1.5 dci je posvađan sam sa sobom.Ja se ne mogu složit sa time, razlika je osjetna meni traktor dimi više sa plavim i tromiji je u odnosu na eurodizel i to ne dimi crni dim nego plavkasto, po zimi kad je hladan motor sa plavim nutra prvo paljenje dimi dok se ne zgrije ko da je sve krepalo u motoru dok sa eurom ne dimi, ja stvarno ne znam dal je do lokalne pumpe ili goriva ali imam srecu da imam staru tehnologiju motora...u autu zeznes pumpu i dizne ako je 1.5 dci...slucajno znam
a što sam vam rekaoSad baš pričam sa vozačima cisteri i pitam ih za plavi i ložu, znači jedno i drugo je eurodizel, oni kad su u rafineriji pune eurodizel,pun kamion 40000 litara, onda dobivaju u cisterne ampule, zavisi jel voze plavi ili ložak, ak je pun kamion plavoga mješa se odma u punjenu. Ako ide malo lože malo plavoga odvaja se u komorama, mješa se nakon kaj natoče eurodizel.
Nema niš da je ovo ono više sumpora ili nečega, sve je eurodizel. I razlika je u farbi, tj boji derivata.
jesi ikad otvorio motor koji je održavan po LONG-LIFE sistemu ( servisni interval 25000 km+)?U 99% slučajeva derivat koji dolazi direktno iz rafinerije bio to eurodiesel-eurosuper je jebački kvalitetan.....Problem nastaje daljnjim transportom istog tog derivata do benzinske pumpe.Tu mu je već pala kvaliteta i prije istakanja. Pa onda na benzinskoj pumpi opet dolazi do degradacije kvalitete itd itd....
Ili .....Problem nastaje daljnjim transportom istog tog derivata do prve bačve-prve ruke......Pa onda degradacija kvaliteta do drugog karnistera-druge ruke itd.itd..
I jebi ga onda se ljudi čude kako su platili 4 kn eurosuper ili eurodiesel i zaštopale se dizne , stvarno čudno.....Teško je biti jeben i pošten u isto vrijeme.....
Uvezem diesela iz Njemačke. Original servisi, original kilometraža, sve pet. U Njemačkoj je original servis VW servisni interval 40000 km.
Dođem u Auto Zubak, raspitam se za original servis, i ljepo mi kažu da je kod nas servisni interval 20000 km.
I sad pitanje pitanja? Kako to ?
Gospon serviser odgovara: naše je gorivo šrot-šajze (kak bi rekli Njemci) toliko loše da skraćujemo servisni interval na duplo manje u odnosu na Njemačku najviše zbog nekvalitetnog goriva.......
I sad kak je rekao pok.Mića Bandić, neka institucije rade svoj posao.
Kod mene na Fordu baš i nije a isto euro5 motorPa na mojem je cijev od auspuha na izlazu čista kao iz dućana..