• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plugovi Lemken

• Temu pokrenuo lovrenčić
  • Datum prvog posta

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajd sad ti meni reci kak bi ti to ukosil???

Kak ti je kolega gore napisal, nikaj s toga!!!

Plati nekme s 4 brazde da ti to odreže, druge nema.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,630
Posudi plug ravnjak krajnik. To je onaj koji se može premjestiti skroz lijevo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Ja imam plugove Lemken opal 90 dvobrazne . Zanima me kak se more podesiti kosina pluga , jer ja budem zutra oral na mekoti di je kraj međe ograda i trebal bi ukosit pluga jer gume od traktora idu do ograde al ostaje jos bar za 2 brazde lufta , nez kk da ukosim pluga da ore tik uz ogradu da uzorem to , svaki savjet je dobro došel , hvala unapred .
Moreš na način da povećaš zahvat prve brazde i raspustiš španere da omoguće hod. Ali to nije puno.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Ne može si baš puno pomoc sa dve brazde,meni sa 3 uzima plug točno od lijeve do desne gume na ovoj šananinoj slici i onda možeš se vozit po međi i orat skroz do nje u suprotnom mu svakako ostaje sirina gume plus pola metra.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
999
Pozdrav ekipa!
Imam plug lemken opal 90, okretač 12", dvije brazde i ima pretplužnjake.
Plug radi odlično, ne štopa se i super zaorava (malo sam ga proširio na skoro 15") ali nema crtala, pa se zadnja brzda urušava i ne ostaje čista.
Zato molim uvažene članove ako netko ima za prodati dva ista crtala s nosačima (prednost nazubljeni) ili zna nekog tko ima. Mogu biti i neispravna samo da su kompletna za montažu (ležajevi, pikse nisu problem).
Može ponuda ovdje, na pp ili na mob. 099-3399-016

grabik

Član
Tu od
12 Pro 2008
Poruka
149
Ako imas sa B tipom daski zasto ne uzmes takozvani cistac brazde odnosno ono nozasto crtalo koje se montira umjesto onog malog trokutastog plaza naprijed.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Pozdrav ekipa!
Imam plug lemken opal 90, okretač 12", dvije brazde i ima pretplužnjake.
Plug radi odlično, ne štopa se i super zaorava (malo sam ga proširio na skoro 15")

Kako to misliš malo si ga proširio ?

Da bi bio na 12 morao je kajlicu imat između glave i nosača glave.
Kad ju makneš je 14, kad ju kontra okreneš je 16.

Crtala si pripašeš s više manje bilo čega.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
999
Moj je stari tip i nema kajlice, već sam prvu brazdu, tj. nosač prve brazde premjesti s vanjske strane konstrukcije gdje se šarafi i tu sam dobio nekih 7,5cm znači skoro 3". Plug sad puno bolje zaorava, ne štopa se i bolje okreće brazdu pogotovo ako se dublje ore.
Znam da mogu diskove pripasat od bilo kojeg, ali je problem nači ih...ne bi baš htio neku skalameriju stavit gore.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,723
Moj je stari tip i nema kajlice, već sam prvu brazdu, tj. nosač prve brazde premjesti s vanjske strane konstrukcije gdje se šarafi i tu sam dobio nekih 7,5cm znači skoro 3". Plug sad puno bolje zaorava, ne štopa se i bolje okreće brazdu pogotovo ako se dublje ore.
Znam da mogu diskove pripasat od bilo kojeg, ali je problem nači ih...ne bi baš htio neku skalameriju stavit gore.

Pa pripaši od IMTa njih je barem lako nači samo kupiš veče crtalo ako ti je ovo originalno premalo.

grabik

Član
Tu od
12 Pro 2008
Poruka
149
Kad bude odrezao zemlju i biljne ostatke kao crtalo onda ce imat veze.

Reze isto kao i crtalo a ne moze se stopati kao klasicno crtalo sa biljnim ostacima kad ores dublje sa puno biljnih ostataka , imam ih 6 komada na plugu, meni radi posao na ovoj zemlji i ne mislim stavljati klasicno crtalo:).

Da li je neko stavljao "kajlice" na opal 110 koji po difoltu ima 16 cola ili 40cm, najvece B40B daske su na njemu, a moze sa kajlicama da ide do 18" ili 45cm zahvata , da li ram od 110 moze da izdrzi 18" i 100kW traktor da ne iskrivi ram pluga?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Reze isto kao i crtalo a ne moze se stopati kao klasicno crtalo sa biljnim ostacima kad ores dublje sa puno biljnih ostataka , imam ih 6 komada na plugu, meni radi posao na ovoj zemlji i ne mislim stavljati klasicno crtalo:).

Da li je neko stavljao "kajlice" na opal 110 koji po difoltu ima 16 cola ili 40cm, najvece B40B daske su na njemu, a moze sa kajlicama da ide do 18" ili 45cm zahvata , da li ram od 110 moze da izdrzi 18" i 100kW traktor da ne iskrivi ram pluga?
Nemože biti isto crtalo i nož.Crtalo reže gonji sloj i koliko se narikta dubina doljni sloj,a nož samo doljni sloj.
Sa crtalom je lakše orati nego bez njega,ali ctralo mora biti kak treba i nema štopanja.

grabik

Član
Tu od
12 Pro 2008
Poruka
149
Ajde dodji pa mi namjesti crtalo iza 6 redi kombaja koji ne razbacuje kukuruzovinu iza slamotresa a bilo je preko 10t/kj zrna , a da ore dublje od 30cm , da vidim sliku koje tu ne stopa a reze.

Posljednje uređivanje od moderatora:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Samo mora biti čim dalje od daske i pretplužnjaka,ja sam na jednom Kvernelandu imao crtalo pola metra udaljeno od glave,nikad se nije štopalo...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ono na Oltu što imam reže sve što se nađe ispred njega. Veliko je i oštro. I bilo bi dobro imati na svakoj brazdi dobro crtalo i sigurno nema nikakvoga štopanja.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Pravo crtalo i nema štopanja.Pa ja orem kuruzovinu koju je kombajnirao kombajn bez siječke bilo kakve,i nema štopanja kada je crtalo kak treba biti.

Najnoviji postovi

Na vrh