C
cilevk
Guest
Jel zna možda netko da se prodaje zemlja u okolici vinkovaca min 1ha, Rokovci, andrijaševci...i da je uz bosut?
Evo ekipo ja sam nov ovdje iako neko vrijeme već čitam forum ovo je prvi put da pišem, pa evo moje pitanje za vas. Inače sam iz Zagreba i trenutno studiram na Agronomskom Fakultetu u ZG zadnji semestar tako da sam ubrzo gotov s tim, e sad naletio sam na jedan problemćić, buduci da sam iz ZG nemam ništa obradive zemlje a poljoprivreda bez zemlje i neide baš pa sam se bacio u potragu za poljoprivrednim zemljištem doduše samo preko interneta zasad i primjetio sam da ekipa poprilično napuhuje cijenu poljoprivrednog zemljišta (npr 5€/m2) a koga god pitam govore mi da nedam preko 2000€ po ha (max 2500€/ha). I sad moj problem nikako nici nešto takvo na netu pa da vas pitam iz prve ruke jel u RH (pretežno me zanima Slavonija) ima za kupiti recimo 10 ha u komadu za tu cijenu? Kolege sa faxa koji nisu iz ZG mi govore da je najbolje da se malo provozam po Slavoniji i da vidim da ću sigurno noći nešto jer kao ekipa bježi od poljoprivrede, a druga stvar što su me upozorili je da čim domaći vide zagrepčana da oće kupiti odmah misle da ima para pa ga žele oderat (a to što sam iz zg neznači da imam para naprotiv mislim da bi puno bolje živio negdje na selu nego ovdje ali jebi ga tu sam di jesam).
Pa eto može li mi netko reći kakvo je stvarno stanje na terenu u vašoj okolici, prije nego se ja u kasno proljeće otisnem na road trip po RH. Thx
ako ne pamtiš onda si zapiši
1čhv = 3,6m2
10 000m2 =1ha
10 000m2 =2777čhv(klafter,četvorni metar)
1600čhv = 1 kj(katastarsko jutro) ili ral
1ha = 1,74 kj
npr.kad negdje piše 1,3322ha čita se :1 hektar,33ar i 22m2 ili 13322m2
nek me netko ispravi ak griješim(nisam agronom)
ako ne pamtiš onda si zapiši
1čhv = 3,6m2
10 000m2 =1ha
10 000m2 =2777čhv(klafter,četvorni metar)
1600čhv = 1 kj(katastarsko jutro) ili ral
1ha = 1,74 kj
npr.kad negdje piše 1,3322ha čita se :1 hektar,33ar i 22m2 ili 13322m2
nek me netko ispravi ak griješim(nisam agronom)
Zapisala sam si! Hvala doneba! rayer:
Još bih dodao da je 1kj=5755m2 tako da budu sve mjere zastupljene.
nigdje nikoga iz sinja na zalost , hehe
Svaki puta kada idem za Sinj bude mi žao kada vidim kako taj **** narod dole ne zna što ima,
imao sam prilike vidjeti i urbanistički plan grada Sinja, kojim se planira širenje gradnje u Sinjsko polje, koje bi inače moglo snabdjevati poljoprivrednim proizvodima dobar dio Dalmacije.
A onaj kamen okolo jasno će i dalje biti pust.
Jadno i bijedno, kako narod sam sebi radi dugoročnu i nepopravljivu štetu.
Drago mi je što su moji odselili odande.