Uvijek su se događale tučnjave, svađe, s koje kakvim ishodima. Međusobne udaljenosti su usporavale protok i dotok informacija o svemu i o takvim događajima. Danas u vrijeme Interneta i sve prisutnih mobitela sve se to događa s projenosom u živo. Istina je i da mladi uglavnom skidaju i skupljaju informacije s Interneta, pa poprimaju tip univerzalnih. Gadna je okolnost da je među ljudima od zadnjeg rata, skrivenog, još jako puno oružja. Sve su to uzroci da gotovo svakodnevno primamo saznanja i informacije o teškim zlodjelima čak i s jako tragičnim posljedicama.
Što možemo poduzeti da poboljšamo ovaj naš svijet? Možemo mi pojedinačno pokušavati bilo što, uvijek to bude nešto kao ono ružno "psi laju - karavane prolaze". Što predstavlja jedan dobar čin, ili namjera pojedinca u stihiji i stampedu mase koja srlja naprijed, u nove nepoznanice. Ništa, pojedinac nestaje ispod kopita takvog stampeda.
Žao mi je svake žrtve u počinjenim nedavnim zločinima, moja iskrena sućut obiteljima.
Preobrazba društva mora krenuti odgojem od kolijevke, roditelji moraju davati ispravan primjer i odgoj svojoj djeci, onda tek slijedi okolina - društvo i u maloj mjeri škola.
Sve dotle dok se ne budemo kotrljali kroz život tako, s nama i oko nas bude gospodarilo zlo i naopako.
Kućni odgoj, bez nasilja je temelj zdravog društva.