vijak.ona dva mala na vrhu pumpe su vjerojatno za min i max obrtaja,ako se ne varam.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Eh ako je tako da onda je neko već debelo po njoj čačkao , mislio sam da ti je linijska pumpa.

Doza nema veze sa maksimalnim brojem okretaja , dozu smanjuješ na onom čepu sa zadnje strane a obrtaje gore iznad polugice gasa imaju dva vijka , jedan MAX drugi MIN broj obrtaja ali to neznam napamet dok ne pogledam pumpu.

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
rješio sam,ma to je drugi traktor sad.jedino neznam kako da mu podesim obrtaje jer nemam obrtomjer,našo sam jedan elektronski jel se može to spojit preko alternatora,jel zna netko.savo hvala još jednom na pomoći.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Obrtaje možeš po zvuku da odrediš onako odprilike , to na alternator ne vjerujem da možeš jer treba poseban izvod iz njega.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Možeš spojiti na alternator ako ima izlaz W a ako nema spojiš na nulu (spoj od sve tri faze).

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
nekužim željko,kako misliš spoj od sve tri faze,na obrtomjeru ima izlaz za 2 žice.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
To ti je vrlo netočno mjerenje, jer svaki alternator ima drugačiji prijenosni omjer na remenicama. Rješenje ti je stroboskop ili mjerač brzine s markerom na remenici radilice.

Najnoviji postovi

Na vrh