"Došel sam natrag nutra", to malo kaj sam prešel po dvorištu sim tam sam zmokel (pokisnuo) kaj vrag 😖.
Zemem mobitel v ruke, otpiram ovaj forum i prvo mi iskoči reklama "za jeftine lijesove", kaj to more značiti?
Ma preskačem te lijesove...
Ponukan na drugoj temi IMT 539/533, s rečenicom forumaša "pa niste se na ornicama vozili". Odmah su mi se vrnule slike, da smo se pri Anki benčekovi, kak deca igrali, spojili dvoje železne ornice, složili nekakvu vozilicu, na kojoj smo se z dvorišča, med vočkami spuščali dole, prema onda pravomu potoku. Pamtim da se nismo nigdar ponesrečili, ili prehitili v potok, makar su mame imele brige z nami. Mi smo se kak mala deca puno vozili na ornicama. Ankin otac je imel prvoga traktora, rabljenog englezara, fergusona, kaj je z njim vozil i vršalicu/dreš po selu dok se mlatilo. Dobili smo od njega napumpanu zračnicu i vozili se po potoku i namakali. To su bile pustolovine. Potok je bil pregrađen, s splavnicama, ustavom/branom radi akumuliranja vode za obljižnji melin/mlin.
Eto kak su ornice meni vrnule stare slikice 🥂. Moram se zapitati da je sve to prešlo, kam je nestalo🤔,
Godine idu, lete ko minute 🎶🎶