• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
A i to je istina...samo da se zna, nisam pobornik oružja. Brat mi je lovac, pa sam malo upućen u jednu i drugu stranu. Ali maloljetnik nema kaj raditi u streljani, s pratnjom roditelja ili bez.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Svoj među svojima..mafijaška organizacija..

Nadam se samo da pas ima adekvatnu skrb i da je sam u boxu a ne kao one starice dvije u jedbom krevetu.

Društvo zašlužio si jedn fuj od mene

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
"Došel sam natrag nutra", to malo kaj sam prešel po dvorištu sim tam sam zmokel (pokisnuo) kaj vrag 😖.
Zemem mobitel v ruke, otpiram ovaj forum i prvo mi iskoči reklama "za jeftine lijesove", kaj to more značiti?
Ma preskačem te lijesove...
Ponukan na drugoj temi IMT 539/533, s rečenicom forumaša "pa niste se na ornicama vozili". Odmah su mi se vrnule slike, da smo se pri Anki benčekovi, kak deca igrali, spojili dvoje železne ornice, složili nekakvu vozilicu, na kojoj smo se z dvorišča, med vočkami spuščali dole, prema onda pravomu potoku. Pamtim da se nismo nigdar ponesrečili, ili prehitili v potok, makar su mame imele brige z nami. Mi smo se kak mala deca puno vozili na ornicama. Ankin otac je imel prvoga traktora, rabljenog englezara, fergusona, kaj je z njim vozil i vršalicu/dreš po selu dok se mlatilo. Dobili smo od njega napumpanu zračnicu i vozili se po potoku i namakali. To su bile pustolovine. Potok je bil pregrađen, s splavnicama, ustavom/branom radi akumuliranja vode za obljižnji melin/mlin.
Eto kak su ornice meni vrnule stare slikice 🥂. Moram se zapitati da je sve to prešlo, kam je nestalo🤔,
Godine idu, lete ko minute 🎶🎶

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Uh #plus, kad si spomenul dreš! :unsure:
Ferguson je vukao dreš od kuće do one kuće sa velikim dvorištem gdje su i susjedi mogli uči sa svojim kolima (ili drvenim kotačima. ili gumenjak)
Mi klinci smo dreš postavljali u vaservagu napinjanjem podmetača pod kotače i postavljanjem plosnatog remena za pogon dreša.
Taj plosnati remen mi je napravio problem u školi kad sam profi objasnio, da kad se okrene remen oko svoje osi, da bi se promijenio smjer okretaja - remen se "troši" samo sa jedne strane, a on tupio suprotno.
Nikak više od dvojke!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ferguson ni nigdar vrtel dreš kak spada...morti ga je vlekel po ravnici...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Traktor z remenicom imam.. Ko ima dreš? 🤔
Nemam bolju sliku de se vidi,al uglavnom na leru se vrti jako fletno

Prilozi

• IMG_20190224_160119.jpg
    IMG_20190224_160119.jpg