• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Zavisi, ali ne bi trebalo bit puno. Tih motora ima ovdje jako puno, bilo ih je na svakoj ekonomiji, imas dva komplet motora sad na njuskalu. Pa i da je 1000 eura remont, isplati se. Ako je ispravno sve ostalo kao sto tvrdi, onda tu ni nema nekog posla. Gume se kupe ili tu ili u Madjarskoj i to je to. Ja bi, da imam novaca. Kod nas ih puno velikih poljoprivrednika koristi za kultivaciju, sjetvu, spricanje i to, ali bez prednje vuce. Ovaj nije bas okretan, ali je jak, za jedno srednje gospodarstvo moze biti dobar orac.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
@mali, taj lik je svercer, ali navodno da ima dobre strojeve, a povoljne. Sad je bas jedan lik od njega kupio MTZ-a 80 za 1000 eura. A TD 7506 neces lako naci s prednjom vucom, pogotovo ovdje. Iskreno, da imam para, kupio bi ga bez puno razmisljanja.

Znam a da ga središ treba još toliko puno je tu samo na oko.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
To je relativan pojam. Osim sto ga nije nitko od nas ni vidio uzivo, ne mozes reci sto sve treba i koliko bi kostalo. Susjed je dovezao TD 9006, nisu mu se ni kotaci okretali. Kupljen na kile. Na koncu su mozda ulozili 5000 eura i nove gume, a traktor danas laje na mjesec. Ok, kod nas ima na dosta mjesta i polovnih dijelova, tako da je i to velika stavka. Ali ja i dalje mislim da bi ga se isplatilo uzeti, Da uzems npr. komplet novu hidrauliku izaslo bi te cca 5000 kn. Ne vjerujem da je ista toliko lose da se mora komplet mijenjati. Kad ga sredis komplet imas traktor koji ce se prije prodati za 10 000 eura nego 9006. A da se ne prica kakv jednostavan i jak stroj dobijas na gospodarstvu. I trosi ko upaljac, sto je jos vaznije.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Za 5000e je teško malog IMT-a osposobiti ako je totalno sheban,nemojte se zavaravati da se kršina da jeftino urediti...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Slažem se sa kolegom itp-om,tu bar znaš da moraš uložiti i zato je cijenovno pristupačan,a ima cijenovno i vizualno boljih i skupljih traktora a može biti veći dr*k od ovoga...ps kad smo već kod torpeda ,ima 90tka za 36 tisuća na njuškalu..

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Bio sam prosle godine kod neke brace, prvi dojam mi je bio kao u filmu Brda imaju oci :D: ali su imali 10 komada raskopanih na dvoristu. Ugl, kupili ljudi hidrauliku za 400 kn. Nazalost, sad su otisli u Njemacku, vise ne rade s djelovima, ali djelova se moze naci vrlo povoljno.
Taj traktor, za razliku od vecine Torpeda, nema djecijih bolesti, mjenjac, hidraulika, pregrijavanje cilindara i slicno. I zato su na cijeni. Znam lika sto je zamijenio 90-ku za 75-icu. Malo koje gospodarstvo ovdje da nema 75-icu, uglavnom kao treci ili drugi.
Da je bilo koji drugi traktor u pitanju, slozio.bih se s Gogom. Jbg, za nekog Fiata, MF-a ili Casea neces tako lako naci djelove, ali za ovo ili JD-a je vec druga prica.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pa recimo kad si spominjao hidrauliku,ja sam prošle godine to slagao na Fercu. Šačica dijelova i majstor-2000 kn. A ništa većeg se nije mijenjalo. A rabljene dijelove s otpada se ne bih usudio stavljati,na kraju samo moraš dva puta raskopati traktor.
Imao je moj kolega 2 komada 75-ica,i jako puno su kod njega radili,ali to je traktor tako-tako.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
A cuj, sve zavisi. Nismo svi isti, niti istih financijskih mogucnosti. Napiso sam bas u temi o jecmu da je prijatelj prodo Ferca za 3000 kn jer mu je zaribo motor. A ti si ulozio malo manje samo u hidrauliku. Jbg, tako ga jos par puta servisiraj i traktor pojede sam sebe. Sve, naravno, zavisi i od toga za sto koristis takav stroj. A ovo za polovne dijelove stoji da je lutrija, ali vjerujem da ces se slozit da ni ovo iz Indije ili Turske sto dolazi novo nije puno bolje.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Pa recimo kad si spominjao hidrauliku,ja sam prošle godine to slagao na Fercu. Šačica dijelova i majstor-2000 kn. A ništa većeg se nije mijenjalo. A rabljene dijelove s otpada se ne bih usudio stavljati,na kraju samo moraš dva puta raskopati traktor.
Imao je moj kolega 2 komada 75-ica,i jako puno su kod njega radili,ali to je traktor tako-tako.
Sve neke velike cifre, za malog Zetora 1000kn u Sv. Ivan Zelini.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
A kaj to 1000 kn.Nemoj molim te mi samo reći da je za zetora zabadava ak je samo cilindar, klip i gumice oko 600kn, evo jučer bil kod kolege @buče samo za jednu osovinicu je dal u Zelini 370 kn:mur:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A cuj, sve zavisi. Nismo svi isti, niti istih financijskih mogucnosti. Napiso sam bas u temi o jecmu da je prijatelj prodo Ferca za 3000 kn jer mu je zaribo motor. A ti si ulozio malo manje samo u hidrauliku. Jbg, tako ga jos par puta servisiraj i traktor pojede sam sebe. Sve, naravno, zavisi i od toga za sto koristis takav stroj. A ovo za polovne dijelove stoji da je lutrija, ali vjerujem da ces se slozit da ni ovo iz Indije ili Turske sto dolazi novo nije puno bolje.

Nije isto servisirati traktor koji radi ili onog koji stoji. Tih 2000kn se otplatilo drugi dan,samo hoću reći da se kod popravka uvijek nabere troduplo više troškova nego se u početku planira...

Sve neke velike cifre, za malog Zetora 1000kn u Sv. Ivan Zelini.

A što dobiješ za tih 1000kn?
Sigurno nije komplet pumpa,cilindar,klip,svo moguće polužje,ventili,brdo gumica,i sve kaj spada u hidrauliku.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Gumice su najmanji problem, njih na kile delaju i po 50-tak kuna garnituru prodaju.
Ovi teški željezni dijelovi su problem :(doh):

Onog topeda ja ni u ludilu nebi kupil, da se da pošlepati pa barem probati jel ono iza donekle .... davno su rekli da je on dobar do volana, a ovo otraga ..... a ovaj je motor uništil i to otraga se neda probati :icon_scratch:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kaj se tice hidraulike to je vise za ove starije traktore veliki problem sve razjebano dijelova nema vise svih za kupit i ovo kaj ima je skupo koda da je od zlata obiso sve malo bolje ducane s traktorskim dijelovima u krugu 100km kad Čegec u Zelini nema svih dijelova onda za ostale nemoram nista vise rec!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Nema obice rucice kojom dizes hidraulik a kaj se tice polugica unutra u samom hidrauliku isto tak pola ima pola nema i tesko je vise nac di i oni mogu nabavit i ovo sta imaju je skupo ko da je od zlata!!

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Nemam takav dojam, kupujem sve i svašta od sklopova do naljepnica, dijelova getribe.. I ok su sa cijenama nasprem Kirša recimo..

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Nisam ja reko da je on skup on je povoljan nasprema drugih nego je hidraulika skupa em nema svih dijelova vise i ovo kaj ima skupo skupo!!

Najnoviji postovi

Na vrh