• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kaj ste svi sad odjednom postali pekmezasti??? Koji stari traktor je ugodan i udoban za vozit? Praktički ni jedan, imaš samo loše i lošije.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Tko ima 6911 zna što je sporo u bilo kojem smjeru :)
Ali isto tako i zna da se može orat u 3. ili 4. transportnoj, to nijedan novi ne može :)

6911 je bil naš prvi traktor, 1979 godište, bil je stvarno jak traktor, vrlo mali potrošać, skroz jednostavan i nezahtjevan ali neudoban do bola, izgubiš zdravlje na takvome stroju. I zato više nikad Zetor :eek:: .

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Da vidiš ti kad ja cjeli dan berem sa Zetorom 3511 s gasom na podu :D. Sanjas ga 3 noci :D.

Haha, jbga kad si proximu kupio da ju doma glancas ;)

6911 je bil naš prvi traktor, 1979 godište, bil je stvarno jak traktor, vrlo mali potrošać, skroz jednostavan i nezahtjevan ali neudoban do bola, izgubiš zdravlje na takvome stroju. I zato više nikad Zetor :eek:: .

Ujakov je 92 godiste, zadnji izdanci tog modela, kupio ga za jako sitnu lovu, na akciji, jos ga inflacija pol otplatila :) zato i kupljen, al nije ujak zazalio, u njihovim laganim zemljama traktor se igra, prakticki jedino sto radi je oranje, priprema i sjetva + sto vrti silomlin na jesen, nekih 200 tona po sezoni, traktor ima 2500 sati, nista, mijenja se filter i ulje prije sezone, kao sto velis, trosi ko upaljac, ja sam oral skoro 10 sati s njim i nije potrosil rezervar

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
ibosilj@ 4 radna ti je brza od 1 transportne, ja orem u 3 radnoj i nekad u 1 transportnoj probao sam i u 4radnoj al traktor nemoze, samo se muči i gnjavi.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
A nisam bas siguran, jer negdje ga mogu poterat u cetvrtoj, al prva brza nikak..

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Koji mjenjac imaš? 12-12 , 20-12 ili 24-12 kod mene je 24-12 Hi-Lo i u prvoj može negdje a 4radna nikako, očito postoje različiti omjeri mjenjaca kod Fiata.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Sad si me zbunil :)
Ovako, imam 3 powera po 4 brzine naprijed i natrag, plus kalanje, znaci hi-lo.
Po meni je to 12x12

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Hi-lo tj kalanje ti je power. Ova tri powera kako ih ti zoves su vjerojatno grupe. Power je brzina ili vise njih koje mozes saltati bez kvacila..

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Imas još bolji mjenjac 24-12 kojem brzine idu po redu, bez preskakanja 4i1 sretnik ;) ,nisam vidio prethodni post sve ljepo objasnjeno zato i imaš 24-12 jer u rikverc nemozes kalati.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Hvala decki na objasnjenu, ne kuzim se bas u to.
Iskreno za rikverc ne znam dal funkcionira kalac, isprobal sam ga dva tri put samo, al meni se to ne svida, ako mi traktor preslab u 4, stavim ga u 3, kaD kalas na velikim okretajima, bas jako cukne, a kad smanjis okretaje vise ni nema smisla kalat, lakse ga stavit u nizu.
Zato, izbjegavam kalanje, u radnim brzinama mi ima sasvim dosta brzina za sve teze poslove, super spore ne koristim, a tranportne su ok, jedino je prevelik razmak od 3 do 4, tu kad imam vecu tezinu moram ga dobro poterat u 3 da u 4 lijepo nastavi, bez mucenja.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Zvao sam čovjeka i kaže da je traktor njegov al da on nije stavio oglas, za tu cijenu bi odma išao po traktor i plugove pa nek se nadje iako ne preferiram zetore;)

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ha ha , to je jedan decko iz kneginca vlasnik, prije 6 mjeseci ga kupio 80 000 kn plus 15000 tkn za plug je dal. Veli da mu kolege iz zajebancije stavili oglas.

Na vrh