Ma daleko je nama Amerika i "Holivud".
Ja sam prije Nove godine prolazio kroz "Centar Lumini", u sredini je bio štand na kojem su se prodavali suhomesnati proizvodi "iz okolice Koprivnice". Pogledao sam cijene i vidio da su čvarki, čvarci po 33 EUR-a za 1 kg. Mislim da takvu cijenu nisam nigdje vidio niti za prvoklasni pršut. OK, tko voli - neka izvoli.
Istovremeno sam zadnjih dana jako puno čitao i jako puno pratio određene vijesti, informacije i analize. Mota mi se po glavi jedno pitanje, kako to da svi silni, financijski poticaji, u HR poljoprivredu nikako ne uspijevaju rezultirati smanjenjem cijena na HR tržištu, nego se događa suprotno, cijene lete u nebo, a poticaja nikad dosta??? Znam ja da je ovo bolna tema i ahilova peta, ali neka mi netko to pojasni jednostavnom matematikom i računicom??? Mora biti u matematici barem jedan posto jači od mene da uvažim, a pljuvače uopče ne mislim razmatrati... Gdje su završile sve te silne pare??? Gdje je smanjenje cijena i troškova života? I struje navodno več proizvodimo previše iz solara i vjetroelektrana, a sad (mrežarina) i struja rastu, a imamo viškove struje??? (Uglavnom računi budu s više eura nego do sada.)
Ili nije dobro u HR previše čitati, a kamoli znati ...