• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,351
Dns me skokirala cijena mineralne...
Uvijek je plasticna 1.5l bila skuplja od staklene 1l...sada je staklena 1l 0.75€ a 1l u plasticnoj0.66€ (preracunato iz 0.99€ 1.5l) . Drasticno je porasla cijena u zadnjih par godina...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,487
Pa valjda za gemište slagati. Onak kaj ti mjehurići idu v nos gda ga nagneš friško natočenog, zdenog z orošene čaše. :ppozdrav:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,351
Dns me skokirala cijena mineralne...
Uvijek je plasticna 1.5l bila skuplja od staklene 1l...sada je staklena 1l 0.75€ a 1l u plasticnoj0.66€ (preracunato iz 0.99€ 1.5l) . Drasticno je porasla cijena u zadnjih par godina...
Valjda netko smatra da na taj u najmanju ruku čudan način želi destimulirati proizvodnju i korištenje plastike. Još od cijene plastične treba oduteti naknadu za povrat boce.

Pronalazak sve većih količina plastike (mikro i nano) u ljudskim organima očito nitko ne smatra ozbiljnim problemom. Očito je povrat i pranje staklene ambalaže skuplje od proizvodnje plastične, a jedini koga se štuje je postal novac.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,487
Bravo gospodine Iwanho. Konačno sam dočekal da to netko spomene. Jedini koga se štuje je postal novac.
Izgleda da je smisao življenja postalo zgrtanje novca. Nikad ga dosta.
Mamon (Mammon) – najpoznatiji simbol ili personifikacija pohlepe i obožavanja novca. U kršćanskoj tradiciji Mamon predstavlja materijalno bogatstvo kojem ljudi služe umjesto Bogu. Izreka iz Biblije glasi: "Ne možete služiti i Bogu i Mamonu."
Sve piše u Bibliji, samo se toga više skoro nitko ne pridržava. Umjesto toga se svakodnevo pišu zakoni koji upravo idu u prilog onima koji imaju novac da ga steknu još više.

• Like
Reactions: ZJ

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
154
Uglavnom smrkamo gumu s ceste i to kaj je u obleki. Kod mene je prasak eco, a za omeksivac vec dugo neznam. To kaj su mi ruke u ulju i masti par put na leto isto racunam.
Evo i malo eko - electro_temice tko voli:

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
828
Valjda netko smatra da na taj u najmanju ruku čudan način želi destimulirati proizvodnju i korištenje plastike. Još od cijene plastične treba oduteti naknadu za povrat boce.

Pronalazak sve većih količina plastike (mikro i nano) u ljudskim organima očito nitko ne smatra ozbiljnim problemom. Očito je povrat i pranje staklene ambalaže skuplje od proizvodnje plastične, a jedini koga se štuje je postal novac.
Plastična boca je jeftinija od pranja staklene boce (naročito u slučaju kada ju potrošač zapravo sam plaća kroz naknadu za povrat ambalaže). Masa plastične boce je manja pa su i transportni troškovi nešto niži (i joše nema povrata ambalaže u tvornicu). Plastična boca je izuzteno štetna kada se zagrije (na primjer kada puna boca ostane u jako zagrijanom autu) jer onda plastika ispušta štetne tvari u vodu. Lova na kraju dana ima zadnju riječ. Da potrošači prestanu kupovati pića u plastičnoj ambalaži - vjerovatno se ne bi pakiralo u plastiku. Ali većina potrošača gleda što im je jeftinije/povoljnije i tako plastika prevladava.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,351
Ja pijem samo jamnicu...na poslu kupujem plasticnu jer mi ju lakse nositi kad sam na terenu u ruksaku...doma samo staklenu i meni nije isti okus mineralne..npr gemist mi ne valja s ovom iz plasticne...drugaciji mi je...

Najnoviji postovi

Na vrh