• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
More kaj? Podići ga more, jer nije (pre)težak, ali ga nemre odići od tla toliko da bi bil upotrebiv.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Naj me klati.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=yVyfRTplvQM[/YT]

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Prije nego je mf stigao kod mene isto sam radio s takvom kombinacijom.
Samo kaj tu nema neke poštene dubine.

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Podigne ga iznenađujuče visoko.. :)
Ako si zainteresiran za takav plug..javi se.. ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Pa zar se ne mogu podići ramena hidraulika za zub-dva pa da ga digne? Ja IMT mogu podići metar od zemlje, samo što onda imam jedan problem... :icon_weed:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Digne ga jedva pedalj od zemlje. A toliko i ide v zemlju.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Za ferca neznam kako diže, ali meni ursula visokog posavca diže bez nekih večih problema jedino što moram onu malu ručicu prebacivat napred nazad jer malo zeza hidraulik, tj. polužje unutra.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Pa neka osnovna i logicka razlika je ta, da vodoravni razbacuju stajnjak samo po tragu prolaska, a okomiti razbacuju i sire na svaku stranu od traga prolaska.

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

Posljednje uređivanje:

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Nije nužno točno, vidio sam Krone Optimat u radu, vodoravni valjci pa baca 2 metra lijevo i desno od prikolice, sve zavisi kakav je valjak. Al u globalu, okomiti bacaju šire i dalje od prikolice, pogotovo oni koji imaju rotore sa lopaticama, a ne spirale.

Prednost dva valjka naspram 4 okomita je manje potrošnih dijelova, manje zupčanika, prijenos je uglavnom preko lanca koji ako zapne preskoči ili pukne, uglavnom, manji kvar, dok kod okomitih kad nešto zvekne u valjke, šteta zna biti poprilična. Poznaniku je ulovila nova tehnostrojka komad betona koji nije vidio kad je tovario traktorom, podrobilo getribu i sve zupčanike na valjcima, šteta 8500 kn sa zamjenskim dijelovima.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Tog si kolega trebao uzeti :). Ja bi volio da ga imam umjesto 6245.. To je norveška kabina na njemu?

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Promjenjene prve gume nakon originalnih 2600 radnih sati. Hmmm...

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

Na vrh