Misliš da bu nova iz EU bolja?
Ništ stoga, ili nekom ko ima kvalitetnije dijelove iz stare zalihe ili rabljena. Bar tih Perkinsa ima ko u priči :icon_wink:
Šporac, kakav je da je ali je imal dobro opremljeno skladište sa kvalitetnim djelovima.Je da, ali ja sam seljak i namam pojma ni gdje bi to uopce mogao i pitat..
Reci mu da je makina kaput da ju ne nafrkne kak bi trebalo jer inačeDanas skinjena pumpa sa 540, ova polugica za gašenje ide jako teško, nešto unutra ne štima, traktor je palio kad smo polugicu vratili, ali se odmah ugasio i tako par puta pa smo pumpu skinuli i ide k bošisti.
Šta mislite o skidanju rotacione pumpe sa vladimirca i ugradnji linijske od rusa sa 4 klipa , znači samo bi koristio prvi i treći element ?
Znači moja rotaciona na vlatku je već pokojna , propušta naftu u pumpu i jako loše radi , nema snage a poprilično puši , dizne nove , sklopovi motora sve novo i sve dobro podešeno , jedino ugao predpaljenja mi je nekako sumnjiv , kad aga podešavam i više puta provjeravam imam osjećaj kao da mi ugao predpaljenja ''šeta'' , ja ga podesim i fiksiram a u svakom novom krugu imam ocjećaj da nadiranje nafte iz elementa kreće u različitim položajima , ili mi se to samo čini
Znači rado bi ubacio linijsku pumpu umjesto rotacione , imam jednu polovnu od 4 klipa i imam novih elemenata pa bi to odnio kod majstora da mi napakuje da budu samo dva elementa , umjesto ona dva što se ne koriste ubacio bi neke lažnjake samo da nafta ne ide u pumpu iz predpritiska , znači nebi bili u funkciji nikako
Probaj malo kvrcnuti necim po poklopcu PVP.Mislim lagano.Najvjerovatnije ti je zastekao ventil oznacen na slici. Kasnije ako upali moci ces raditi s traktorom pod uslovom da ga gasis u brzini na kvacilu.Nesmijes potezati rucicu za gasenje. Ako ne upali poslije kvrcanja onda ces skidati poklopac PVP.
Uploaded with ImageShack.us