savoris kaže:
skladistar pitas onak ili bi nesto da pravis :scratch
iskreno:
pa razmišljal sam kak bi bilo npr hidrauličnu poteznicu priključit na takav ventil.
recimo kod malčera popizdim kad na nekom pregibu nemogu nešto pokosit kad mu je u "mrtvom kutu", al prema svemu ovom kaj mi je ZJ objasnil mislim da to nebi baš "držalo vodu" jer kad bi digo hidraulik poteznica bi se rastegnula do kraja i s vremenom bi se sigurno to sve sj...lo. :?
jedino kaj mi ZJ nije odgovorio a to je dal postoji ventil koji može regulirati taj protok ulja, recimo da propušta ulje u oba smijera ali tek kad ulje dostigne neki pritisak u cilindru.
npr evo recimo ovak:
priključiš plug staviš hidrauličnu poteznicu i ideš orati, imas uključen ventil na plivajuči sistem rada, i sad recimo u normalnom oranju da ti je pritisak u latunzima recimo 80 bara i poteznica nikud ne mrda, i sad ti da zapneš u nešto sa prvom daskom (recimo ogromni kamen) i odjednom se na poteznici stvara tlak od 250 bara i onda tek ventil propusti,i kad prođe kamen opet se vrača na početni dio...
e sad tu je opet problem kak bi znal ventil u kojem je položaju bila poteznica prije nek je uradil u kamen... :scratch
e jesam si našel rasprave :roll:
al nadam se da ste me skužili..
il kak sam gore bil davao primjer za JCB za prednju korpu, ja uvijek mislio da je ona pod određenim pritiskom dok je u plivajučem položaju kad ona prati zemlju samo svojom težinom.
A mene zanima sistem kojim bi ta korpa pratila teren al pod određenim opterečenem na korpi (znači potpomognuta hidropumpom koja bi stvorila tlak i sve držala pod tlakom, a ne samo slobodni protok) i da prije nek se to opterečenje stvori da ulje ne počinje teči iz jednog djela cilindra....
sad jasnije? 8)