• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,789
Ovi iz INDEX.hr su totalni idioti:

NA SUPER Bowl zabavi u golf klubu Donalda Trumpa prikazivao se nastup Bad Bunnyja tijekom poluvremena, iako je bivši američki predsjednik ranije najavio da ga neće gledati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,822
Gamad prokleta...punica mi je onkoloski, teski srcani bolesnik...pred godinu i pol, tocnije u 7mj 2024. imala mozdani i jos nema rjesenje za inkluzivni. Stvarno cekaju da covjek prije umre.nego dobije rjesenje. A nebre se brinuti sama o sebi, moja zena sve brine o njoj...
Pričaj mi priču o tome.... u takvoj situaciji sam i sam. Isplate zaostatke, pa i ako pacjent umre, ali ti novci nisu namjenjeni meni kao nasljedniku več bolesniku da si olakša.....

Prije par let sam tu negde na forum del sliku kak su mi starog naručili u Rebro za dve i pol leta.... nekima je to smešno bilo.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,756
Već duže vrijeme razmišljam otvoriti temu pod nazivom ¨Zbog čega će ovaj narod nestati¨, ali sam odustao jer bi bila vezana uz politiku, a to nije dopušteno. Narod koji se zabavlja Thompsonom i to mu je bitnije nego Piletić i prava bolesnika nema šanse da opstane. U očekivanju inkluzivnog dodatka umrlo je 15.000 bolesnika. Čulo se samo obitelji bolesnika, svi drugi su šutjeli. I danas svi iz vlasti i žetončića hvale toga Piletića kako je puno radio pa se premorio. Ljudi da li to čujete? Svi reagiraju samo kada su njihove guzice u pitanju. Takav narod nema šanse da opstane. Piletić se umorio kao da je on sam vukao kola, a svi ostali su sjedili na njima. Što je sa državnim tajnicima, šefovima odjela? Kakva je njihova odgovornost? Prije mjesec-dva AP ga je hvalio, uostalom kao i sve smijenjene, da je sposoban, mlad, elokventan.... Pa nije se valjda premorio u zadnja dva mjeseca? Umorile su ga sudske presude koje su rekle da je njegov zakon loš i usmjeren protiv pacijenata/naroda. Tko je pisao taj zakon? Sigurno nije Piletić? Tko je pozvan na odgovornost? Koja je odgovornost premijera koji i dalje brani taj zakon? Danas nas sudovi brane od vlasti. Piletić za nagradu ide na odmor u Sabor, na saborsku hranu i plaću. Narod se za to vrijeme bavi rukometašima i Thompsonom. Ustašama i partizanima. Takav narod nema šanse da opstane. I sam pokušao probuditi forumaše i potaknuti na uključivanje u HPK. Kakva god ona bila može poslužiti za rješavanje problema poljoprivrednika. Nitko ništa. Takav narod nema šanse da opstane. Hrvatska ima klečavce (bez zamjere na izrazu), ali ima puno više kmečavaca. Kmečavci kukaju kraj tople peći i čekaju da netko drugi podmetne pleća umjesto njih i riješi im probleme. A kaj bumo kad se ništa ne može popraviti? Takav narod nema šanse da opstane.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
528
Po meni nije problem u jednom (bilo kojem) čovijeku (pa bio on i ministar). Problem je u tome da politika puno toga obećava raji na papiru a u praksi to što se obećava možda se realizira za neki mali broj ljudi (ako i za njih). Politika se zove: 'Što nas košta obećat'?'. Raja to ne prepoznaje kao sistemsku grešku nego se to podmeće kao greška pojedinca koji, kao, 'nije odradio' pa mu treba dati nogaru . i svi problemi će biti riješeni. I raja u globalu uopće ne shvaća da sve što nam politika 'obeća' i onda to provede - ide ravno iz naših đepova. Jedina šansa za nas građane - koji sve to plaćamo - je da nekako natjeramo (izaberemo) politiku da racionalnije upravljaju državom. Država je postala daleko previše rastrošna za naše skromne mogućnosti a i prioriteti su im postali veoma čudni (ekonomsko pomaganje migranata, halo?).
Vrijeme je za promjenu vlasti.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,444
Složil bi se s tobom ... samo se pitam koja bi opcija (od ove loše, trenutne) bila bolja (ne vidim ju baš).
Nama bi trebal netko poput Trumpa, da ove lijeve protudržavne elemente proglasi teroristima (da nas prestanu razjedinjavati i vraćati 80g unatrag), da otpili ove briselske idiote i prestane im lizati dupe, ta poslavi interese HR države (pa onda i vlastitog naroda) ispred ostalih ... ali sumnjam da se bude bilo kaj od toga dogodilo za mog života...
To je gotovo nemoguće dok su mediji naklonjeni protiv HR države...a narod ne misli svojom glavom...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,756
Kad narančastog izbace iz Amerike onda bi ga mogli mi angažirati. Ako mogu strani treneri onda more biti i takav precednik. Uostalom već smo imali jednog takvog premijera koji nije razlikoval građane i građevine, ali je nama bil dobar. Nismo mi zahtjevni. A i melani bi bilo bliže do domaje. trump i društvo.jpg

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,822
Nama su za svađu dosta rukometaši i njihovo nemam pojma koje mjesto kaj su osvojili.

Ali ne brigajte vi, za vikend vele 2 cm snijega. Eto nama zanimacije za sljedeči tjedan

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,223
Kaj, opet snijeg...moram hitno uzeti u ruke švas aparat i flex pa predelati ralicu od IMT- a, nebu ona više meni gurala desno, samo lijevo;)

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
528
Za taj posao mora biti netko autohton (nema tu uvoza), ali mora ujedno biti sposoban, odlučan i željan nositi se sa bagrom. Jer kod promjene vlasti najlakše je sjedati u saboru/vladi - onaj sav birokratski aparat ispod opstruirati će maksimalno sve odluke koliko god mogu, kada se jednom promjeni vlast. Čak i da na vlast dođe netko iz vladajućih a da nije po volji ekipi - isto tako bi prošao. Zato - pod krinkom optimizacije i racionalizacije (koja je ionako potrebna) - treba državni aparat dobro pročistiti. Ali to su već detalji, realno - nemamo mi ni u teoriji ozbiljnih kandidata na vidiku za takve poteze.

• Like

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
528
Državni aparat treba optimiizirati na način da mora služiti građanima, biti efikasan, ali uz minimalni trošak. Tu treba naći optimum. Kako je sada državni aparat je postao utočište političkih uhljeba koji si ne mogu pronaći (dobro plaćeni) posao na nekom drugom mjestu. Sa druge strane treba optimizirati i funkcije same države, daleko previše se ova država 'brine' za svoje građane. A kad se jednom država počinje previše brinuti za građane - onda to vodi u birokratizaciju svakodnevnog života, sa svim svojim posljedicama.

• Like

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,756
Budete konačno smanjili tu državnu administraciju? Narod to više nemre plaćati?
Nebute, onda dobro. Samo sem pital.
Još ju budete povećali? Fali inspektora, sudaca, djelatnika vu katastru, gruntovnici, agenciji za plaćanje i zbrinjavanju otpada.... Je to nisam znal. Onda dobro. Fala na brzome odgovoru.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
528
Nije problem u glasanju uhljeba - jer oni glasaju trbuhom (jasni su njihovi motivi), problem je u neglasanju 50% biračkog tijela (u toj grupi motiv vjerovatno i ne treba tražiti). Kada samo 50% biračkog tijela izlazi na izbore onda glas uhljeba, manjinaca, i drugih 'zainteresiranih' skupina itekako može biti presudan, da je izlaznost 80% glas uhljeba ne bi imao toliku težinu ), a političari kolikogod bili 'mudri' ne mogu pozapošljavati dovoljno glasača u državnoj admnistraciji i državnim firmama da im reizbor bude 100% siguran.
Ali sve to možda sada i nije glavni problem - trenutni glavni problem je u nedostatku kandidata koji imaju jasne, ostvarive i prihvatljive vizije budućnosti. Drugi problem je neobrazovanost i nemotiviranost prosječnog glasača (to je onih 50% koji ne izlaze na izbore). Da se pojavi 'pravi' kandidat - onda bi dio tih nemotiviranih izašli na izbore.
U prošlom sistemu ljude su 'naučili' da će se država, kao, pobrinuti za sve, ali da je postojeći sistem vlast konačno stanje. A u ovom sistemu rad politike se revidira na svakim izborima i vlast se može potpuno legalno svaki puta mijenjati. To su dvije potpuno oprečne političke misli - koje stvaraju konfuziju u mnogim glavama. Ovi sada to koriste da budu na vlasti sa širenjem ideje da će 'oni drugi', ako osvoje vlast, biti ovakvi ili onakvi. Vjerovati političaru kada on priča o svojim političkim protivnicima je debilizirano.

Najnoviji postovi

Na vrh