• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak "Agrije"

• Temu pokrenuo playstation5
  • Datum prvog posta

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Neće trebat štelat ako češ magnet vadit nova žica se ušarafi u bobinu i magnet se vrati na isto mjesto na radilici i to je to.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Kolega oficir,aha znaci sve moram vratiti na isto mjesto kako je i bilo ...

puki ne brini .... bez alata nista,izvlakač nabavljen :D

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783
Za promijeniti kabel bobine treba isčupati (magnet sa ventilatorom), nemoj rastavljati ekscentre (startera), ventilator i magnet, sve zajedno ide van, naravno sa izvlakačem. Možeš obilježiti položaj ploče sa strujom (ali i ne moraš), izvadiš sve to skupa montiraš kabel bobine, provijeriš platine pa sve opet vratiš kako je bilo. Izmjeriš vrijednost kad je klip u GMT i paljenje staviš 2 mm prije. Ostalo je napomenuto u prethodnim postovima. :icon_super:

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Ekscentre startera ..pretpostavljam da mislis na potezač za paljenje?

Eh da problem jeu tome sto neznam ovo sto ste rekli izmjerit vrijednost kad je klip u gornjoj točki i psotavit vrijednost 2 mm..to mi je nepoznanica ...

ali ako se sve svodi na to skinuti i vratiti kako je bilo onda nema problema...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783
To su ti ona tri polumijeseca kad skineš mehanizam za potezanje. Staviš jedan šrafciger u cilindar i okrećeš dok klip ne dođe u GMT, onda to izmjeriš sa sa pomičnim mjerilom, onda okrećeš dalje i paljenje staviš na 2 mm prije GMT. :eek::

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Aha da sad sam skuzio sto hoce reci ..znaci sve to iscupam van sa izvlakačem...

E ovo sto ste rekli da stavim kacavidu u cilindar ..jel to ovako ..znaci stavim i nađem gmt i kad ga nađem izmjerim šublerom re dodam 2 mm i onda pomocu sublera nemjestim klip na 2 mm prije gmt ..ako je tako mozete li m iobjasniti ovo ''paljenje stavis'' tj kako ga ''stavit'' tj namjestit na 2 mm prije gmt?

hvala

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783
Da baš tako, prva slika je kad je klip u GMT, a druga je paljenje. Ove vrijednosti mogu odstupati (jer je to demontirano samo radi demonstracije), bitna je samo razlika od jedne mjere do druge 2 mm. Znači veća vrijednost mora biti kad se platine počinju otvarati.

LcT7skJ.jpg

I0C48gT.jpg

Posljednje uređivanje:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Tomislave prvo ti skini magnet,pa promjeni kabel ili ti žicu i kad budeš vračao magnet on ima na sebi kanal a radilica ima kajlicu i taj kanal mora uči u kajlicu.
A nemaš kaj podešavat ako je prije radila dobro.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,948
Aha da sad sam skuzio sto hoce reci ..znaci sve to iscupam van sa izvlakačem...

E ovo sto ste rekli da stavim kacavidu u cilindar ..jel to ovako ..znaci stavim i nađem gmt i kad ga nađem izmjerim šublerom re dodam 2 mm i onda pomocu sublera nemjestim klip na 2 mm prije gmt ..ako je tako mozete li m iobjasniti ovo ''paljenje stavis'' tj kako ga ''stavit'' tj namjestit na 2 mm prije gmt?

hvala

A možeš skinuti poklopac cilindra,tako sam ja radio na tomosu,bilo mi lakše za izmjeriti

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Tomislave prvo ti skini magnet,pa promjeni kabel ili ti žicu i kad budeš vračao magnet on ima na sebi kanal a radilica ima kajlicu i taj kanal mora uči u kajlicu.
A nemaš kaj podešavat ako je prije radila dobro.

Kolega brgud hvala na slikama i informacijama

oficir prije je freza radial ko švicarski sat... sad sam oenznam da li ce moci to biti tak oda ja izvadim stavim zicu i vratim pa da sve opet bude radilo ..za tu kajlu znam :D :icon_pray:

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Pozdrav ekipa ...evo danas je struja na svom mjestu...ali testirati je ne mogu jer je sajla karburatora isčupana .. pa mozete li mi pomoci kako da to namjestim ? :D

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783
Iza na krburatoru (prema rezervaru) imaš jedan vijak za kacavide ispod kojeg je opruga, taj vijak zategneš do kraja i probaš upaliti. :(smirk):

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
aha ..to je ler gas ..to ce mi sutra pomoci da vidim kako stoji struja..hvala...

ali kako dalje ..kako da popravim karburator ... :D

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783
Nema se tu što popravljat (ako je kompletan), ako su klipić i igla dobri, očistiš, ispušeš i pališ. Da li si uopće dobio iskru ?:wink:

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
iskru san dobija ...

a sta se tice karburatora iz njega je na silu izvučena sajla pa me sad zaniam da li mogu staru sajlu vratiti ili trebam kuoiti novu?
i jel postoji sansa da se sta potrgalo i unistilo?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783
Ako nije oštećeno sjedište sajle na klipiću, onda nabaviš novu sajlu koja na kraju mora imati mali poduguljasti dio koji zakači u klipić.:(envy):

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Pozdrav ekipa ...evo danas sam sve spojio stavija novu sajlu gasa i pali pali i freza upali ..zasada sve radi kao svicarski sat ...

Zelim jos jednom zahvaliti svima koji su mi pomogli i savjetovali me :D

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Pozdrav svima

evo opet imam problema sa svojom agrijom.

Naime dok sam frezao jednostavno je stala ali motor se nije ugasio i sada kada ju pokusam saltaati ništa se ne dešava ..mjenjač ide od prve do trece ali se nisa ne desava , pretpostavljam da je nesto puklo mozda neka osovina ili lanac.

Moze li onako odokativna diagnoza od koga?

Hvala

Na vrh