• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
I taj sa zračnim se pregrije ako se ne pazi tako da se sve svodi na isto,a po meni dobar dio vaših problema je uzrokovan pregrijavanjem.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pa bas i ne. Zracnjaka ispuses, ako je remenje i lezajevi turbine u redu nemas brige. Vodenjaka mozes pregrijat na sto nacina.
Dorada sto sam vozio pregrijao bi ga svaki dan da nisam pazio. A sve cisto. Isto tako solarisa.
Mehanikom sam vise manje zadovoljan, ali sitnica sto. Senzori, cure na sve strane, pucanje felgi, rezervara, nosaca kabine, ruku hidraulike...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Slažem se Dado, samo nek su narančaste :D:

Zašto svi patite na te crvene traktore,moj tata isto je htio samu expolorera,a na kraju smo uzeli df-a isti drek samo druge boje :icon_fU:
Svaki traktor se može pokvarit ako ga dobro i kvalitetno neodržavaš i sve ovisi šta s njim i kako radiš. Kvare se i novi mf,jd i fendi samo šta niko neželi priznat i pričat o tome jer ih je sramota,dali brdo novaca za njih a on se pokvari.
Nije zanimljivo kad cjelo selo ima iste traktore iste boje :icon_rofl:

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Moze jedno pitanje? Zasto vam i zbog cega pregrijavaju traktori z vodenim hladjenjem? Tu nekaj onda ne stima. Mislim nije mi jasno.

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
@dado .... a nebi ovakvog Deutza ?

Prilozi

• hlace2.jpg
    hlace2.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 184

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Šanana, ak već gledate zamijeniti Samea, onda gledajte Belarusa ili Zetora, a ne IMT-ja. IMT je završena priča.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Moze jedno pitanje? Zasto vam i zbog cega pregrijavaju traktori z vodenim hladjenjem? Tu nekaj onda ne stima. Mislim nije mi jasno.

Jer je veliki problem držat antifriz u sustavu hlađenja i tu i tamo skinut kiler i dobro ga oprat izvana miniwašem.

-ZGP-

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Tako je,al nitko neće priznat svoju ljenost i ponekad škrtost,pa ih to na kraju puno košta.

-ZGP-

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
No,no,u pravu ste obojica,npr. na 5211 ili 6211 kakve imamo Oficir i ja,nije problem skinuti i oprati hladnjak,a na Hollandu,ili već na mojoj Proximi to baš ne ide samo tako,ja na Proximi svakako se ne bih usudio skidati hladnjak sam...

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Nekak si razmisljam, da su bili zrakom hladjeni motori bolji nebi ove vodom hladjene motore napravili. Ja imam osobno IMT 533, znaci skart, i ne mogu ga pregrijati. Kad radim u uvjetima da bi se kiler mogao zastopati, uvijek pogledam i pocistim ako treba bez vadjenja kilera. I nema nikakvih problema. Tako da stvarno ne razumijem protivnike vodom hladjenih motora.

Cak se i kiler ne treba vaditi dolje ni u jednog traktora. Svako od nas ima kompresor i moze ga ispuhati ako se postopa. To je 3 minute posla, ako i toliko.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
A nije ni to problem, isti klinac samo treba vise vremena. Smeta intercooler, hladnjak drugi, treci...

Stavio sam slike u jednu temu kako su kod mene rjesene mrezice ispred hladnjaka koje se ociste za 5 min.

Karlo jesi siguran?
Mislis da je naftnom, tvornickom i servisnom lobiju drago da postoje jos stedljiviji, jeftiniji i manje kvarljivi s manje pokretnih dijelova.
A onda nas sve skupa uvjeravaju s tim da su bucni, smrde i nisu ekoloski.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kaj nisu zračnjaci manje-više izbačeni iz proizvodnje jer ne mogu održati Euro norme? Ako vjeruješ u Euro norme... poslije Wolksvagena,hihihi...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Karlo, ima nekoliko razloga za probleme.
Najvažniji je neodržavanje ili loše održavanje.

Današnji motori imaju nadtlak u rashladnom sustavu i to je najvažnije održavati ispravnim. Curenja ili slinjenja ovi motori jednostavno ne podnose, bar ne ko IMT-i ili Zetori.
Druga su stvar sitne saće na kilerima, za koje ljudi većinom slabo vode brigu.
Treća stvar je (ne)odgovarajući antifriz i njegova pravovremena (ne)zamjena.

I zadnja stvar: traktori više nisu "imovina" kao nekad, već potrošna roba, samo kaj se na to teško priviknuti.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Radi tog nadtlaka postoje ekspanzione posude?
Primijetio sam da se nivo antifriza u posudi digne kad je traktor vruć. Prijašnji traktor ju nije imao,a motori skoro identični...

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Moj glas ide definitivno vodenom hlađenju. Imam jednog zračnjaka Samea i dva vodenjaka . Same me ove godine zaje....l cijelu godinu sa pregrijavanjem, najprije remen alternatora, pa onda napinjac tog remena, onda kiler ulja , pa lezaj turbine, pa svako dnevno ispuhivanje zracnog filtera. Ima oko tih zracnih motora posla skoro svaki dan, barem je tak kod mene.

Te sitne saće na kileru kaj ZJ veli su kod mene bas problematicne, dosta su "popigane" i zbog toga se tesko čiste a prljavstina se zbog toga jos vise nakuplja.

Posljednje uređivanje:

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Još bih dodao da je naprijed nagurano vrlo blizu intercooler te hladnjak klime koji već predgrijava zrak prije dolaska na glavni hladnjak pa se i lakše poštopa a i teže je ispuhati.Ako klima nije u redu i pojačano zagrijava kondenzator to se znatno prenosi i na temperaturu motora.

Najnoviji postovi

Na vrh