• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
iwanho za Boga miloga, 100kn doje, kaj bi tu kalibriral, nema se tu kaj kalibrirati, upališ, stisneš u drvo i pogledaš.
To je tak sve teško na drvu opće odrediti, jer možda je vanjsko drvo 0,5 cm koliko idu ove špice (ako ih možeš toliko ugurati unutra) suho na izmjerenu veličinu, ali u sredini je već drugi rezultat.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Sorry, malo sam se krivo izrazil. Nisam mislil na klasično kalibriranje, nego kontolu skale za neki drugi materijal. Ovaj iz Lidla ima 2 skale: jedna za drvo, druga za beton i sl. materijale.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
Zetorboy to, po meni, moraš gledati ovako. To kaj buš ti s tim 'aparatićem' izmjeril je mjerenje, ali neko okvirno. Pravo mjerenje, koje ti mislim trebaš, to s tim 'aparatićem' ne budeš izmjeril. Tebi nije svejedno jel vlaga 19% ili 18% (karikiram), ali meni je isto, jel 19 ili 18%.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
iwanho taj moj mjerač vlage u drvu, koliko ja znam, ima samo 'mogućnost' mjerenja u drvu, nema za ostale materijale.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Dečeci ak hočete kupiti vlagomjer za žitarice, prek ebay upišite grain moisture.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Hvala bhorv.
Samo se zanimam jel se ovajiz Lidla može koliko, toliko pouzdano upotrijebiti za još nekaj osim za ono kaj je navedeno u uputama.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
iwanho ti možda radiš u Lidlu :p:?

Lidl ti ima 'povrat' stvari, znači, kupiš, probaš i ak nisi zadovoljan vratiš bez ikakvog problema. Ali to, ak tam radiš :p: takionak već znaš :biggrin:.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ne, ne delam tam. Gle, taj vlagomjer je koštal 80 kn (runda pive). Ali ako ga već imam, htel bi da ga morem koristiti za čim već stvari.
Na drvima za ogrijev mi pokazuje 12-20, a kad sam probal na kuruzi (klip) pokazival je od 18-23. Kaj reči, zgodna igračka, ako preciznost nije v prvom planu.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Lidl je i dalje najbolja trgovina u hrvatskoj i imaš jeftine dobre stvari i skupe brendirane stvari...za svakoga ponešto a kvaliteta je zadovoljavajuca za razliku od konzuma i sličnog.

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Moja iskustva sa stvarima kupljenim po koje kakvim centrima,većina nije nikakve ili dosta loše kvalitete,u većini slučajeva je bolje malo gurnut ruku u novčanik pa kupit kako se spada,nego kupit nešto što radi i neradi.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
I sad ti to kupi dok ti veli da ima 6900rs i već je generalka rađena na njemu!

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Ali po meni je to bolje, nego da ga nahvali i cijenu nabije a ustvari je kramp totalni....
Sad kad je u njega ulozeno isel bude jedno vrijeme, i covjek kaze da ima orginalne racune.
Farban je, to se vidi ali iznutra je ocuvan dosta.
Mene osobno to ne smeta i prije bi tak nekaj kupil, nego nekog na kojem nije "nista" dirano a isto ima 7000 sati.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Onaj tko ga hoće prodati a zacvikal motor pa ga usput i ofarba i složi generalku i napravi veliki servis i to sve da bi više zaradil ??!!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
A nitko od vas nezna prošlost traktora,niti ga zanima kupnja,niti je nazvao čovjeka i pitao detalje,..Uglavnom znam nekaj o ovom traktoru tak da drugačije gledam na to..

Generalka se radi i na puno manje RS,i na novijim traktorima zbog xy grešaka..

Ova cijena je skoro badava u odnosu na kaj sve traktor nudi,i relativno novijeg godišta..

Na vrh