• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
Pa to imamo. Svako tko radi rentu na čisto preko ugovora, onaj tko daje zemlju u zakup dobije porez za platit za svaku godinu rente. Također ako se i kupi plaćamo porez doduše jednokratno, a naravno zemlja kao naš neki osnovni resurs ne možeš pravdati kao trošak...
Nema u HR, danas poreza, kao nekad prije 50, ili više godina. Porez kod kupo-prodaje je nešto sasvim drugo...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,670
To se zvalo porez na katastarski prihod...ali onda nije bilo doprinosa, nije bilo RPO, nije bilo paušala, seljak nije moral biti obrtnik, nie trebal OPG, knjigovođa, adminstator, stručnjak za raznorazne mjere...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
I onda i danas je seljak - seljak, osoba koja ima zemlju, obrađuje ju, ulažu u nju, ubire plodove zemlje, živi u pozitivi i plusu, od njih, on i njegova obitelj.
Seljak nije "jebivjetar" kao ja "radnik", ili meni slični jebivjetri i niš koristi. Moji su djedovi i babe imali po dvije krave, ja nemam ni jednu, dokazani sam niš koristi.
Drugi je par cipela da li sam ikad, kako i koliko punio zajedničku državnu buksu, blagajnu, kasu, novčanik i to 41+1+2,5 i sada sam beskorisni društveni otpad, za kojeg nema rezervnih dijelova, kojem ne pomažu ni gorice ni toplice.
Svi mi znamo kakvi su porezi nekada i kome bili, kakvi nisu bili, te kakve ne želimo ovih dana u aprtman turizmu. Ja i sad plaćam više lokalni porez domicilnoj općini, za klijet u kojoj nikad nisam prespavao, nego naši morsko-obalni apartman iznajmljivači za njihove "rezidencije".
Istina za oranice, livade i šume koje i ja i supruga imamo, porez za sad ne plaćamo, dokle, nezna se. Neka ih, još su to naše neotuđive nekretnine i ne sramimo ih se.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,055
Ti buš na naše došel,mi se na tvoje nemremo vrnuti. Jedino ako ne namjeravaš dočekati penziju🤔🤭

Ja do penzije imam još 30 godina.

Točnije dok ja dočekam sadašnju dob za penziju, ona kao takva će ili biti ukinuta ili će biti na 75 godina 😅.

Tako da se ne brinem ja za vaše penzije pošto mi "mladi" svoje dočekati nećemo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
Ja do penzije imam još 30 godina.

Točnije dok ja dočekam sadašnju dob za penziju, ona kao takva će ili biti ukinuta ili će biti na 75 godina 😅.

Tako da se ne brinem ja za vaše penzije pošto mi "mladi" svoje dočekati nećemo.
Vrlo mi dragi i vrlo poštovani Zoran.
Meni si prije par dana, zauvijek urezao, u mali i veliki mozak, tvoju misao, da život prekratko traje, a da bi ti sada pio loše vino, ili lošu rakiju.
Gledaj, nije da je sve to meni bilo nepoznato, ali nikad, ama baš nikad meni nije na pamet pao takav, kao tvoj zaključak. Njime si zaradio sve moje simpatije, iako sam te od prve razmjene poruka na forunu ja zaista doživljavao s čistom pozitivom.

Probaj biti samo malo realan, dok ste se Vas večina današnjih forumaša, koji sada frcate od energije i svega najljepšeg rodili, puno je nas "penzionera" u tom tetnutku imalo tvoje sadašnje godine i "tadašnju pamet".
Uvjeravam te da sam i ja svojevremeno bio jedna solidna lokomotiva na poslu i u životu, kao i bezbroj drugih, meni sličnih, jako dobronamjernih građana Lijepe naše. Ja sam danas obični trulex, koji gleda u bolje sutra, te očekujem da odnekud se spukne još koja meni nekada slična lokomotiva i potegne, sve nas danas obične teretne vagone.

Ne očekujem preveliko razumijevanje, ali postoji jedna pjesma, ispjevana još za moje mladosti: Pitat će te jednom starost, gdje je tvoja lijepa mladost...

Bez brige, nisam ljut, dobre sam volje, jer znam da ne mogu bolje.

Zorane slobodno ti napiši, sve što god ti na um padne, ja se na tvoje komentare ne budem naljutio. Ako koji put i budem odgovorio ili ti parirao, ma smatraj to samo da ja imam puno više životnog iskustva od tebe, ali ipak uživaj, jer si mlađi, ljepši i pametniji od mene. A to ti je zapravo neprocjenjiva prednost i tvoje bogatstvo

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,055
Gle. Ovo što sam ja napisao je europska realnost.

Za 30 godina ćemo mi biti kontinent penzionera. Na 2 penzionera će ići 1 dijete i 1 radnik koji će morati uzdržavati 3 neradnika (2 penzionera i dijete).

Naš mirovinski sustav je baziran na solidarnosti. Znači ja što uplaćujem u mirovinsko ne uplaćujem sebi nego sadašnjim penzionerima.

I za 30-40 godina. Tko će meni uplaćivati penziju? Realno nitko. Osim ako se iznenada ne dogodi baby boom i hrvatska ode na 6 000 000 stanovnika. Ili ne uselimo dovoljno nepalaca...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,024
Super, vidiš da mnogo toga znaš. Sad ti ja budem držao fige, da ti i tvoja generacija, sami sebi, pripravite postelju, na kojoj budete spavali.
Ja takav luksuz na žalost nisam imao, a nemam ni danas. Iskreno, nemam pojma tko danas u Saboru štiti moje interese, niti kako se taj tamo našao.
Sretnik sam što sam pri kraju životnog vijeka i da bi me relativno uskoro vrag mogel zeti k sebi za novog kotlovničara.
Dečko bori se, ne za mene, ja sam nebitan, nego za sebe i tebi najdraže :ppozdrav:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,777
Počeli su štakori napuštati ugodne foteljice iz kojih su muljali i pogodovali određenim kriminalcima raznih profila. Kojih se je u Istri nakotilo (svakakvih bijelo svijetskih jebivjertra). A to sve zahvaljujući ovom notornom Vižentinu za kojeg je Milanović izjavio da ako je Vižentin prodavao zemljište i nekretnine ispod tržišne cijene " da bi ga Buježi obisili za prvi pin"! Kad bi tome bilo tako onda bi sfalilo borova za sve one koji šeću po ovoj tunguziji.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,038
Sve si mislim!
Da sad napadnu Hrvatsku, poslije onoga "imamo Hrvatsku", što stoka sitnog zuba nije skužila, tko bi ju branio? :unsure: :eek::mad:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,038
Slušaj vamo, al pazi tamo...!
Nemam otpada kojeg bi odvozila zadužena firma, ali moram plačati:
- mjesečnu "članarinu" oko 10€
- i pražnjenje kante
Oko 2 godine ne prazne moji kantu, ali moram plačati tu članarinu. Tražio sam da me oslobode te "ulaznice kad gledam kako njihov kamion prolazi ulicom"!
Može, prema nekom tamo Pravilniku (kad ga čitate- odnosi se na Zg):
- moram imati potrošnju vode 1 kubik mjesečno
- ne smijem imati potrošnju plina - misli se na gradski plin
- ne smijem imati potrošnju struje 50 kW/godišnje
Onda, kak sad:
- imam bunar, ne trošim vodu iz vodovoda
- trošim plin iz boce
- prodajem struju HEPu

"Je, ali vi živite u toj kući"!

Tog, navedenog harača se mogu riješiti, ako iz HEPa donesem potvrdu o potrošnji <50 kW/godišnje!
Koja logika - trošiš struju i moraš plačati smetlarima!

Najnoviji postovi

Na vrh