• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
A cuj, svako moze svoje cjeniti koliko hoce, samo koliko bude na kraju dobio to je vec drugi par opanaka..

Jako puno traktora usminkanih pic-pic se prodaju i za puno vece novce a prije su bili u losijem stanju od ovoga. Sminka se placa debelo. Nemojte mislit da ovi sta dovoze strojeve iz vana biraju tamo samo one koji su "vozili vodu, navazali krmacu k nerastu ili radili komunalne poslove", to su price za malu djecu. Uzimaju se izrajbani strojevi na kojima ce se ugradit bolja marza, boli njega sto je stroj jednom nogom u grobu on samo vidi svojih par tis ojra.
Usput ovaj Jony nakon pranja uopce nebi lose izgledao, retrovizor, naljepnice, malo sjaja...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Slažem se sa tobom i sam ti vozim imt-e od 533-577 ali cijeli dan oreš sa JD i poslije odeš na zabavu kak da ništ ni si radil a ja sa 560 novija linija orem dva sata i več mi dosta (ima hidro volan) a kak sam vozil svakakve marke ne može se to usporediti .

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
Jako puno traktora usminkanih pic-pic se prodaju i za puno vece novce a prije su bili u losijem stanju od ovoga. Sminka se placa debelo. Nemojte mislit da ovi sta dovoze strojeve iz vana biraju tamo samo one koji su "vozili vodu, navazali krmacu k nerastu ili radili komunalne poslove", to su price za malu djecu. Uzimaju se izrajbani strojevi na kojima ce se ugradit bolja marza, boli njega sto je stroj jednom nogom u grobu on samo vidi svojih par tis ojra.
Usput ovaj Jony nakon pranja uopce nebi lose izgledao, retrovizor, naljepnice, malo sjaja...

nemora sve tak bit.ja sam ih dosta prodo sta sam ih samo malo dotjero u stanje da izgleda kak bi trebo a motor,mjenjac ispravno 100%
ima ljudi koji otkinu svjetlo i njega bas briga za to ili koji nije traktor opro godinama a kamoli stavio stavio pod krov.
tak kupis i sam malo sitnice promijenis i zaradis bez brige...

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Nisu svi dovezeni traktori pod obavezno krsevi, dakako da ih ima u dobroj formi samo ima mulja ajoooj... vjerujem vise ovih sa skrivenim problemima

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247

Potpuno si u pravu, da se sminka placa debelo.. Ja osobno nikad nebi kupio polovni traktor koji je farban. Ajd limarija jos moze proci, ali motor, trup nikako.. To vrijedi i za ostale strojeve koji su farbani.. Rade nek je on malo i hrdav, a mehanicki ispravan.. Nekad 80-tih je djed sve strojeve sto je kupio, kupio ih je nove i s tim nemas problema. A sad je dosla takva situacija da novo ne mozes kupiti da se na trepavice postavis.. Trenutno sam u potrazi za traktorskim beracem i koji je farban toga necu ni gledati, a ima ih svakakvih..
Sjecam se da si ti stavio u ponudu, mislim da je bio t 35, reci mi jel to prodano ili je ponuda jos aktualna?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,634
Ovo može voziti samo onaj tko ima ozbiljnu prozvodnju s ozbiljnim prihodom ..
Ovo nije traktor za po doma kao kultni model IMT533 koji ak je manje bil otvaran dulje je trajal ..
Tak , to je moje mišljenje ..Ak misliš da se šalim, kupi pa nam preričavaj .
Sinonim osamdesetih je kvaliteta , i svijesti o kvaliteti ..doba novih fosila , srebernih krila itd.

Zahvaljujem. :icon_pray:
Ne bum došel u napast kupiti, pogotovo jer ni ostale karakteristike (osim getribe) nisu za moje potrebe.
A kaj veliš na Delfino 35 4WD? Ima ih dosta na slo oglasnikima letniki od 77. do 93. a cijene od 5 do 8,5 k EUR, a na njuškalu i do 10 soma EUR-a.
Po snagi zadovoljava, ali ima samo 2 cilindra i cijena je jako visoka za 35 KS.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ništ ti ja ne znam o njima .

Ali znam da ti kupuješ ili se interesiraš za traktor kojeg nisi zaradio na poljoprivredi (uz dužno poštovanje i uvažavanje ako sam promašio ) .
Niti se bude on na poljoprivredi otplatio .
To kaj radiš je stvar tvojih motiva i interesa i ja to poštujem .

Dakle ništa od ovoga se ne uklapa u ekonomsku stranu tvog projekta , kao i večine malih ulickanih poljoprivrednika ovdje ..
Također ne bi htio da moja "pamtovanja" ne utječu ni 5 % na tvoju odluku ...

Opet gledam iz mojeg položaja radije bi kupio dobro staro pa malo zamastio ruke nego spajao traktor na laptop .

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
Potpuno si u pravu, da se sminka placa debelo.. Ja osobno nikad nebi kupio polovni traktor koji je farban. Ajd limarija jos moze proci, ali motor, trup nikako.. To vrijedi i za ostale strojeve koji su farbani.. Rade nek je on malo i hrdav, a mehanicki ispravan.. Nekad 80-tih je djed sve strojeve sto je kupio, kupio ih je nove i s tim nemas problema. A sad je dosla takva situacija da novo ne mozes kupiti da se na trepavice postavis.. Trenutno sam u potrazi za traktorskim beracem i koji je farban toga necu ni gledati, a ima ih svakakvih..
Sjecam se da si ti stavio u ponudu, mislim da je bio t 35, reci mi jel to prodano ili je ponuda jos aktualna?
zasto nebi kupio nest sta je farbano?ja sam prodo par traktora koji su farbani i uvijek sam mogo rec da mozemo sve pritiske provijerit i kompresiju.ako nevalja ja placam.sad trenutno isto imam traktor koji nije vidio garaze ili supe 20 god.sigurno i budem ga prefarbo a motor i sve ostalo u redu.kad ga budem prodavo moze u bilo koji test,jer znam da je ispravan.imam poljoprivredu i radim s njim i tak znam da je ispravan...to mi je isto fora ko kad netko sam trazi od prvog vlasnika a prvi vlasnik ga moze unistit vise nego je proso 5 vlasnika...ak je pazen i odrzavan onda nema veze koji je vlasnik...

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
I na ušminkanom i na uništenom se možeš zeznut,ima tolko primjera oko nas samo treba bolje pogledat i razmislit,sam znam za par traktora koji očajno izgledaju a radili nisu skoro pa ništa.
Moj stari kupio prije 12 god IMT-ja od lokalnog švercera,recimo za moje podnevlje ulickanog kolko tolko,kad bolje razmislim traktor je bio krš al nije kod nas puno radio a ni pazio se pa je postao teški krš,sad je ulickan reklo bi se do detalja,puno ih se divi puno smije i kaže čemu tolko lickanja,al nije samo ušminkan nego je i mehanički tip top,al to sam radio za sebe,i to vše za dušu nego za svrhu i sad da ga idem prodavat netko bu rekao samo je ušminkan i ja tu nemrem ništa,al svatko ko je vidio kaj je sve rađeno rekao bi kupuj. i sad ja za taj traktor nemrem dobit više od 3 tisuče eur mada je skoro pa tolko ulupano kad bi sve zbrojio. Htio več par puta stavit na njuškalo sa nekom ludom cijenom da vidim reakciju ljudi,dal bi neko bio zainteresiran za tak izlickan traktor sa tak napuhanom cijenom al jednostavno neču radit budalu od sebe a ni od ljudi

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
marko kt
Ne volim farbane strojeve jer neznam sta ta farba moze sve skrivati.. Dok sam kupovao prikolicu kipericu kupio sam staru drlju i onda ju sredio za sebe.. Kupovao sam cisternu i bilo je tu farbanih pumpi, crijeva i svega.. Ja sam kupio sa hrdavom pumpom koja je i dan danas suha.. I nebudem ju ni ja farbao, ako ju budem kad prodavao nek se vidi stvarno stanje..
Sad sam u potrazi za beracom kukuruza i farbane necu ni gledati.. A traktore pogotovo ne volim dok su farbani, ajd limarija jos prolazi, ako je dobro uradena, ali motor nikako.. Znaci motor se zafarba i suh je, a kad se boja oljusti od vrucine ili ispere onda propisa na spojevima.. Ti si mozda iskren i kazes u kakvom je stanju stroj, takav sam i ja, ali ima muljatora koji samo cekaju da ti uvale neki krs.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Johan deere je dobar traktor,jasno ima i krševa ali je jako kvalitetan traktor,na ovom mi se ne sviđa što je spora getriba,30 km/h,ali nije to neki veliki potrošač koliko ja znam,ja sam radio sa takvim traktorom.Ima moj kolega takvoga sa prednjim utovarivačem za te pare.Ima ljudi koji kažu neče od švercera kupiti traktor,to su gluposti,kao i ono ako je farbano,pa stroj se gleda kakav je cijeli,a ne dobar je,za pristojne novce ide ali je od švercera pa ga neču kupiti,pa na kraju kupe lošiji stroj.Ja sam i od kamatara znao kupiti stroj,baš me briga tko je,meni paše stroj i cijena i ja ga kupujem.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
...

Berac je prodan doslovno u roku 3 minuta dok je stavljen na njuskalo, jos je bio otvoren Imageshack dok sam stavljao slike na nas forum kad je nazvo covjek koji ga je i kupio.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,634
Ništ ti ja ne znam o njima .

Ali znam da ti kupuješ ili se interesiraš za traktor kojeg nisi zaradio na poljoprivredi (uz dužno poštovanje i uvažavanje ako sam promašio ) .
Niti se bude on na poljoprivredi otplatio .
To kaj radiš je stvar tvojih motiva i interesa i ja to poštujem .

Dakle ništa od ovoga se ne uklapa u ekonomsku stranu tvog projekta , kao i večine malih ulickanih poljoprivrednika ovdje ..
Također ne bi htio da moja "pamtovanja" ne utječu ni 5 % na tvoju odluku ...

Opet gledam iz mojeg položaja radije bi kupio dobro staro pa malo zamastio ruke nego spajao traktor na laptop .

Bingo.
Ne živim od poljoprivrede, a i nema takvih u mojoj bližoj okolici, ali trošim na poljoprivredu. Način na koji nekaj privredim i to kaj privredim ima neku drugu vrijednost, zame puuuno veću od financijske.
Dok sam bil mlađi, ruke su često bile masne od šmiera, a nije mi teško ni danas.
Cijenim tvoje iskustvo i znanje i ne smatram da pametuješ.
U životu sam naučil saslušati tuđe mišljenje. Često pomogne, a nekad i oteža donesti odluku.
Pokušavam dobiti i razmišljanja drugih, a tebi još jemput fala kaj si svoje iznesel.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Koliko ima radnih sati i šta je radio,cijena je niža zbog guma ili još zbog nečeg.

neznam niti koliko ima sati a pogotovo što je radio
vidjet ću kad dođem u kakvom je stanju kaže da je sve ispravno

Najnoviji postovi

Na vrh