• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Moguće je.. Na mom 6245 su se jako brzo gume potrošile kad je nov bio, nisu kotacili bili u centru ili tako nešto.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zetorproxima- da nije duplak,rado bih ga vidio kod sebe! Da,za 6245 bio bio super zamjena... Zetorova je to kabina,ali za Sjever i Zapad...
karlo-ja satima baš ne vjrujem,a i malo izgleda kao da je farban... A gume su se mogle potrošiti,ispucati,rasjeći...

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Kod mene su na Rakovici popucale rekordove gume na 1000rs vise vremena bio u garazi nego napolju kod prijasnjeg vlasnika. Ima profila barem malo. Interesenatno mi je da na mom zetoru se nosu potorsile gotov nimalo za preko 1000rs na prednjim je primjetnije al zadnje ko nove bukvalno :(snooze): ( rumaguma)
Men bi godio ovaj 4340 al ne godi mi cijenom. Bas gledam neki klip oranja 6245 nekak su spori u rikverc haos. Jesu ove novije serije ista brze?
-------------------------
gleda mna traktor data brzine pa nije valjda samo 6 km/h u rikverc. Pa to je za plakat ljudi

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Za brzine koje sam ja naviko meni je to presporo. Rakovica ide 16 a zetor mi 18 po traktordata i to je stavrno presporo jer sam naviko i dosta mi je potreban brz rikverc :(yawn):

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Meni ne bi pasao tako brz rikverc. Na 6245 je rikverc brzina ok, na proximi je nešto brza i odlično su pogodili :).

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
pa na 6245 i nije toliko spor rikverc oko 9.9 a 4340 6km/h pa zamisli 3 puta sporiji :(snooze): a proxima sigurno ima oko 15 km/h nazad i to je taman

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Na Ursusu je isto spor rikverc, a pošto sam se naučio na njemu sve raditi, kad sjednem npr. na IMT 533 ili 539, rikverc mi je jako brz...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma znam da je objavljivan prije samo ga još nisam videl a pratim ruse na dnevnoj bazi. ;-)
Jel zna možda ko kaj o njemu jer su u istri dosta rijetki!

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Ko ima 6911 zna šta je spor rikverc.

Tko ima 6911 zna što je sporo u bilo kojem smjeru :)
Ali isto tako i zna da se može orat u 3. ili 4. transportnoj, to nijedan novi ne može :)

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
U četvrtoj teško, a treća mu je oračka brzina...
Kaj se tiće novih,sve ovisi o modelu,mjenjaču i gumama,ja sam u brazdi orao iza 5011,on u trećoj ful gas,ja u drugoj na nekih 1700-1800 okretaja,i još sam ga dostizao,jer je on u svakoj brzini sporiji...

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
A ja sam orao i u četvrtoj, to u Međimurju na super laganim zemljama, al mora se uzeti u obzir da je plug 2x14'' što je dobar zahvat na traktor od 60 ks.

U tome i je stvar, što je cijela getriba užasno spora, vjerujem da taj zekan nejde više od 25 u 5. na full gasu, ali zato i može orati u transportnim brzinama. Dok sam ja sretan sa dupljakom i 25 ks više orem u 4. radnoj.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A,da,u Muđimurju,bi išlo...
Spori su svi ti stariji modeli,ako se dobro sjećam,na pločici od mojeg 5011 je pisalo da ide 28km/h,i to na ful gasu,ja se nikad nisam tako vozio,pa onda imaš rupa po cesti,i koječega,na kraju se voziš niti 20 na sat... Isto je i u rikverc bio spor,to mi je (uz neoriginalnu kabinu) bio glavni razlog kaj smo ga prodali...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Da to im i je mana što nisu složili na tim zetorima i ursusima malo bržu 5 brzinu, ali onda bi opet bila prevelika rupa između 4 i 5 u transportu.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
jbga dečki, spor je, al za teške poslove idealan, je dugi,ali takav ajnšlug nijedan nema ko zekan 6911, bar ja nisam vidio, a vidio sam i supersteer na new hollandu..

Ono što mene smeta na njemu je uz to kaj je spor, jako je i bučan, ne znam kolko to ima veze s kabinom, ne znam ni kakva je kabina na njemu, al nakon pol sata bubnjići nateknu.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Da vidiš ti kad ja cjeli dan berem sa Zetorom 3511 s gasom na podu :D. Sanjas ga 3 noci :D.

Na vrh