• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak "Agrije"

• Temu pokrenuo playstation5
  • Datum prvog posta

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Ta agria bi trebala imat motor ili ILO ili onaj od kreidlera 3 brzina :scratch
Palenja je standart BOSCH- puknuti i muhaničar znaju kaj mislim...
Tak da ti je najbolje da pitaš nekog majstora za Tomose pa ti on to skine jer ima alat sigurno.
A če nema onda zna za metodu od puknutog 8)
Ak buš kaj strgal h palenju znaj da JA imam puno finih dijelova za to ORIGINAL švabske ;)

P

playstation5

Guest
Evo i slika ...trian odvidat ovu vidu a kad je ocu odvidat sve se ovo vrti i tako cu oštetit klip a i proba san stavit šipku između rebrenica pa mi je jedna rebrenica pukla i sad nezz kako to odvidat...

hskqcm.jpg

Na sljedećoj slici vidimo otvor iz motora kojim prolazi žica do svićice znaci magnet je tu negdi:

2my3zti.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
1. da li ima navoj tamo gdje je na slci oznaćeno zelenim krugom , ako ima trebaš alat kojim se vadi magnet .

2. Da bi skinuo tu tvoju vidu zaglavi odvijač kako sam označio crnom crtom
Ili primi preko nečeg na drugoj strani radilice motora , tamo (mislim) ima neki lančanik .
c16ea2df9599.jpg

Kad otpustiš maticu ne skidaj ju do kraja , odvrni je samo jedan krug .
Turbinu skini kako sam ti skicirao , namjesti odvijače na mjestu crnih crta , obavezno dva ..(dake trebaš pomočnika) i tiskaj u smejru strelica , najviše kaj možeš , ravnomjerno na obje poluge .
Čekićem lupi po osovini ali preko bakrenog izbijača , nikako direkt čekićem ili preko čelićnog izbijača .
Udarac prvo slabiji, ako ne pusti pojačavaj do zaleta od 0.5 m
Ovo sve koristiš na vlastitu odgovornost , ako ubiješ navoj ili osovinu ne psuj mi mamu ,rekli smo ti da to nije za tebe .
b04b986bfeba.jpg

Rebro ti je puklo jer odvijač nisi stavio do dna rebra nego na koso ..pošto ti smeta usmjerivač zraka .
Tu šipku si trebao stavili preko cijele širine turbine, a ne samo između dva rebra , znaći ne kako ide tvoja crvena crta ,nego isto tako i na drugu stranu turbine .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,937
Ako nije kasno tj ako je kaj ostalo od agrije da i ja dam prjedlog.
Pošto je cilindar dole ovako ubaciš fi komad i otpustiš maticu tj vidu,a za skidanje magneta nabavi radapciger a ako nemožeš napravi po postupku od Puknutog ali upotijebi lampaš tj brener.

Uploaded with ImageShack.us

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
htio sam napisati ...a i jesam ali sam obrisao ,da ispod klipa stavi dvije drvene letvice , s svake strane klipnjače po jednu ..ali kajjaznam.. taj sve potrga :oops:

P

playstation5

Guest
:evil: :evil: :evil: :evil:

Dajte molim vas ...pa nisan ja neki fini građančić koji nema pojam o vrezama i traktorima :? :?

muhanicaru prova san ja kroz onaj otvor na klipu stavit šipku i odvida ali nece cili mi se motor zavrti valjda prišalta ili vec se nes desi unutra a probat cu na nacin od puknutoga...

A ako vas baš zanima sam sam sastavio kosilicu- kostur motor sviccu klip cilindre ..seve je to bilo u komadima i staro ja sam sam sve renovira uz malu pomoce jednog frenda s drugog foruma....heh...)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Nebi ja izpod (ili kroz) klipa ništa davao, može se desit da se otkine. Da bi bilo obrnuto, da se stavi nešto iznad njega da ga blokira to bi bilo bolje jer je klipnjača prema radilici dosta jaka a u suprutnoj smjeri nije.
Inače za motorne pile davaji umjesto svečice neko orudje koje je duže od svječice i tako blokiraju.
Na tomosu se kroz rupu magneta stavi šrafciger. Taj se onda upiči u rupu iza magneta pa se tako držeči taj šrafciger blokira magnet. Pogledaj i ti ako ima koja rupa kroz turbinu u te svrhe.
Inače vidim da imaš na turbini tri vijaka. Njih bi se možda moglo iskoristit i fiksirat alat koji napraviš u te svrhe pa onda sa njim pridržiš turbinu.
Trebaš i provjerit da nije vida sa ljevim navojem.

Samo nemoj nešto na brzinu.

P

playstation5

Guest
e dobro si me sjetio -Imam plosnatog lima pa cu ispilat ubodnom pilom i napravit sam svoj ključ da bih to odvidao---..tnx..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
stejšen, a kaj su ovo tri glave između polumjeseca ? da nisi to inbus vijki koji drže samo turbinu ?

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
I meni tak izgleda da ti tri šrafi drže ventilator.Inače ima svaki taj magnet te tri rupe da se može zašrafit ventilator!
Samo su motori koje sam ja slagal nije bili prisilno hlađeni!
Ja bi ispod klipa stavil 2 čekiča(drške) i tak blokiral klip prema dolje.
Neznam kaj ti preskače kad okreneš :scratch
Jer su magnet i "vida" direkt na radilici. . .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,937
playstation5 kaže:
A ako vas baš zanima sam sam sastavio kosilicu- kostur motor sviccu klip cilindre ..seve je to bilo u komadima i staro ja sam sam sve renovira uz malu pomoce jednog frenda s drugog foruma....heh...)
svakacast.gif

P

playstation5

Guest
Skinil sam ja ventilator i sad san doša korak do struje ...i trian nabavit jedan specijalni ključ kojim cu moci odvidati ono šta pokreće magnete i eto me na struji sam i spojim žicu sve vratim nazad i eto ga evo i slika:

Ovaj "križ"(pokretni dio) njega sam odvida , od pokrenjenog dijela a na ovome pokrenutome djelu su magneti -struja

b9amf4.jpg

A i vidite stavija san cilindre...(minja san prstenja) ali opet cu morat skidat cilindre jer nisam tavio blokadu od klina na klipu...(To je jednostavno)

SVIMA PUNO HVALA NA POMOCI OKO MOJE AGRIJE...AKO BUDEM IMAO ŠTA PITAT JAVIT CU SE JA

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,937
playstation5 kaže:
(minja san prstenja) ali opet cu morat skidat cilindre jer nisam tavio blokadu od klina na klipu...(To je jednostavno)

SVIMA PUNO HVALA NA POMOCI OKO MOJE AGRIJE...AKO BUDEM IMAO ŠTA PITAT JAVIT CU SE JA
Hočeš reči osigurač bolcna?

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
muhanicar kaže:
playstation5 kaže:
(minja san prstenja) ali opet cu morat skidat cilindre jer nisam tavio blokadu od klina na klipu...(To je jednostavno)

Hočeš reči osigurač bolcna?

Hoče 100% :shock:

P

playstation5

Guest
muhanicar kaže:
playstation5 kaže:
svakacast.gif

:partyman:

P

playstation5

Guest
E možete li mi recišta na agriji ja sve moran podmazat da bi bila u punoj formi ...neki mi pricaju da netriba ništa ...a ja mislin da u nju ide dvotaktol u gorivo i da još triba dosta toga podmazat...?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,937
Podmažeš sajle, provjeriš ulje u donjem dijelu natočiš gorivo i po gasu ako si riješil sve ono kaj si započel:

P

playstation5

Guest
muhanicar kaže:
Podmažeš sajle, provjeriš ulje u donjem dijelu natočiš gorivo i po gasu ako si riješil sve ono kaj si započel:

Cek cek gdje stoji to donje ulje

Najnoviji postovi

Na vrh