Prije sat vremena vozio sam se s autom doma. Izdaleka vidim veliki, crni dim, taman negdje oko lokacije gdje sam doma.
(Neki dan sam sa susjedom komentirao, kako je naš novi susjed složio ogroman kup drvenog granja itd., za kurenje, na jedva 5-6 metara od starog drvenog škednja/štaglja. Isto tako je skoro preko ceste mladi susjed kupio kuću i porušio borove, a cca 2 kamiona borovine složio za kurenje "u dvorištu" između kuća. No on je tu borovinu skurio jučer, malo uz pomoć juga.)
Vozim se sve bliže domu čujem vatrogasnu sirenu, uzbunu. Dođem doma pred ulaz, zaključam auto i da vidim otkud dim, gdje i što gori. Nije kod susjeda i štaglja, malo je dalje, prema školi. Idem prema tome, izlaze na cestu i prvi susjedi. U isto vrijeme nailaze pod plavim rotirkama i sirenama VŽ profesionalci, vatrogasci i odmah polijevaju požarište. Na žalost požar je bio na gospodarskom drvenom objektu nedalekih susjeda. Nedaleko našeg vatrogasnog doma.
Vidjeli smo i našeg vatrogasnog šefa, ali niti jednog drugog DVD ejca. Profesionalci su bili brži od svih. Ne zamjeram ništa članovima DVD a, jer su ili na poslu, ili negdje privatno, a profesionalci su spremni u trenu i pomažu.