• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pitanje u vezi Bosch pumpe

• Temu pokrenuo SachsDiesel
  • Datum prvog posta

miodrag94

Novi član
Tu od
28 Lis 2012
Poruka
5
Filteri su provereni ac pumpa gura pritisak a i ociscno sito ac pumpe...
Filteri goriva skoro menjani.Jedino sam otvarao pumpu jer je zaglavio odmeravajuci ventil.
I zaboravio sam da kazem da kada mu polako dam gas i vratim polako na ler radi normalno ,a kada to par puta uradim brzo ugasi se

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nosi to Bošisti, još ti bu ventil zaštekal u otvorenom položaju i one makina u iberturažu.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Sta moze biti problem sa linijskom pumpom, puna je goriva koje je malo obojeno verovatno od ulja. U karteru ne podize nivo nimalo ali je pumpa puna. Jel su elementi gotovi? Traktor dobro pali e ne dimi nimalo, jedino sto lose vuce skroz.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Da li je iko aktivan u ovoj temi, imao bih pitanje za nekog ko se razume na bos pumpi ima saraf sa strane nesto slicno kao kod 539 gde mu se steluje ler gas, na ovoj pumpi se tu steluje ne znam ni ja kako ni sta ali odvrnuo sam 1 krug i traktor mnogo bolje ide i prima gas, ne znam sad sta se tu ustvari desava, sme li to da se odvrce zavrce.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Htio je da kaze da ako ne znas, i ne razumjes se u te stavri da ne diras.

dfranc

Član
Tu od
5 Velj 2015
Poruka
59
Da si blize poklonio bi ti jednu.Na slikama su samo one slozene.Ima ih po svim coskovima garaze u djelovima.

imgp0103.jpg

Dali možda imaš bosch pumpu, od ihc 431,kombajnskog motora, D310,ili D358,šestaka 105/120 hp,ili znaš gdje bi je mogao nabaviti?Kombajn može upaliti jedino sa sprejem, kad se obrtaji zbog spreja povećaju, pumpa poćne normalno bacti gorivo,i motor normlno odrađuje posao,ćak ne troši ni ulje.Odradio ,lani 100 kj.Jedino kad je vruć ,ako smanjiš na ler gas,onda se ugasi.Bošista kod mene nema djelova,i kaže da kupim drugu pumpu,ili da teram kao do sad,dok ide.Lp

Prilozi

• indeksiraj.jpg
    indeksiraj.jpg
    6.1 KB · Pregleda: 1,838

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Nemam PVP za taj motor.Jedino ti mogu provjeriti kod svog bosh-majstora da li moze to rijesiti.Ako te zanima obrati se i pitacu ga.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
He,he,heee... Bosch VA pumpa, ako ima dijelova cijena reparature je oko 10 000 kn.
Strah i trepet vlasnika starih IHC, Steyra ili JD.

Jednostavnije rješenje je uzeti kučište (dekl) od Opelovog 1,6 dizela (16D, 16 DA kod motora) i na to ubaciti glavu s 6 izlaza.... BMW šestak ili Audi/Volvo šestak dizel.

To ti je VE tip pumpe. Uz to, dobar bošista to dvoje prisloži skupa, podesi količine i okretaje.... izvedivo. Gle Opelovu pumpu (ok, ova je od turbodizela... trebaš običnu od Kadetta E), prihvat s prednje strane je isti ko na tvojoj crvenoj:

attachment.php

thumbnail.php

I na to kučište staviti rotor, glavu s 6 izlaza.

Pripasati dovode, lajtunge... gas sajlu. Znam za par Steyra ili JD s takvom izvedbom. S tim da je puno lakše za 4 cilindrične motore, samo se stavi jača glava... Od Iveca. ako se ne varam. Pod jača mislim na veću količinu goriva. Glava je četvrtasti komad iz kojeg idu cijevi visokog pritiska...

:icon_pidu:

Vuga

Član
Tu od
7 Ruj 2014
Poruka
130
Ovi vijci drze glavu.

imgp0010.jpg

imam problem, IMT 540, fiat. na tom mjestu di je taj dihtung negde pušta naftu, dihtung je nov ali i dalje tu negde curi nafta. Di bi mogao biti problem? :icon_scratch:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Mozda curi ispod O-ringa(gumice) na glavi .Ako pusta na glavi taj problem moras rjesiti kod bosh-majstora.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Znam za jednog u zelini al muha bu potvrdil jel dobar!

dfranc

Član
Tu od
5 Velj 2015
Poruka
59
Dali možda imaš bosch pumpu, od ihc 431,kombajnskog motora, D310,ili D358,šestaka 105/120 hp,ili znaš gdje bi je mogao nabaviti?Kombajn može upaliti jedino sa sprejem, kad se obrtaji zbog spreja povećaju, pumpa poćne normalno bacti gorivo,i motor normlno odrađuje posao,ćak ne troši ni ulje.Odradio ,lani 100 kj.Jedino kad je vruć ,ako smanjiš na ler gas,onda se ugasi.Bošista kod mene nema djelova,i kaže da kupim drugu pumpu,ili da teram kao do sad,dok ide.Lp

Još tržim,bosch pumpu,ili cjeli motor!pozz

Najnoviji postovi

Na vrh