Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Zetorproxima- da nije duplak,rado bih ga vidio kod sebe! Da,za 6245 bio bio super zamjena... Zetorova je to kabina,ali za Sjever i Zapad...
karlo-ja satima baš ne vjrujem,a i malo izgleda kao da je farban... A gume su se mogle potrošiti,ispucati,rasjeći...
Kod mene su na Rakovici popucale rekordove gume na 1000rs vise vremena bio u garazi nego napolju kod prijasnjeg vlasnika. Ima profila barem malo. Interesenatno mi je da na mom zetoru se nosu potorsile gotov nimalo za preko 1000rs na prednjim je primjetnije al zadnje ko nove bukvalno snooze): ( rumaguma)
Men bi godio ovaj 4340 al ne godi mi cijenom. Bas gledam neki klip oranja 6245 nekak su spori u rikverc haos. Jesu ove novije serije ista brze?
-------------------------
gleda mna traktor data brzine pa nije valjda samo 6 km/h u rikverc. Pa to je za plakat ljudi
Za brzine koje sam ja naviko meni je to presporo. Rakovica ide 16 a zetor mi 18 po traktordata i to je stavrno presporo jer sam naviko i dosta mi je potreban brz rikverc yawn):
U četvrtoj teško, a treća mu je oračka brzina...
Kaj se tiće novih,sve ovisi o modelu,mjenjaču i gumama,ja sam u brazdi orao iza 5011,on u trećoj ful gas,ja u drugoj na nekih 1700-1800 okretaja,i još sam ga dostizao,jer je on u svakoj brzini sporiji...
A ja sam orao i u četvrtoj, to u Međimurju na super laganim zemljama, al mora se uzeti u obzir da je plug 2x14'' što je dobar zahvat na traktor od 60 ks.
U tome i je stvar, što je cijela getriba užasno spora, vjerujem da taj zekan nejde više od 25 u 5. na full gasu, ali zato i može orati u transportnim brzinama. Dok sam ja sretan sa dupljakom i 25 ks više orem u 4. radnoj.
A,da,u Muđimurju,bi išlo...
Spori su svi ti stariji modeli,ako se dobro sjećam,na pločici od mojeg 5011 je pisalo da ide 28km/h,i to na ful gasu,ja se nikad nisam tako vozio,pa onda imaš rupa po cesti,i koječega,na kraju se voziš niti 20 na sat... Isto je i u rikverc bio spor,to mi je (uz neoriginalnu kabinu) bio glavni razlog kaj smo ga prodali...
jbga dečki, spor je, al za teške poslove idealan, je dugi,ali takav ajnšlug nijedan nema ko zekan 6911, bar ja nisam vidio, a vidio sam i supersteer na new hollandu..
Ono što mene smeta na njemu je uz to kaj je spor, jako je i bučan, ne znam kolko to ima veze s kabinom, ne znam ni kakva je kabina na njemu, al nakon pol sata bubnjići nateknu.