• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Talijanske prikolice su uvijek dobre.Možda bi mogao baš nazvati u tu firmu u italiju da vidim koliko to tamo košta,jel se isplati tamo po nju otiči,inače sa talijanima sam uvijek dobro tržio.
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,441
Talijani aljkavci kao i uvijek. Naci platnu ispod matice je premija. Stranice naravno od najslabijih profila. Ni plocicu nisu mogli zanitovati sa 4 nitne. Gume vjerovatno najlosije kvalitete. Kopce za rinfuzu su strasno mekane, od koristenja se deformiraju pa moras lupat da bi zatvorio stranicu.
Posto je nova pa je pazit, ne pretovarat posluzit ce odlicno.
Bas me zanima kako bi se ponasala pod 11 tona tucanika i na sta bi stranice licile.
E da nema ni gabaritna svjetla bez kojih na tehnickom ne mozes proci...
 

jesse

Član
Tu od
15 Lip 2014
Poruka
157
Imam ga doma i znam da turbine nema niti je ikada bila.
Nego dali bi ovo bio preveliki zalogaj za njega?

http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/roto-drljaca-lely-terra-300-35-oglas-11350104

Ja sa svojim 820 teram 3 metra Kuhn-ovu rotodrljaču od prvog dana kad sam ga kupio,sad ima skoro 6000 sati i ništa mu nije.Da mu je teško nešto bi do sada otišlo u materinu.A što se tiče snage na kardanu ne znam od kud kolege dobivaju informacije ali po onome što sam ja vidio na svojim traktorima nije 820 ništa slabiji od fendta 309 na kardanu.A isto mi je rekao i serviser iz Belja,njegovim riječima :"ruski traktori su najjači na kardanu jer je prijenos snage od motora do vratila jako jednostavan i nema puno gubitaka snage kao kod ostalih traktora.A što se tiče kolege Željka on stalno govori da rusima pucaju radilice a ne zna da je za to kriv vlasnik a ne traktor,kod mene u selu nedavno pukla radilica na novom Caseu i sad po njegovoj logici Case ništa ne valja.Ali nema veze što je gazda glup pa je šumarski malčer pod punim gasom pustio na kladu od 2 kubika
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Jesse ne velim da rusi nevaljaju nego da ne vrijede (novčano) ako nemogu dobiti 2,5 kn za kilu a samo za motor sam dal 4 000 maraka za gume se ne sječam a sad nemogu dobiti 8 000 kn pa kaj nije bolje sa njim u šumu da ga se konačno riješim ??
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,968
Mazili i pazili ga garant nisu.
ne zaboravi da su djelovi za DX-a bezobrazno na cjeni
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,441
Da su bile slike onog 'jeftinog' fendta 307 sto je majstor isto otisao van bio bi to ljuti dvodobj.
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Šanana ,to je švabo,ako ga je sileđija tjerao,pitaj boga što mu je,ali dobar majstor zna kako se kreću cijene dijelova.Ovo što ima u mom kraju takvih modela je dosta zahvalno.
 

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Taj traktor ne vrijedi po meni ni lipe više.Sigurno ga nisu štedili,a dijelovi su nenormalno skupi,a sigurno se naradio dosta s obzirom na godište,znači sigurno ima i posljedica na mehanici.
Kolega Jese,što se tiče rusa,pišem iz vlastita iskustva.I meni su njihovi serviseri solili pamet kak je to divan i krasan traktor,ali u priči samo,u stvarnosti se barem kod nas pokazali slabi i loši.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Znam da su za DX-a delovi strašno skupi, zato i pitam tu, čak se i ne bojim tog motora koliko se bojim mjenjača.
To je motor 5-ak ako se ne varam, taj bi moral okrenuti 20.000 ako je imalo održavan.
 
Posljednje uređivanje:

Metalko

Član
Tu od
28 Stu 2013
Poruka
236
Da, to je 5-cil. motor. Ima u selu jedan Dx 90, uvezen iz njemačke za jako jako male novce. Čovjek nije ulagal na njega ništ, al traktor ide.
 

Najnoviji postovi

Na vrh