• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Ja nisam ulazio u kvarove renaulta ili tako nesto, nego samo u to da je amper, odvratan za vozit, plastican i odvratno osmisljen, i nije mi jasno kako netko moze dat hrpu novaca za tak nest i vozit se svaki dan s tim i biti sretan. 100 ljudi, 100 cudi.

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
R, nije se ovo odnosilo na tebe, već općenito.

Sve ovisi. Scenic ima puno mjesta i praktičan je. Udoban i ugodan za voziti. Briga me za plastiku dok je ugodan, tih i niske potrošnje. Uostalom, naspram VAG vozila bar je razigran iznutra.
Vozil sam svašta (od Rent a cara) od Suzukija SX4, Nissana Juke, BMWa 3, Passata, Scenica i Grand Picassa npr.
Jedino u zadnja dva se voziš ko car, dok u ostalima si ko sardina, a nemreš smjestiti dvije-tri poštene putne torbe, a kamoli prevesti veš mašinu ili frižider.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Postoje dobri Renaulti i loši Mercedesi, samo kaj o lošim Mercedesima nitko ne govori.
Tek je sa svim na svijetu. Kad ste čuli da se ikoji Golf pokvaril? A Citroen i Fiati ne izlaze iz radionica uopće na cestu :D:

Šta ce se netko valjda hvalit kak tri godine stara meca ima hrđe ko 10 godina star opel.

Kvare se i golfovi i francuzi, na francuzima jedino sijalice kratko traju,ostalo je sve tu negdje ko na golfu po trajnosti jer ne postoji ništa bajno i 100% pouzdano danas, pa čak ni japanci nisu više 100%.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Vucko svaka čast, upravo i to govorim. Treba i pogledat ostale marke jer su tu negdje a većina jeftinija od VAG-a.

Nema vise garancije na Nijedan auto da bu vrijedil i pouzdan bil.

Ispada da je sve stvar sreće.

VraTimo se na temu, ubili smo čovjeka :icon_super: :icon_super: TINEK kaj si odlucil?

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Daleko od toga da je i svabo sveta krava al eto, meni je bilo jako neugodno voziti scenica skoro novog dok to ne mogu reci za starijeg sharana ili tourana. Treba gledati i drzanje cijene i odnose svega. Ne mozemo svi imati isto. Mozda se onaj citroen kaktus nekom svida, ja bi ga uzeo jedino s nagradne igre i prodao, ista stvar je s multiplom, to je jako funkcionalan auto, osmisljen da sluzi ali je s druge strane malo ruzan i eto. Netko ga vozi zbog funkcionalnosti i prostranosti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
S vremenom shvatiš da je auto samo prijevozno sredstvo između dvije točke i da samo treba biti udoban, praktičan i relativno pouzdan i jeftin....

Posljednje uređivanje:

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
A cuj onda bi postojao samo jedan model i to bi bilo auto ali bi to bilo monotono. Svatko treba zinut koliko moze i valjda teziti da dobije najbolje sto moze za svoj novac jel. Ne treba ici u krajnosti, nikad :)

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Rekel je moj bratič i dva frenda,od kad su kupili rabljenu mečku C klase više nemaju novaca,u servisu su ko doma...

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Zato kažem da ima i starijih auta a dobrih.
Glupo je čuti nemoj to kupovati,sačekaj koju godinu pa kao skupiti češ nešto više novaca,pa kupiš bolji auto,a do tada budeš bez auta.Bolje bilo kakav auto nego nikakav.
Ja bi radije potrošio pare u neki priključak ili zemlju kupio nego potrošio za neki skupi auto,auto je trošak,a strojevi zarađuju.Solidan auto služi kao i onaj skupi.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Imao sam takav Passat i bio sam jako zadovoljan, moj je bio 97 godina. Obrati pažnju na ramena, rastegnite ih na dizalici ili poslušaj na neravninama, komplet je bio nešto preko 2k kn za obje strane. Inače su modeli s početka proizvodnje naprijed imali žute žmigavce i unutra zeleno osvjetljenje instrumenata. Mislim čak da nije bilo modela iz 96 godine.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma bitno da je krntija u dvoru,muzika glasna,a ni za ulje se nema. Nažalost tako većina danas razmišlja...

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Pa bitno je kak figura po selu, nije bitno ak je bozicno drvce na tabli :D

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Bitno je što će susjedi reći (i izazvat zavist).
Ja bi Passata (i bilo što drugo tog ranga staro 20god) kupio za 1700e jedino ako doma imam još i nekog Punta ili Clija vrijednosti 5000e :p.

Nemam ništa protiv Vw-a , i sam imam jednog, al mislim da se auti tog ranga prodaju onda kad trošak popravka i održavanja postane prevelik (uglavnom zbog neredovnog održavanja pa se odjednom skupe gume, kvačilo, amortizeri, koja kugla ili spona i eto veselja)

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kad daš zadnju kunu za "novi" auto pa na rate za regu i 2000kn za popravke je jakooo puno.
A praksa je i pokazala se da kod večine auta koji se prodaju moraš dati do 7000kn kroz prvu ili drugu godinu da bi bio ispravan i siguran za vožnju.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zašto , ja na svojega nisam dal ni 7000 kroz 15 godina .

takav auto ne kupuju ljudi koji ne znaju promjeniti disk pločice , ulje , filter , rame , kinetički ....a tino to možda zna

i još mi objasnite zašto je uvrijeđeno mišljenje da se ne isplati dati 3000 ili ako hočeš 7000 kuna za servis auta kojem je tržišna cjena 12 000 kuna a za auto star godinu ili dvije je to normalno ?
kaj nije manje 10000 + 7000 odnosno 60000 + 7000 ....

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Gle, u jednu ruku si u pravu. Pogledaj sad npr. moj megan, 25.5 mu je bilo 8g, splatil sam ga prošle godine u švicarcu skoro 200000kn, a sad nebi mogel za njega dobiti 3500€.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Puknuti ja svaki dan radim između 50-60km osim nedjelje sa autom starim 18god.
I statistički sam kod majstora 4puta godišnje na kojekakvim popravcima,od sitnica do večih stvari,ali moj autić je pic,pic,u svakom pogledu.
I godišnje u njega moram uložiti od 1500-3000 kn a auto ne vrijedi više od 1500€.
I kaj sam ja lud ili glup kaj ne vozim novi auto 5god. i prodam i opet novi?

Ove cijene gore su bez rege i guma.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ja budem samo rekal ovo, pogledaj VW-a sa 500 000 km, a onda Renaulta, ak ga najdeš...

Najnoviji postovi

Na vrh