Na ravnjak,netrebam okretać.Jel može vuč 2x16 jer ne želim opterečivat traktor pošto nemam tak puno zemlje.Kupio bi taj traktor(IMT 577dv) jer imaju prihvatljivu cijenu i svi kažu da su dobri,da mi zamijeni mog TV 730 jer me ovaj ubija.
Nevene,prijatelju,sve si ti to dobro rekao,ali daj stavi tu i tamo neki zarez ili još koji interpunkcijski znak da ne moramo dešifrirati tvoje postove,inače ok.Bez uvrede!
Molio bih Vas iskusne orače da mi date savjet.
Da li bi univerzal 45KS mogao orati sa plugom okretacem 2x12 coli??sada oramo sa ravnjakom 2x12 coli i nije mu pretesko jer zemlja nije teska za oranje.Unaprijed hvala
Molio bih Vas iskusne orače da mi date savjet.
Da li bi univerzal 45KS mogao orati sa plugom okretacem 2x12 coli??sada oramo sa ravnjakom 2x12 coli i nije mu pretesko jer zemlja nije teska za oranje.Unaprijed hvala
Koji bi plug bio bolji za imt 577 dv 2x14 ili,3x12
ja bi 3x10 sitnja brazda i lakša obrada poslje.
To vrijedi samo za "hobi" poljoprivrednike..
Malo ozbiljniji poljoprivrednik ima veče strojeve tako da mu obrada zemlje i nije neki problem.Za zimsku brazdu se prakticira što veča colaža da bi zemlja čim bolje izmrzla da brazde budu veče..Ispod 12cola ne treba ič s plugom..
takvo bi pitanje i ja postavio, samo što se radi o MTZ 82
vukao sam 2x14 i ide bez problema
........malo sam isprobavao.....išao sam do 40cm dubine sa 2x14, vuče 6-7km/h, nisam htio pretjerivati u brzini, a probao bi i dublje,..........