Evo javljam se dobrovoljno da malo zastalasamo HR zdravstvo. U siječnju su mi slavodobitno nakon testiranja u bolnici zaključili da sam gluhi skoro kak top, na oba dva vuha. Dali su mi papir s grafičkim prikazima i nalaz specijaliste da je to istina.
Odnesel sam papire na "odobrenje" da mi ih "poštambiljaju" i odobre slušna pomagala. (Iz svojih sam izvora saznao da bi mogao štambilj čekati i do 2 mjeseca). Falio je koji dan da se napune 2 mjeseca. Kod primopredaje su mi rekli da moram "čekati", nisam se mogao suzdržati niti kontrolirati i pitao sam "zakaj tak dugo" valjda čekate da prije krepam pa nemate troškove? I dođe dan, (opet ja saznam iz svojih izvora da su me razmotrili i odobrili 1 pomagalo). Nazvali su me tek za 4 dana iza mojeg saznanja, jer moraju to oni i "uruđbirati". Preuzeo sam te papire, sam samcat u uredu od 4 besposlena službenika za šalterima i 1 zaštitar. Nema gužve naroda...
Predao sam papire na izradu tog 1 odobrenog slušnog pomagala (drugo im ne želim sam platiti iz svojeg inata), dan danas još nikaj od toga, još sam i dalje gluhi kak top.
Odradio sam u HR "puni radni staž" i malo prek toga (+2,5 let, 7 meseci i 14 dana, te +1 leto na 4 vure, meni dosta, kome nije nek proba na takvom radnom mjestu) . Sve plaćao i izdvajao. Sad imamo HR i upaljeno svjetlo u mraku, hebo mu ja mater tko je upalio svjetlo u tom mojem mraku...
Možeš sad ti - plotunom pali!
Ako ne želiš radnički može i seljački, "sad izađite na izbore i izaberite najbolje za sebe, a onda 4 lete šutite i trpite izabrane, tak kak i ja" .