• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,074
Imaju, od gradskih poglavarstava. Toliko sam ja skužio ovih dana u VŽ. U VŽ su molili oko kipa Grgura ninskog, tik ispred vrata franjevačkog samostana, a tu zaista nema prometa.
Nitko od prolaznika im nije smetao, barem koliko ja znam.

Iako bi bilo "normalnije" da su napravili 5-6 koraka i ušli u toplu crkvu, koja i je stolječima naše mjesto za molitvu. (Ali to je samo moj privatni stav, ne naturam ga nikome.)

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
623
Kome danas smetaju molitelji, u trećem mileniju naše napredne civilizacije....
Kome smetaju pederčine, lezbe i dugini sinovi i kčeri ili "ono".....u trećem mileniju naše napredne civilizacije...
Danas svaka budala ima svoje veselje i slobodu pokazivanja svoje budalaštine...u trećem mileniju naše....
A ni budalašima danas nije lako, konkurencija je velika.... :hahah:
I to sve u trećem mileniju naše napredne civilizacije....

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,555
Ne treba biti malodušan
Ns nisam malodušan samo realan.
Znate ono " loša vremena daju jake ljude,jaki ljudi dobra vremena, dobra vremena slabe ljude"
I opet dolazmo do onog "krug je zatvoren izlaza nema "

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,955

Izgleda da su penzići navalili na te dubai fritule kao sumanuti i tako utjecali na povećanje inflacije. Izgleda da nemru odoljeti želji da budu lijepi i okrugli kao i naš ministar gospodarstva. Dok ne budemo sami kuhali kruh doma nema ništa od sniženja inflacije. Tko nam je kriv? Sad se točno vidi da smo si krivi sami. Pogotovo penzioneri.
Za to vrijeme ministar poljoprivrede obilazi kolinja i baš ga briga kaj je kruh skup, a pšenica jeftina. Njemu su na prvome mjestu čvarci, kakve vražje dubai fritule?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,148

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,955

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,148
Nek, gledam ovaj požar "Made in USA" pa jesu li to kuće napravljene od drveta?
A vidim da "pametni" vatrogasci, gase kuće koje su "gotove" i onda plaču kak nemaju vode!

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,074
Ma daleko je nama Amerika i "Holivud".

Ja sam prije Nove godine prolazio kroz "Centar Lumini", u sredini je bio štand na kojem su se prodavali suhomesnati proizvodi "iz okolice Koprivnice". Pogledao sam cijene i vidio da su čvarki, čvarci po 33 EUR-a za 1 kg. Mislim da takvu cijenu nisam nigdje vidio niti za prvoklasni pršut. OK, tko voli - neka izvoli.

Istovremeno sam zadnjih dana jako puno čitao i jako puno pratio određene vijesti, informacije i analize. Mota mi se po glavi jedno pitanje, kako to da svi silni, financijski poticaji, u HR poljoprivredu nikako ne uspijevaju rezultirati smanjenjem cijena na HR tržištu, nego se događa suprotno, cijene lete u nebo, a poticaja nikad dosta??? Znam ja da je ovo bolna tema i ahilova peta, ali neka mi netko to pojasni jednostavnom matematikom i računicom??? Mora biti u matematici barem jedan posto jači od mene da uvažim, a pljuvače uopče ne mislim razmatrati... Gdje su završile sve te silne pare??? Gdje je smanjenje cijena i troškova života? I struje navodno več proizvodimo previše iz solara i vjetroelektrana, a sad (mrežarina) i struja rastu, a imamo viškove struje??? (Uglavnom računi budu s više eura nego do sada.)

1000016821.jpg
1000016820.jpg
Ili nije dobro u HR previše čitati, a kamoli znati ...

• Like
Reactions: H&S

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
272
Ako pogledas vijesti da je u 10 godina isplaceno 40 milijardi, a u jednoj godini 7 onda i dijete vidi da tu nesto ne stima....vrtica, cesta, domova i ostalih zgrada nemam u vlasnistvu pa ta lova nije meni isplacena iako neupuceni citaju da je.

Sto se proizvodnje tice, zbog poticaja moram imati 3 kulture. Na zobi je bio pusing jer su je divlje svinje pobrale. Nije ostalo niti za troskove kombajna, a lovci nemaju uplaceno osiguranje jer se to njima ne isplati. Kukuruz smo pobrali, ali zbog suse je prinos bio ispod prosjeka, a od soje je pobrano samo 2 ha kasno sijane koja stoji doma jer vise nije bilo otkupa kada je skinuta, a 4 ha ranije sijane je popljesnivila i nitko to ne otkupljuje. Sjeme kupljeno za sve kulture.

Stoku ne mozes prodati.....a poticaj nikada manji ma sta god ti pricali.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,074
Primio na znanje tvoj odgovor, ali nemoj miješati "kruške i jabuke", jer i mi drugi štošta o životu znamo.
Nije poljoprivreda osmišljena prije cca 10 godina. Poticaji u vidu keš love jesu, s ciljem da umanje troškove života žitelja države Hrvatske. Cijene rastu iz dana u dan. Rezultati poticaja su slabo vidljivi.
Divljih svinja, sušnih razdoblja itd., je uvijek bilo. Lp

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
272
Poticaj nikada nije bio namjenjen za proizvodnju ma sta god ti politicari pricali o tome i tu si u zabludi. EU daje poticaje za ostanak ljudi u ruralnim prostorima kao naknadu za smanjene prihode, ocuvanje okolisa i odrzavanje zemljista. Procitaj si bilo koji dokument EU o toj temi....nemoj slusati politicare koji ne rade svoj posao pa onda prodaju price kako oni daju poticaje a proizvodnja pada.

Za soju ako prijavis za leguminoze na 20% povrsina (cca 160eur/ha vise po pravilniku) nesmijes koristiti gnojiva i imas manji prinos i onda ti imas veci poticaj a manji prinos a politicari kazu nikad veci poticaj si dobio a manje proizvodis. A onda plus kaze koliko si dobio poticaja a manje proizvodis....Pa tko je pisao pravilnik?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,282
Pa nek rastu i dalje cijene, imaju građani novaca, budu kupovali.
Ali nek se ne misli da poljop proizvođač ima od toga neke koristi.
Najviše zarađuju trgovci.
Nikad manje novaca se nije zaradilo u poljoprivredi, nego ove zadnje dvije godine.
Inputi skupi, a naši proizvodi pod ništ.
I ako se cijene proizvoda (meso, mlijeko, žitarice) nas primarnih proizvođaca uskoro ne podignu, pola gospodarstava odlazi u propast.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,148
Jedan "poljoprivednik" je pizdio jer mora obraditi zemlju da se vidi, iz aviona, gdje je utrošio poticaje

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,074
@baba ja uvažavam tvoja nastojanja po sistemu "daj lovu i ne pitaj gdje i kako je završila". Ja sam ti običan građanin, koji je svoj način življenja poklonio ovoj našoj Hrvatskoj. Sebi uzimam za pravo da po neki put postavljam pitanja koja definitivno "mnogima ne pašu". Evo još jednog:

Hrvatska ima otprilike ovoliko stanovnika:
HR.jpg

Moja i tvoja Vlada je, samo jednom od mnogih pokušaja HR poduzetnika darovala ovoliko love:
179,5.jpg
Sad ti meni pojasni matematiku zašto je SVAKOM građaninu HR Vlada oduzela 46,36 EUR-a i poklonika Mati Rimcu??? Zašto? Ja znam nekoliko boljih poduzetnika od tog Rimca koji bolje posluju "u svijetu" i pune naš proračun.

Hajde navali, nisu samo "neopravdani" poljoprivredni poticaji ispod povečala, svi nas uništavaju, redom. opravdaj nešto sirovom matematikom, kada bude kruh koji ja ne želim doma "kuhati" pojeftinio u mojem malom dučanu, odmah iza Nove godine je kruh, štruca od 700 gr mani skuplji 20 EUR-o centi. Zašto poticaji nisu snizili cijenu za 1 EUR-o cent???

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
578
Ljudi, ja sam u eko proizvodnji. Proizveo nisam skoro ništa na tim parcelama. Da bi si mogao hraniti životinje za svoje potrebe, moram raditi površine susjeda, koje naravno nisu pod poticajem. Znači, svrha poticaja u mojem slučaju je zaštita i oplemenjivanje poljoprivredne površine, sa mojim gubitkom iako sam dobio poticaj. Vjerojatno bi moj odojak trebal biti skuplji jer je pojel 10 kila ekološkog graška i ječma.

Najnoviji postovi

Na vrh