• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

poljoprivredni kviz/ lektorski iscjedak

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,724
A zna ko kaj je tram?[/QUOTE]
Glavna greda u starinskoj kuči koja podupire poprečne grede:icon_super:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Da, za hrabrost....

" Oča naš so slavno pali,
kolajno so nam poslali...."

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Znam ja šta je poculica živio gugl, mislim znao sam i prije ali sam se morao podsjetiti

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Punac od Štrumfa?

A nije.
Štrumflin je ono šta je ženama pridržavalo čarape dok nije bilo brushaltera i dok se nisu nosile hulahopke.Okrugla elastična traka. Svaka mladenka mora imati nešto plavo na sebi dok se udaje, a to je uvijek štrumflin na nogi gore visoko, a mladoženja ga mora skunuti joj ga bez ruku. Onda on dok ona sjedne na stoljicu klekne sa rukama iza sebe - to je ujedno njegovo prvo klečanje pred ženom - u budućnosti bude toga puno više,ali bez skidanja štrumflina - glavu zavuče pod njenu haljinu, i zubima uhvati štrumflina, i skine joj ga sa noge.

A svaka žemskinja kaj je to MAHALO

Sad bih ja rekla klempetalo, ali mi se bude cijeli forum smijal i rekli bude te da sam na gluposti mislim.:icon_razz:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
kod mene je ovak...

demižon je opletenka
snopovi kukuruzovine se slažu u rastave
bekavka je vjerojatno bekovica
klasunac je oklasak
tram i kolajna štimaju i tu kod mene...

a kaj su to "prlji" i "svora"...nalaze se na istoj stvari...:icon_cool:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
svora je na kolima ,

od svore je nastao aforizam , nikad nemoj imati dugu svoru i ljepu ženu , uvjek se netko vješa po njoj .
I sam sam se vozio na svori kao klinac ..znalo se i nas 2-3 ako je bila dovoljnu dugačka

a prlji bi mogli biti vupuri ?
vupuri su dio kola koji ide od centra kotača prema gore i na njih je naslonjena bočna stranica ( kad su kola opremljena za vožnju sjena )

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Svora je na kolima odozdola, žrt odozgora , prlji su valjda ručice ili su vupori ?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
prlji su špice...
opleni su ono u kaj se prlji utaknu...
sijeno se vozi na lojtrama, a one grede kaj drže lojtre se zovu isto nekak, al da me beš nemerem se sad sjetit...
zadnji dio kola ima i škarić, to je ono pojačanje u slovu V, od svore do zadnje osovine...
i vinta!

E

el pibe

Guest
Se štima,šarage je pri nas zadnja stranica na vozu.Neg kaj je vagir i kaj je komat?

Na vrh