• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ja sam u uputama za jedan traktor (noviji model) pročital da je djelomična generalka predviđena na 4000 rh, a puna na 8000 rh. A od servisera takvih traktora sam opet čul da je na starijem modelu istog traktora motor nakon 10.000 rh kao nov. Pa sad ti znaj kaj je prav.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ekološke norme se sigurno ne mogu postiči na djelomično potrošenim motorima , a zna se da pretjerujemo ..nerjetko se na našim autima a i traktorima prskakala prva specijala jer jednostavno nije "izašla "

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
I sad ti to kupi dok ti veli da ima 6900rs i već je generalka rađena na njemu!

Začuđujuće puno ljudi samo su 90% pi č ke pa ih se trah ili sram priznat.

Ja sam evo radio generalnu na golfu tdi s 90 tisuca kojemu smo prvi vlasnici.

Dosta tih novih traktora zna imat problema i prije 5 tisuca samo jako rijetko tko ima muda pisat o tome, tipa šanana.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Tu je naj veći problem što neznaš dali je skrpan i lickan samo za udaju ili je složeno da traje neko vrijeme.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Zato ako ide polovno onda imt, torpedo, i moze se uraditi da ide godinama za male novce, a ludost je dati 15000€, za traktor i onda opet ulagati, i upitno je kada ce stati, ili kupiti novo ili barem novije od poznatog vlasnika, do tada je imt najbolji traktor za mene

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
VuckoH eto, ti si prvi, ali doslovno prvi koji je priznao da taj tdi i nije baš tako sjajan!
Svi ga hvale da me već i glava boli kak je to dobar motor, štoviše, vele da je to najbolji motor koji vw napravio, ikad!?

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
I jeste najbolji motor, ali svugdi su moguće tvorničke greške... Tetak nedugo prodao G4 1.9 tdi 130 konja sa 450 000 km, motor ne troši ulje i vuče ko blesav... I znam hrpu drugim ljudi s velikom kilometražom bez kvarova, no ljudi misle ak se jedan pokvari, kvare se svi

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma tdi je zakon moja trojka tdi kapi ulja ne troši a 330000 na satu .

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Taksistica u Njemačkoj promijenila je 3 motora na mečki. Bilo je to davno, prije 30-ak godina. S prvim napravila 350.000, s drugim 150.000, a treći je nakon 700.000 km radil ko novi. Radi se o istom modelu motora i naravno o istoj vozačici.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Tdi je možda najbolji motor kojeg je Vw napravio ali nikako nije i najbolji motor općenito.
Meho koji održava moj auto je veliki zaljubljenik u Vw i sam je priznao da su današnji motori daleko od nekadašnje kvalitete koju je volkswagen imao.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
I po meni,ali ljubitelji vw i tdi neče nikad priznat,i to ti se tak vrti u krug...

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ni 1.9jtd...[emoji44] [emoji111]

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
I jeste najbolji motor, ali svugdi su moguće tvorničke greške... Tetak nedugo prodao G4 1.9 tdi 130 konja sa 450 000 km, motor ne troši ulje i vuče ko blesav... I znam hrpu drugim ljudi s velikom kilometražom bez kvarova, no ljudi misle ak se jedan pokvari, kvare se svi

Bilo je nekoliko glava od tdiia na obradi kod čukmana kad i moja i skoro na svima je mjenjao vodilice ventila i dosjede ispušnih ventila.

Kod mene su se poderale vodilice svih ventila,poderale su se i stabljike ventila i izgorila sjedišta ispušnih ventila na autu koji nikad nije gažen na hladno, nikad ugašen odmah nakon dužeg puta ili bi duži period pod gasom na autocesti, dakle poluproizvod.

Znam zasad za desetak petica koje su se rasteple ovako i dvije šestice i xy pasata...a lijepo sam reko starom dosta si se zajebavao sa smradom nafte kupi i ti hondu benzinca ali ne on hoce golfa. zadnjih 8500km uloženo 13500kn u golfa,prvo turbo na 85k km a sad i motor na 90 i sitno.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
I po meni,ali ljubitelji vw i tdi neče nikad priznat,i to ti se tak vrti u krug...

Stari je ljubitelj vwa,zadnjih valjda skoro 40 godina samo vw vozi od prvog golfa proizvedenog do danas,stara samo corse vozi ja samo honde civic.

Znaš koliko je sati kad je starom žao što me nije poslušao i odustao od vwa.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ah naš mentalitet.
Ja mislim da su dosta jeftiniji onda da ali uz ovakvu cijenu novih vw nema računice.
Ali zato ima puno marki pa nek ljudi biraju kaj misle da je dobro za njih.
A neki se zeznu i šute o tome jer ih je sram.
Ja sam recimo jako zadovoljan sa fiatom,šogor vozi opele i isto nije imao velikih problema pa čak ni hrđa,dok frend ima vrlikih problema sa vectrom 1.9 dti.
Stric vozi vw i uz velike probleme sa starim pasatom kupil je novu boru i veli da je zadovoljan iako je moral popravljat pragove i rubove blatobrana nakon 9god.
Prvi je vlasnik i auto je garažiran.
Tak da svatko zna svoje.
Meni se je razletel potisni ležaj na grande puntu na 65000km,promijenio cijeli set za 1800kn sa rukama i vozim dalje bez kvarova,ali na kraju očito su svi auti napravljeni sa nekom greškom da se šarafi i kupuju novi dijelovi...

Na vrh