Moreš na način da povećaš zahvat prve brazde i raspustiš španere da omoguće hod. Ali to nije puno.Ja imam plugove Lemken opal 90 dvobrazne . Zanima me kak se more podesiti kosina pluga , jer ja budem zutra oral na mekoti di je kraj međe ograda i trebal bi ukosit pluga jer gume od traktora idu do ograde al ostaje jos bar za 2 brazde lufta , nez kk da ukosim pluga da ore tik uz ogradu da uzorem to , svaki savjet je dobro došel , hvala unapred .
Pozdrav ekipa!
Imam plug lemken opal 90, okretač 12", dvije brazde i ima pretplužnjake.
Plug radi odlično, ne štopa se i super zaorava (malo sam ga proširio na skoro 15")
Zato sto taj 'noz' nema veze s crtalom i njegovom funkcijom.
Moj je stari tip i nema kajlice, već sam prvu brazdu, tj. nosač prve brazde premjesti s vanjske strane konstrukcije gdje se šarafi i tu sam dobio nekih 7,5cm znači skoro 3". Plug sad puno bolje zaorava, ne štopa se i bolje okreće brazdu pogotovo ako se dublje ore.
Znam da mogu diskove pripasat od bilo kojeg, ali je problem nači ih...ne bi baš htio neku skalameriju stavit gore.
Kad bude odrezao zemlju i biljne ostatke kao crtalo onda ce imat veze.
Nemože biti isto crtalo i nož.Crtalo reže gonji sloj i koliko se narikta dubina doljni sloj,a nož samo doljni sloj.Reze isto kao i crtalo a ne moze se stopati kao klasicno crtalo sa biljnim ostacima kad ores dublje sa puno biljnih ostataka , imam ih 6 komada na plugu, meni radi posao na ovoj zemlji i ne mislim stavljati klasicno crtalo.
Da li je neko stavljao "kajlice" na opal 110 koji po difoltu ima 16 cola ili 40cm, najvece B40B daske su na njemu, a moze sa kajlicama da ide do 18" ili 45cm zahvata , da li ram od 110 moze da izdrzi 18" i 100kW traktor da ne iskrivi ram pluga?