• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak "Agrije"

• Temu pokrenuo playstation5
  • Datum prvog posta
B

Bagudina

Guest
Radi ko zmaj ! :)
a da je bilo problema, bilo je.....
Najgore je što se sam kvar (pucanje) pojavljivao tek nakon nekih 40 minuta frezanja, tako da je detekcija kvara i testiranje ispravnosti popravka malo potrajalo :) par puta se isfrezalo vinograd :) tako da je bilo i korisiti :)
Ustvari nakraju se ispostavilo da je problem bio zbog onog "kruga" u kojem su 4 magneta a vrte se oko električne centrale (bombina, platina i kondezator), upravo ti magneti su izgubili svojstvo "magnetizma" pa su dva koliko toliko "privlačila" a druga dva su kompletno izgubili svojstvo magneta ! najgore je što je to ujedno i najskuplji dio .. :(
Uz promjenu tog "kruga" sa magnetima preventivno se zamjenio i kondezator i platine, dok je bombina ostala stara.

Eto, najgori dio priče je što je majstor konstatirao da mi je motor "potrošen" :( da primječuje lagani "luft" u klipu i cilindru (ovo nisam razumio baš najbolje, majstor je potegao par puta da je upali i kaže da primječuje luft u cilindru) !
Tako da mogu očekivat lagano servis na motoru :(

Eto, glavno je da sad radi ! a kad dođe vrime onda čemo je opet krpat ! SVAEGA SE ODREČEM ALI AGRIJE NE !

pozdrav

B

BAGERISTA

Guest
Bagudina kaže:
Radi ko zmaj ! :)
a da je bilo problema, bilo je.....
Najgore je što se sam kvar (pucanje) pojavljivao tek nakon nekih 40 minuta frezanja, tako da je detekcija kvara i testiranje ispravnosti popravka malo potrajalo :) par puta se isfrezalo vinograd :) tako da je bilo i korisiti :)
Ustvari nakraju se ispostavilo da je problem bio zbog onog "kruga" u kojem su 4 magneta a vrte se oko električne centrale (bombina, platina i kondezator), upravo ti magneti su izgubili svojstvo "magnetizma" pa su dva koliko toliko "privlačila" a druga dva su kompletno izgubili svojstvo magneta ! najgore je što je to ujedno i najskuplji dio .. :(
Uz promjenu tog "kruga" sa magnetima preventivno se zamjenio i kondezator i platine, dok je bombina ostala stara.

Eto, najgori dio priče je što je majstor konstatirao da mi je motor "potrošen" :( da primječuje lagani "luft" u klipu i cilindru (ovo nisam razumio baš najbolje, majstor je potegao par puta da je upali i kaže da primječuje luft u cilindru) !
Tako da mogu očekivat lagano servis na motoru :(

Eto, glavno je da sad radi ! a kad dođe vrime onda čemo je opet krpat ! SVAEGA SE ODREČEM ALI AGRIJE NE !

pozdrav

Ljep pozdrav tebi i tvojima,,,več duže vrijeme čekam da se javiš,,čak sam mislija da se niosi šta naljutija pa da se nečeš javi :scratch ,ali eto tebe s dobrim vijestima......zna san ja da češ ti riješit nešto,,,previše si vezan za nju.... :lol:
Drago mi je da ti AGRIJA,dela i da si zadovoljan s njom,,,,,,,čovijek kad se navikne na stroj,teško se je više maknut od njega,,,neka vrsta droge je to......tako je i kod mene.. :mrgreen: :mrgreen:

A za taj luft u klipu,,ili več čemu,to šta je povukao par puta,,to mi baš ne leži... :scratch :scratch nikako da skontam,,,kako je on došao do tog zaključka..... :madmana: ali vijerujem da ča te služit još dugo..........

Ljep pozdrav i čujemo se... 8)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
Bagudina drago mi je da si riješil, ali na magnet uopče nisam sumnjal jer na to još nisam naletel (obično se zna razleteti ali da se demagnetizira :scratch )
Nije mi jasno zakej je onda hladna radila a na vruče ne :scratch
Luft na cilindru je osjetil dok je vukel za špagu :?:

U svakom slučaju ja sam odlično prešel kraj tvoje Agrijice ;)
I samo da se zna od crnjaka se frču nokti na nogama, roštilj prva liga, a krumpir neču ni komentirati :D

B

Bagudina

Guest
Evo da ponovno aktiviramo malo temu :)
Nakon svega par mjeseci ispravnog rada, ponovno su počeli problemi sa agricom !

Kad je upalim (upali iz prve), odmah se osjeti da radi na pojačanom ler gasu, bez obzira što je gas na minimumu ! a dočim se mrvicu pojača gas, motor se odmah zaleti u pre-visoke okretaje, tako da ništa od frezanja !

Malo sam gledao karburator, i vidio da ima dva vijka na sebi za podešavanje, jedan je veči a drugi manji, e sad što se sa kojim namješta ? Valjda je jedan za podešavanje ler gasa a za drugi pojma nemam ?! Pa ako netko ima volje malo pojasniti, koji čemu služi i kako ih podešavati ?! :)

Dali može negdje poteže zrak, od karburatora do motora ?! gdje ?

+ jocker pitanje, što može biti kad se agrica neda ugasit, mislim doslovno, nije se dala ugasit na onom prekidaču, pa sam morao vaditi kabel od svječice da bi je ugasio, ali je agrica nastavila sa neometanim radom bez obzira što sam izvadio kabel od svječice :), sve dok nije ostala bez goriva u karburatoru :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
joker , ili si stavo neki blesavi benzin ili možda nitro razređivać umjesto benzina ili je pretopla svijećica pa se užarila bla,bla ,bla ..dalje te sigrno ne zanima .
može biti da je i ovaj prvi problem povezan ovim drugim .
E da , kliknuo sam brzi odgovor :lol::lol:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
+ jocker pitanje, što može biti kad se agrica neda ugasit, mislim doslovno, nije se dala ugasit na onom prekidaču, pa sam morao vaditi kabel od svječice da bi je ugasio, ali je agrica nastavila sa neometanim radom bez obzira što sam izvadio kabel od svječice :), sve dok nije ostala bez goriva u karburatoru :)
Hehehe...gde si kupio gorivo???

Kod naftaša iz bušotine curi "gasolin" neznam koliko ima oktana, al mnogo manje nego benzin! Na to smo terali čak i auto, jer je bio jeftin!
Gasolin, kad je motor vruć, netreba mu ni varnica pogotovo kod dvotaktnih) - sama se pali i nemožeš ga ugasiti, jedino da opteretiš tj ugušiš motor!
Tako da u tom grmu leži zec...

B

Bagudina

Guest
joker , ili si stavo neki blesavi benzin ili možda nitro razređivać umjesto benzina ili je pretopla svijećica pa se užarila bla,bla ,bla ..dalje te sigrno ne zanima .
može biti da je i ovaj prvi problem povezan ovim drugim .
E da , kliknuo sam brzi odgovor :lol::lol:

More bit da se užarila, jer sam je peglao pun gas u trečoj (brzoj :) )pa se pregrijala (užarila) svječica ?! mada sam prvo pomislio sa de možda nije promjenio + na -, pa da je dobijala + preko kučišta motora na svječicu :) :), al moglo se i to desit pod ono (bla, bla, bla) :)

E zašto na igli od karburator ima dva položaja za kačenje alke na koju se zakači sajla ?
da nije valjda postavka: normal i turbo na karburatoru : )

B

BAGERISTA

Guest
Evo da ponovno aktiviramo malo temu :)
Nakon svega par mjeseci ispravnog rada, ponovno su počeli problemi sa agricom !

Kad je upalim (upali iz prve), odmah se osjeti da radi na pojačanom ler gasu, bez obzira što je gas na minimumu ! a dočim se mrvicu pojača gas, motor se odmah zaleti u pre-visoke okretaje, tako da ništa od frezanja !

Malo sam gledao karburator, i vidio da ima dva vijka na sebi za podešavanje, jedan je veči a drugi manji, e sad što se sa kojim namješta ? Valjda je jedan za podešavanje ler gasa a za drugi pojma nemam ?! Pa ako netko ima volje malo pojasniti, koji čemu služi i kako ih podešavati ?! :)

Dali može negdje poteže zrak, od karburatora do motora ?! gdje ?

Evo opet tebe nisam se nadao da čemo oppet radi agrije se srest,,,,ali vidim opet imaš problema......:shock:

Moguče je da ti vuče falši zrak na mijestu di je prirubnica(neznam kako je povezan karburator s cilindrom)dali postoji koja guma,brtva između....

Na jednoj vidi se štima smijesa nači količina zraka,,,ona druga če bit vijerojatno od minimuna......:!:tako nešto bi trebalo bit..

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
uglavnom agria se pregrijala, a zato ili je razlog što si je forsira ili ti je smjesa presiromašna posebno jer si napisao da ide u iberturažu....imaš sreće ak još nemaš rupu na klipu:?...
ti vjerojatno imaš Bingov karb. imaš na njihovim stranicama dobre priručnike za skinuti pa ćeš moć naštimati karb...ako si možda slagao paljenje nedavno možda ti je prerano paljenje

...evo ovdje su lijepo prikazani pojedini slučajevi
http://www.simson-taschenrakete.de/com/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=74

Posljednje uređivanje:
B

Bagudina

Guest
Ma nisam je forsirao, ubacio u treču dodao gasa (ne max), i nakon 2 minute rada se toliko pregrijala (užarila da je sama palila smjesu) i išla u iberturažu dok je bilo goriva u karburatoru, pošto se nije dala ugasiti :), a stavio sam i novo kolo ventilatora za hlađenje, tako da ga pošteno hladi....

Nisam gledao klip :) nadam se da je čitav, radi ona i sad samo što je ler gas malo prejak i čim dodam malo gasa za radit odmah ide u iberturažu :(
Paljenje slagano nekidan, zamjenjeno kolo sa magnetima, platine, kondezator, tako da može biti i prerano paljenje smjese....
Mada je radila ok nakon promjene tih sitnica....

Tražim manual za karburator na Bingovim stranicama, al izgleda da traže 11 US dolars for pay :( tako da ako ima netko pdf da ga stavi na net.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Evo da malo osvižimo stari temu..

Rec te vi meni kako vi sad svoju frezu pripremate za rad ,,i koje priključke koristite?:supz::supz:

O

Oseka

Guest
Poozz Vorumaši nov sam ovdje, Zanima me zašto agrije kada je upalite postiže maksimalno obrtaja sama ijako joj smanjivate ler gas? Hvala.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
MOlim ...mojoj se to ne dešava ..moja kad je palim uvik je palim na ler gasu osim kad iz 3-4 nece da upali i kad je palim na ler gasu uvik ostane i normalno radi...a kad je na višem tako upali ...to je moguce da ti se desava zbog one pumpice na karburatoru ali nisam siguran pričekaj iskusnje forumaše

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ispada da je to boljka Agrije. mislim da je več bilo razgovora oko toga. Čini mi se se da ne gine kompletno preslagivanje sa sa svim novim brtvama i oba semeringa. Plus, mogućnost da treba i rasplinjač zamjeniti jer je propuh u njemu. Postoji i mogućnost da se pregrijala i da se kučište iskrivilo pa otuda falšira. Eto, posla dosta, cijene dijelova nije velika. Pa ti vidi

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Pozdrav ekipa ...evo danas se ''dječica'' igrala oko freze i napravila veliku stetu

:mur::mad:

Počupali mi sajlu gasa s karburatora , izgulili žicu od struje itd itd ....

Pa evo ovih putem bih vas zamolio da mi netko ako moze kaze kako podesiti paljenje svječice tj podesiti platine i magnete ...?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Platine moraju počet otvarat 2mm prije gmt.
A zazor na platinama kad otvore nesmije biti veći od 0.40mm,a zazor na svječici od 0.5-0.6mm

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Heheheh kolega hvala na trudu ali ne kuzim ja to bas na taj nacin ... mozes li malo detaljnje objasniti :D

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Znači kad ti je klip na vrhu,platine moraju biti otvorene,to se sve vidi.
Al ako su djeca prčkala nisu mogli to pošeremetiti.:)
Promjeni ili izoliraj žice.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Mada znam da nisu djeca mogli to poremetit ali oni su mi iscupali zicu sa bobine tak oda ja sad mroam raskopat pola freze za doć do bobine i stavit novu žicu ... pa ce mi onda bit problem naštelat struju

Najnoviji postovi

Na vrh